Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»

Γ. Κωσταρόπουλος: Γιατί μπήκε η μαγνητική κάρτα

*Κάποιοι επένδυσαν πολιτικά σε αυτή την κόντρα που υποκινείται από έναν επικεφαλής παράταξης. Γιατί ήταν σωστή η τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 22:15

Πρόσωπο των τελευταίων ημερών στον λαρισινό αθλητισμό ήταν ο Γιώργος Κωσταρόπουλος που η απόφαση της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας στην οποία είναι πρόεδρος να καθιερώσει μαγνητικές κάρτες για την είσοδο των αθλούμενων στους χώρους του ΕΑΚ Λάρισας έγινε θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπήρξαν δυναμικές αντιδράσεις από εκπροσώπους και αθλητές των συλλόγων βαρέων αθλημάτων που «έσπασαν» τα... λουκέτα.

Με τον Γιώργο Κωσταρόπουλο είχαμε χθες συζήτηση για το γεγονός της εβδομάδας και μας είπε ότι στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά η δημοτική αρχή στην οποία είναι δημοτικός σύμβουλος παράλληλα με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΑΚ και ο λόγος είναι η αναβάθμιση που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό εν μέσω οικονομικής κρίσης.

"Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνδέεται η δημοτική αρχή με το έργο του ΕΑΚ Λάρισας. Δηλαδή αν ένας δημοτικός σύμβουλος (σ.σ. ο Γιώργος Κωσταρόπουλος) είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και πάρει μια απόφαση το διοικητικό του συμβούλιο, θα ευθύνεται η δημοτική αρχή; Θεωρώ λοιπό λάθος το θέμα της επίθεσης που δέχεται η δημοτική αρχή» μας λέει και συνεχίζει... «Το ΕΑΚ Λάρισας στο οποίο είμαι πρόεδρος ανήκει στη ΓΓΑ και από εκεί υπάρχουν κατευθύνσεις. Και η κατεύθυνση που υπάρχει είναι για ασφαλείς και ελεγχόμενους αθλητικούς χώρους».

*Τελικά η μαγνητική κάρτα μπήκε με εντολή της ΓΓΑ;

«Η ΓΓΑ έχει δώσει εντολή για ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Ξεκινήσαμε μια συζήτηση πριν ένα χρόνο με τους συλλόγους και τους προπονητές και τους ζητήσαμε στοιχεία ώστε να εκδοθεί η κάρτα αθλητή.

Όλοι συμφώνησαν εκτός από τους συλλόγους που χρησιμοποιούν την αίθουσα βαρέων αθλημάτων.

Στη συνέχεια με βάση την κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Αυγούστου του 2018 η ΓΓΑ ζήτησε απ' όλους τους συλλόγους, τα διοικητικά συμβούλια τους , τους προπονητές, ποιοι έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος αλλά και τους αθλητές. Επίσης να υπογραφούν συμβάσεις με τους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.

Οι σύλλογοι πειθάρχησαν ενώ αυτοί των συλλόγων των βαρέων αθλημάτων δεν έκαναν το ίδιο.

Τι παράλογο ζητήσαμε με τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος των προπονητών και τα ονόματα των αθλητών; Δηλαδή οι γονείς δεν πρέπει να ξέρουν ότι στέλνουν τα παιδιά σε επαγγελματίες προπονητές;

Ποιο είναι το παράλογο που ζητάμε;

Πάλι υπήρχε άρνηση από συγκεκριμένους συλλόγους.

Να σας πω και ένα απλό παράδειγμα. Ένας σύλλογος μας έφερε διοικητικό συμβούλιο από το 2007. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να βρεθούν διοικητικά συμβούλια με εθελοντική προσφορά αλλά πρέπει να κάνουν κάτι για να είμαστε όλοι νόμιμοι».

ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ήμουν παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κάποιοι επένδυσαν πολιτικά γιατί περίμεναν ότι θα φέρουμε την αστυνομία όταν έσπασαν τα λουκέτα. Πιστεύω ότι ο κ. Κρίκης που είναι επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησε ένα τεταμένο κλίμα που δεν ακολουθήσαμε.

Εμείς θέλουμε διαφάνεια και να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα στους αθλητικούς χώρους. Να μπορούμε να τους ελέγχουμε γι’ αυτό και βάλαμε τη μαγνητική κάρτα που είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Να ξέρουν οι γονείς ότι στέλνουν τα παιδιά τους σε ασφαλείς εγκαταστάσεις. Μέχρι τώρα εκδώσαμε 2500 μαγνητικές κάρτες και υπολογίζουμε να φθάσουμε τις τρεις χιλιάδες αυτή τη βδομάδα. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο των διαμαρτυριών τους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι για τη φύλαξη χώρων και ακολουθήσαμε ένα μέτρο ασφαλείας για όλους».

*Ο Δήμος δεν ακολούθησε το παράδειγμά, σας γιατί; Ο δήμαρχος φαίνεται να διαφοροποιείται...

«Ο δήμαρχος κράτησε σωστή στάση γιατί οι εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων είναι ανοιχτά γήπεδα οι περισσότερες και υπάρχουν προγράμματα χρήσης από τους συλλόγους που δίνουν τα στοιχεία στο Δήμο, ενώ όσοι σύλλογοι χρησιμοποιούν σχολικά γυμναστήρια δίνουν στοιχεία στη σχολική επιτροπή. Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι ουδέποτε καταφέρθηκα εναντίον κάποιας ομοσπονδίας που εκτιμώ το έργο τους. Και αν κάτι ειπώθηκε που να έθιξε όπως με πληροφόρησαν από την ομοσπονδία πάλης έγινε εν τη ρύμη του λόγου και όχι εσκεμμένα».

Και ο Γιώργος Κωσταρόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Κρατήσαμε ανοιχτούς τους αθλητικούς χώρους παρά την κρίση, τους βελτιώσαμε και τώρα προσπαθούμε να τους κάνουμε ασφαλείς ώστε να μην έχουν φθορές αφού επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός αλλά και να ξέρουν οι γονείς ποιοι εισέρχονται μέσα σε αυτούς».

Ηλεκτροφωτισμός στα γήπεδα,

δημιουργία αθλητικής αυλής

και ενεργειακή αναβάθμιση

Ο Γιώργος Κωσταρόπουλος με την ιδιότητα και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα αθλητισμού μάς αποκάλυψε και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής στον αθλητισμό. Το πρώτο έργο που θα γίνει είναι να τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου, έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με στόχο να αυξηθούν οι προπονητικές ώρες των συλλόγων.

Το επόμενο έργο είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου ώστε να έχει αυτονομία θέρμανσης αλλά και μικρότερο λειτουργικό κόστος.

Τέλος ένα σημαντικό μέτρο που θα βοηθήσει ειδικά τα μικρά παιδιά στην επαφή τους με τον αθλητισμό είναι η δημιουργία αθλητικής σχολικής αυλής και ως χώρος επιλέχθηκε η αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass