Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΤΤΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δεν είμαστε κατά της Πολιτείας, αλλά δρούμε υπέρ του πολίτη

* Αυτές τις ημέρες «έδρασε» στη Θεσσαλία κλιμάκιο του Συνηγόρου από 30 στελέχη του. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξόρμηση που έχει κάνει ποτέ η Αρχή στα 20 χρόνια λειτουργίας της. Οι περισσότεροι έλεγχοι αφορούν σε αναφορές πολιτών για μια σειρά παραβιάσεων που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 22:30

Καθημερινά η υπηρεσία της οποίας προΐσταται δέχεται δεκάδες αναφορές που αφορούν σε ένα ευρύτατο φάσμα παραπόνων από πλευράς πολιτών κυρίως προς το Δημόσιο αλλά και ιδιώτες.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ως Ανεξάρτητη Αρχή αποτελεί έναν δωρεάν σύμβουλο που δίνει τεκμηριωμένες λύσεις στα προβλήματά τους, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και συμμορφώνει δημόσιο και ιδιώτες απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους. Αφορμή για τη συνέντευξη που ακολουθεί στάθηκε η επίσκεψη του Συνηγόρου στη Λάρισα στο πλαίσιο ελέγχων για καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αρχή. Ο Ανδρέας Ποττάκης μίλησε στην «Ε» για τον ρόλο του, τις σημαντικές υποθέσεις που διαχειρίζεται η ομάδα του αλλά και τη σημασία που έχει η υπηρεσία στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας.

 

Συνέντευξη: Παναγιώτα Φούντα

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

 

* Κύριε Ποττάκη, από την περασμένη Δευτέρα ένα μεγάλο κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής της οποίας προΐσταστε πραγματοποιεί ελέγχους στη Θεσσαλία. Σε τι αφορά η δράση σας στην περιοχή και ειδικά στη Λάρισα;

-Οι περισσότεροι έλεγχοι αφορούν σε αναφορές πολιτών για μια σειρά παραβιάσεων που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η υπόθεση της ΑΓΕΤ στον Βόλο. Επίσης, στη Λάρισα η υπόθεση του 4ου ΕΠΑΛ που είμαστε σίγουροι ότι θα επιλυθεί σύντομα. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε πιο συχνές επισκέψεις και στην περιοχή, αλλά και σε άλλες περιφέρειες, όμως επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχουν ζητήματα που εξετάζουμε και στα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφερθούμε καθώς κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την έρευνά μας. Βρισκόμαστε στη διαδικασία συλλογής υλικού και μάλιστα σε υποθέσεις που αν δημοσιοποιούνταν θα δυσχέραιναν το έργο μας και τη διερεύνησή τους. Άλλωστε έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αιφνιδιαστικούς ελέγχους, όπου και όποτε το επιλέξουμε. Το κλιμάκιο που στάλθηκε αυτές τις ημέρες στην περιοχή αριθμεί 30 άτομα και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξόρμηση που έχει κάνει ποτέ η Αρχή, στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Παρά ταύτα μπορώ να σας πω ότι σύντομα -υπολογίζουμε μετά το καλοκαίρι- θα είναι έτοιμη και μια ειδική έκθεση που συντάσσουμε για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ είναι πιθανό η παρουσίαση αυτής της έκθεσης που αφορά πολλούς επαγγελματίες στην περιοχή της Θεσσαλίας να γίνει εδώ στη Λάρισα.

* Ποιος είναι ο ρόλος του Συνήγορου του Πολίτη και ποιοι μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν;

-Στον Συνήγορο μπορούν να απευθυνθούν όλοι οι πολίτες, καθώς το πεδίο αρμοδιοτήτων μας είναι ιδιαίτερα διευρυμένο. Καταλαμβάνει το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, την κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρεμβαίνουμε και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, είμαστε ο εθνικός φορέας για τη διασφάλιση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων, ενώ έχουμε ειδικές αρμοδιότητες προάσπισης θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, των δικαιωμάτων του παιδιού.

Από τη στιγμή που ανοίγει μια υπόθεση, απευθυνόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους διότι σκοπός μας είναι να έχουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης πριν συντάξουμε το πόρισμα προκειμένου να έχει κύρος και βαρύτητα, να είναι απολύτως τεκμηριωμένο και αδιαμφισβήτητο. Ποντάρουμε στην πειθώ, για να πετύχουμε οποιαδήποτε αλλαγή.

Αυτό που θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι μπορούμε να ασχοληθούμε σχεδόν με το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και ότι με τη συμβολή μας θα καταφέρουν να βρουν κάποια λύση, εφόσον φυσικά το αίτημά τους είναι δίκαιο, νόμιμο και βάσιμο. Επίσης, δεν είμαστε εχθρός του Δημοσίου αλλά προσπαθούμε να το καθοδηγούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να ενεργεί προς όφελος του πολίτη. Είμαστε συνήγορος για τον πολίτη, αρωγός για τη Διοίκηση και προνομιακός συνομιλητής με την Πολιτεία.

Έχουμε τρεις άξονες δράσης:

- Πρώτον τη διαμεσολάβηση. Κάποιο άτομο, φορέας ή σύλλογος απευθύνεται σε εμάς και εφόσον το αίτημα έχει βασιμότητα, αναλαμβάνουμε να πείσουμε ότι αυτό που λέει είναι δίκαιο και άρα πρέπει το δημόσιο, για παράδειγμα, με το οποίο υπάρχει η διένεξη, να συμμορφωθεί.

-Δεύτερον, έχουμε ελεγκτικές αρμοδιότητες. Έχουμε ειδική αρμοδιότητα που προέρχεται από σύμβαση του ΟΗΕ για τη διασφάλιση σωστών συνθηκών σε χώρους στέρησης της ελευθερίας, φυλακές, ψυχιατρεία, κέντρα κράτησης, κ.ά, όπως επίσης και οι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο θέμα των προσφύγων είμαστε ο εθνικός μηχανισμός παρακολούθησης των αναγκαστικών επιστροφών πολιτών στις χώρες τους. Μάλιστα, συμμετέχουμε σε όλη τη διαδικασία – τόσο στο γραφειοκρατικό κομμάτι, όσο και στην επιχείρηση επιστροφής.

Έχουμε αρμοδιότητα να κάνουμε θεσμικές προτάσεις. Για παράδειγμα, σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι η αναφορά ενός πολίτη δεν είναι ατομική, αφορά ένα σύνολο ανθρώπων, άρα μιλάμε για ένα συστημικό πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις απευθυνόμαστε απευθείας στον αρμόδιο, είτε πρόκειται για υπουργείο, υπηρεσία, δήμο, περιφέρεια, επισημαίνουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και μάλιστα κάνουμε και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.

*Ποιος είναι ο όγκος των αναφορών που δέχεστε ετησίως;

Πέρυσι ξεπέρασε τις 15.000 αναφορές και είναι συνεχώς αυξανόμενος. Όμως πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μια αναφορά που θα γίνει από ένα άτομο, μπορεί εν τέλει να αφορά σχεδόν στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, ειδικά αν πρόκειται για ζήτημα που έχει να κάνει με θέματα υγείας, φορολογικά ή ασφαλιστικά. Οι αναφορές του 2017 είναι οι περισσότερες που είχαμε στα 20 χρόνια ύπαρξης του θεσμού, και είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

* Αυτό πού πιστεύετε ότι οφείλεται; Ο κόσμος γνωρίζει πλέον καλύτερα τα δικαιώματά του και τα διεκδικεί ή πλέον αναγνωρίζει ότι απευθυνόμενος στην Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί να βρει λύση στα ζητήματα που τον απασχολούν;

-Αρχικά, και λόγω της κρίσης, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα προβλήματα των πολιτών. Θέλω να πιστεύω ότι έχει αρχίσει να μαθαίνει για τη δράση μας και ότι έχουμε τη δυνατότητα να επεμβαίνουμε αποτελεσματικά, λύνοντας προβλήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι το 80% των υποθέσεων που χειριστήκαμε είχαν θετική έκβαση, προς όφελος δηλαδή του πολίτη, και μάλιστα χωρίς εκείνος να έχει επωμισθεί κάποιο κόστος. Πιστεύω δε, οφείλεται και στο γεγονός ότι αναδείξαμε κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις που πήραν και μεγάλη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό μια σειρά από παράνομες κρατήσεις που γίνανε σε ασφαλισμένους, καταφέραμε όχι μόνο να κάνουμε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το λάθος της και να το διορθώσει αλλά να επιστρέψει και τα χρήματα. Μια άλλη περίπτωση είναι τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που επίσης μετά από δική μας παρέμβαση, πιέστηκε το υπουργείο να ακολουθήσει μια ενιαία γραμμή και να επιβάλλει σε όλους τους δήμους να ακολουθούν τις επιταγές του νόμου, σχετικά με το θέμα, ενώ πριν σε κάθε περιοχή ο νόμος έβρισκε διαφορετική εφαρμογή.

* Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα;

-Σαφώς. Σίγουρα είναι σημαντικό να υπάρχει μια αναφορά, η οποία οριοθετεί κατά κάποιον τρόπο και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε. Ωστόσο υπάρχουν ζητήματα για τα οποία κρίνουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την αναφορά του πολίτη, και τα οποία θίγουν βασικές αξιακές παραδοχές μιας ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για παράδειγμα, πέρυσι κάναμε μια παρέμβαση στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπου εντελώς αιφνιδιαστικά και οι τρεις αναισθησιολόγοι αποφάσισαν, επικαλούμενοι συνειδησιακούς λόγους, να απέχουν από τις τεχνητές διακοπές κύησης. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στο νησί και οι γυναίκες που θα ήθελαν να διακόψουν την κύηση έπρεπε είτε να απευθυνθούν σε ιδιώτη, είτε να πάνε σε άλλο μέρος της Ελλάδας. Στο πόρισμά μας κρίναμε ότι έπρεπε να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις, καθώς δεν προέκυπτε από κανένα στοιχείο ότι συνέτρεχαν οι λόγοι που επικαλούνταν οι γιατροί. Μια άλλη περίπτωση αφορούσε στις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, για τις οποίες δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Κάναμε την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος, κατανείμαμε τις ευθύνες στους αρμόδιους, όπως είναι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Υπουργείο Υγείας, υιοθετήθηκαν πολλές από τις εισηγήσεις μας και αυτό το διάστημα το υπουργείο προετοιμάζει το νέο πλαίσιο λειτουργίας αυτών των τραπεζών.

