ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ 1927»

Μας ενώνει η αγάπη μας για αυτό που μας χαρίστηκε να κάνουμε

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2018 18:10 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρ 2018 20:27

Δημήτρης Ζερβουδάκης και Μελίνα Κανά μια καλλιτεχνική συνεύρεση συνώνυμο της επιτυχίας. Δύο καλλιτέχνες με σπουδαίο πορεία στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμα, που έχουν αγαπηθεί όχι μονάχα για αυτά που έχουν προσφέρει στη δισκογραφία τους, αλλά και για το ήθος τους.

Η Μελίνα και ο Δημήτρης πάνω στη σκηνή και μέσα από τα τραγούδια της μακροχρόνιας διαδρομής τους -τραγούδια που έχουν αποτυπωθεί μέσα μας- απλώνουν την πολύτιμη πραμάτεια τους, τους στίχους και τις μουσικές και εναλλάσσουν τον ρεαλισμό με την φαντασία, την ψυχαγωγία με την διασκέδαση. Με αφορμή την αποψινή τους εμφάνιση στο «Μύλο 1927» στη Λάρισα, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Μελίνα Κανά μιλούν στην «Ε» για όσα τους ενώνουν αλλά και για αυτά που θα αποκαλύψουν απόψε στη σκηνή του Μύλου.

Η Συνέντευξη:

*Ας ξεκινήσουμε με τη μουσική σας συνάντηση. Έχετε κοινές αναφορές και βαριές μουσικές αποσκευές και οι δυο. Τι σας δένει πάνω στη σκηνή;

-Δημήτρης Ζερβουδάκης: Η αγάπη μας για αυτό που μας χαρίστηκε να κάνουμε! Τα τραγούδια με τα λόγια και τις μουσικές τους. Η ανταλλαγή συναισθημάτων και η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, με το κοινό. Η επιθυμία μας, να συμβάλλουμε με την δημιουργία μας, στην συνέχεια της συλλογικής μνήμης. Ουσιαστικά τώρα γνωριζόμαστε και σαν άνθρωποι. Μέσα από έναν γνώριμο κι αγαπημένο τρόπο. Τον τρόπο της τέχνης μας!

-Μελίνα Κανά: Ακριβώς αυτά που αναφέρατε και η κοινή μας καταγωγή , η Θεσσαλονίκη.

*Ποιο τραγούδι του Δημήτρη Ζερβουδάκη αγαπά η Μελίνα και ποιο τραγούδι της Μελίνας Κανά αγαπά ο Δημήτρης Ζερβουδάκης;

-Δημήτρης Ζερβουδάκης: Οι τραγουδιστές, συμμετέχουν και καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα ενός τραγουδιού, σε μεγάλο βαθμό. Την πνοή τους «ακουμπούν» στα τραγούδια! Έχει λοιπόν σημασία και το όποιο κριτήριο διαθέτουν, προκειμένου να επιλέξουν το πού και πώς θα το κάνουν αυτό. Αντιλαμβάνομαι την Μελίνα ως μια διαδρομή. Με την δυναμική μιας πορείας. Γνώρισα την δουλειά της ακόμη πιο σφαιρικά με αφορμή την συνεύρεσή μας. Ξεχωρίζω τραγούδια σιγά σιγά. Ο Ζέφυρος είναι ένα από αυτά!

- Μελίνα Κανά: Μ' αρέσουν πολύ τα «Ανείπωτα» και το «Γράμμα σε έναν ποιητή».

* Έχετε την ευλογία να έχετε συνδέσει τα ονόματα σας με τραγούδια «διαμάντια» του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου, όπως «Τα ανείπωτα» για το Δημήτρη, το «Να βάλω τα μεταξωτά» της Μελίνας και πολλά ακόμη. Τι θεωρείτε ότι συντέλεσε στο να αντέξουν στο χρόνο, να αγαπηθούν και να αγαπιούνται έτσι παράφορα ακόμη και σήμερα;

-Δημήτρης Ζερβουδάκης: Αυτό που κάνει τα τραγούδια να αντέχουν και να εκτοξεύονται όπως λέτε στον χρόνο, είναι κυρίως η αγάπη του κοινού. Η καλλιτεχνική αξία όμως, σίγουρα εξαρτάται και καθορίζεται από το πόνημα των δημιουργών του. Ίσως τελικά αν το ψάξει κανείς, στα «καλά» τραγούδια μες τα χρόνια, να ανακαλύψει μεταξύ τους, πολλά κοινά στοιχεία. Εξάλλου, στην τέχνη ως γνωστό, δεν υπάρχει παρθενογένεση. Αναφέρατε δύο χαρακτηριστικά τραγούδια. Προφανώς άγγιξαν το κοινό συναίσθημα. Είναι μαγικό αυτό όταν συμβαίνει. Σφραγίζει τον καλλιτέχνη-δημιουργό. Συνεπαίρνει το κοινό! Πραγματική ευλογία ακριβώς όπως το χαρακτηρίσατε! Η αλήθεια όμως είναι, ότι υπάρχει και για τους δύο μας, ένας τεράστιος όγκος αγαπημένου υλικού, πέραν αυτών των δύο τραγουδιών. Αυτό αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, κοινωνίας ανθρώπων αλλά και συγκεκριμένων επιλογών μας.

- Μελίνα Κανά: Ότι είναι σπουδαία τραγούδια έχουν όμορφο στίχο με συναίσθημα, εικόνες και όμορφη μουσική

* Σκαλίζοντας τα τραγούδια σας, ποιος είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός στίχος για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας σήμερα;

-Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Μες το κενό και μες τη ζάλη έστησε ο πόνος μαγαζί…

Και ποιος μπορεί να ανασάνει όταν στο ψέμα του κρυφτεί!»

Απόσπασμα από το τραγούδι με τίτλο, «Άραγε νάμαι κάποιος άλλος»!

- Μελίνα Κανά: Έρημα κορμιά του χρόνου παιχνιδάκια στον ύπνο σταυραετοί, στον ξύπνιο στρατιωτάκια.

* Τι θα ακούσουμε στη σκηνή του Μύλου 1927 το βράδυ της Παρασκευής;

- Δημήτρης Ζερβουδάκης: Δύο πανέμορφα ρεπερτόρια ενώθηκαν για να φωτίσουν και να φορτίσουν τις παραστάσεις μας. Είναι πολλά τα αγαπημένα τραγούδια. Είναι πολλοί οι φίλοι δημιουργοί που μας χάρισαν αξέχαστα δώρα. Τους τιμούμε όλους. Νιώσαμε μεγάλη έκπληξη όταν διαπιστώσαμε τον όγκο του κοινού πια υλικού μας. Ακόμη όμως πιο μεγάλη έκπληξη νιώσαμε, με τον τρόπο με τον οποίο ταιριάζουν τα τραγούδια μας, μεταξύ τους όταν αλληλοδιαδέχονται το ένα το άλλο! Αλλά δεν θα σας τα πω και όλα… Θα αφήσω και κάτι να αποκαλυφθεί στην παράσταση στον αγαπημένο «ΜΥΛΟ» 1927 της Λάρισας! Καλή αντάμωση.

- Μελίνα Κανά: Κάποια από τα πιο αγαπημένα για μας και για το κοινό τραγούδια της πορείας μας.

Συνέντευξη

Νατάσα Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass