Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ "ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Ξεν. Ζαδές: Θα αγωνιστώ για το κοινό καλό

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2017 22:40

«Η συμμετοχή στις εκλογές δεν ήταν για μένα εύκολη απόφαση. Ήταν αποτέλεσμα σκέψης και προϊόν της πίεσης που δεχόμαστε όλοι στις συνθήκες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.

Είναι απόφαση δράσης για να αλλάξουν οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά»  δηλώνει ο Ξενοφών Ζαδές, υποψήφιος σύμβουλος στο τμήμα Εμπορίου με τον συνδυασμό «Νέα Επιμελητηριακή Δράση» του Δημ. Αδάμ. Ο κ. Ζαδές μετράει 12 χρόνια στο realestate. Πολυβραβευμένος από την εταιρία του σε Ελλάδα και εξωτερικό, βρίσκεται μέσα στους καλύτερους 5 μεσίτες της Remax Ελλάδας τα τελευταία 10χρόνια. Είναι συνεργάτης στο γραφείο της Remax Epilogi και σήμερα έχει μία ομάδα 6 ατόμων. Μέσα στην κρίση, παρόλα τα προβλήματα της αγοράς και του κλάδου παραμένει στην πρώτη γραμμή,  χάρη στην επιμονή και τον επαγγελματισμό του.

 Αν και λιγοστός ο χρόνος του αποφάσισε να βοηθήσει με τα κοινά. Σκοπός του όπως σημειώνει στην "Ε" είναι η ανάδειξη του ρόλου του επιμελητηρίου για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της πόλης μας.    

* Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε να είστε υποψήφιος κ. Ζαδέ;

- Ένα από τα πράγματα που αισθάνομαι ότι μου λείπει όπως και στους περισσότερους επαγγελματίες πιστεύω είναι ο χρόνος, και πόσο μάλλον χρόνος ενασχόλησης με τα κοινά. Από την άλλη όμως, κάτι που συναντούσα καθημερινά από την επαφή μου με φίλους και επαγγελματίες στην αγορά, ήταν μια απογοήτευση προς τους εκλεγμένους σε οποιοσδήποτε επίπεδο και μια γκρίνια για την κατάσταση στην αγορά. Η σκέψη μου ήταν πάντα, «άστο αφού η επιχείρηση μας προχωράει, κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά και δεν έχουμε πρόβλημα». Συνειδητοποίησα όμως, ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι ατομικό παιχνίδι και αν δεν βελτιωθεί η αγορά συνολικά γύρω σου, τότε μακροπρόθεσμα θα υπάρξει θέμα και στο υγιές κομμάτι αυτής. Έτσι η κουβέντα με τον Δημ. Αδάμ και κατόπιν η παρότρυνσή του να συμμετέχω σε ένα όργανο που μπορεί να εξελιχθεί και να αλλάξει σε αρκετές περιπτώσεις στρεβλώσεις της αγοράς, κατέληξε στο να απαντήσω θετικά και να ζητήσω την ψήφο των επαγγελματιών. 

* Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης με το πέρας των εκλογών;

- Αν μη τι άλλο η επιχειρηματικότητα είναι κοινός στόχος όλων, μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρξει σύμπνοια όλων και γύρω από ένα τραπέζι να δούμε τι μπορούμε να προτείνουμε προς όφελος της αγοράς. Έτσι στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, είναι η συσπείρωση όλων των συναδέλφων εκλεγμένων και μη. Κατόπιν ο σχεδιασμός ενός προγράμματος υλοποίησης με βάση τις θέσεις των συνδυασμών και φυσικά δράση.

* Ποια δέσμευση αναλαμβάνετε απέναντι στους συναδέλφους σας; Γιατί να σας ψηφίσουν;

- Προσωπικά η λέξη δέσμευση έχει μεγάλη βαρύτητα για μένα και ένα από τα πράγματα που με ξεχωρίζουν σαν άνθρωπο είναι πως όταν λέμε κάτι θα πρέπει να γίνει. Η απόφαση είναι κάτι που ξεχωρίζει τους περισσότερους ανθρώπους, προσωπικά ανήκω στην κατηγορία αυτών που βάζουν κάτω τα στοιχεία και παίρνω την απόφασή μου γρήγορα. Ρώτησαν κάποτε έναν σοφό άνθρωπο που έφτανε στο τέλος της ζωής του, για ποια πράγματα μετανιώνει κι εκείνος απάντησε «μετανιώνω για αυτά που δεν έκανα και όχι για αυτά που έκανα, ήταν η απάντησή του». Συνεπώς την επόμενη μέρα, οι συνάδελφοι θα ξέρουν ότι έχουν έναν άνθρωπο αποφασιστικό και έτοιμο να ανταπεξέλθει στο έργο που θα αναλάβει, έναν επαγγελματία που θέλει το κοινό καλό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