* Μπορεί να απευθυνθεί κάποιος στην Αρχή ενώ παράλληλα έχει κινήσει νομικές διαδικασίες για την ίδια υπόθεση;

-Όταν εκκρεμεί μια υπόθεση στη δικαιοσύνη εμείς διακόπτουμε τη διαμεσολάβηση. Και τούτο είναι εύλογο διότι μια άλλη εξουσία έχει επιληφθεί του ζητήματος. Ωστόσο, επειδή όπως σας είπα είμαστε φορέας καταπολέμησης των διακρίσεων, σε περιπτώσεις εργασιακών ζητημάτων, συντάσσουμε πορίσματα προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τα οποία δεν μπορεί να ανατρέψει. Δηλαδή επιβάλλει κυρώσεις σε εργοδότες, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για το Δημόσιο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ατόμου που απολύθηκε γιατί η διοίκηση της επιχείρησης έλαβε γνώση ότι είναι οροθετικός, με την παρέμβασή μας ο ασθενής επέστρεψε στην εργασία του, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθηθεί η νομική οδός.

Πρέπει δε να σας πω ότι σε πολλές περιπτώσεις τα πορίσματά μας έχουν χρησιμοποιηθεί για την τεκμηρίωση υποθέσεων που έχουν φτάσει μέχρι τα δικαστήρια, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό, όπως είναι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, το αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο βασίστηκε στην έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη στην υπόθεση της Μανωλάδας, για την οποία η χώρα μας καταδικάστηκε. Το ίδιο ισχύει και για το Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει βασίσει πλήθος αποφάσεών του σε δικά μας πορίσματα.

* Ποια είναι η ισχύς του πορίσματος της Αρχής; Είναι υποχρεωμένος ο ιδιώτης ή το Δημόσιο να συμμορφωθεί;

-Τυπικά όχι. Όμως η ισχύς του είναι στην τεκμηρίωσή του. Από τη στιγμή που το πόρισμά μας είναι άρτια τεκμηριωμένο, και δεν μπορεί να το αντικρούσει η άλλη πλευρά, δεν μπορεί να βρει λόγο να μην το εφαρμόσει. Δεν είμαστε μια υπηρεσία που επιβάλλουμε. Είμαστε μια υπηρεσία που βοηθούμε, το κράτος πρώτα απ’ όλα, να λειτουργεί σύννομα. Από εκεί και πέρα έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε άλλους μηχανισμούς, όπως την επιβολή κυρώσεων ή ακόμη και να ζητήσουμε την επέμβαση του εισαγγελέα σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις. Φυσικά, αυτό δεν είναι το κύριο μέλημά μας. Στόχος μας είναι η συμμόρφωση, όχι να καταδικάσουμε.

Είναι γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις η σύνταξη ενός πορίσματος μπορεί να είναι χρονοβόρα, κι αυτό δεν οφείλεται σε κωλυσιεργίες, αλλά στο γεγονός ότι κάνουμε ενδελεχείς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό σκοτεινό ή αμφισβητούμενο σημείο. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που η ομάδα μας δεν αποτελείται μόνο από νομικούς αλλά από ειδικούς όλων των τομέων, διότι τα πορίσματα έχουν όχι μόνο νομική, αλλά και επιστημονική τεκμηρίωση.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Ανδρέας Ι. Ποττάκης σπούδασε Νομική στα Πανεπιστήμια των Αθηνών και της Οξφόρδης όπου του απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια στο Ην. Βασίλειο, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα όπου και δικηγορεί (τελών σε αναστολή κατά τη διάρκεια της θητείας του) στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι καθηγητής και προϊστάμενος μεταπτυχιακών σπουδών στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS), και αναπληρωτής διευθυντής στην Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου. Έχει εκτενή εμπειρία στην οργάνωση και εκπόνηση προγραμμάτων διαρκούς επιμόρφωσης για νομικούς, ως επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαρκούς Νομικής Επιμόρφωσης (ECCLE).

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ

Μέσω της ιστοσελίδας www.synigoros.gr ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει υποβολή ηλεκτρονικής αναφοράς, την εξέλιξη της οποίας μπορεί επίσης να παρακολουθεί. Το e-mail που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι προσωπικό, δεδομένου ότι σε αυτό θα αποσταλούν οι κωδικοί με τους οποίους μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αναφοράς σας, καθώς και σε ΟΛΕΣ τις αναφορές που έχετε υποβάλει δηλώνοντας το συγκεκριμένο e-mail. Εναλλακτικοί τρόποι υποβολής αναφοράς είναι αυτοπροσώπως ή μέσω ταχυδρομείου, είτε με fax.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass