Εκτορας Νασιώκας: Εκλεισε ο κύκλος μου στα δημοτικά πράγματα

«ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» Η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» - «ΦΤΩΧΟ» ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 22:19

«Η προσωπική μου συμμετοχή στην “Ανθρώπινη Πόλη” και στα δημοτικά πράγματα ολοκληρώθηκε» δηλώνει σήμερα στην «Ε» ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Έκτορας Νασιώκας.

Η απόφαση του κ. Νασιώκα να αποσυρθεί από τα δημοτικά πράγματα αφορά στον ίδιο και όχι στην παράταξη στην οποία ηγούνταν αφού στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης, την περασμένη Τετάρτη, αποφασίσθηκε η «Ανθρώπινη Πόλη» να μετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2019. Εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα στις κάλπες για τον Δήμο Λαρισαίων σε συνδυασμό επίσης με το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική. Ως προς τη διαδοχή του ο κ. Νασιώκας αποφεύγει την ονοματολογία και παραπέμπει στις διαδικασίες σημειώνοντας ότι «σύντομα η παράταξή μας θα αποφασίσει, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή διεύρυνση, ποιοι και πώς θα την εκπροσωπήσουν στην πορεία της για το αύριο».
Η παράταξη, υπογραμμίζει ο κ. Νασιώκας, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα «όχι μόνο θα είναι παρούσα στις επόμενες εκλογές αλλά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτές και την επόμενη μέρα θα αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτατη προγραμματική συνεργασία των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζετε ότι οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η πλειοψηφία θα είναι αναγκαίο ζητούμενο μέσα στο συμβούλιο».
Ο κ. Νασιώκας, κληθείς τέλος να σχολιάσει το έργο της δημοτικής αρχής, το χαρακτηρίζει «φτωχό, καθόλου καινοτόμο ή πρωτοποριακό με έντονα τα στοιχεία μιας ξεπερασμένης εποχής και νοοτροπίας».

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βαγγέλης Κακάρας

 

* Κύριε Νασιώκα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 νομίζω πως στη συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η πρώτη ερώτηση από αυτή που αφορά στις δικές σας προθέσεις. Θα ηγηθείτε λοιπόν εκ νέου της δημοτικής παράταξης;
- Ολοκληρώθηκε η προσωπική μου συμμετοχή στη «Ανθρώπινη Πόλη» και στα δημοτικά πράγματα. Τίμησα απόλυτα την εντολή των πολιτών που μας ψήφισαν το 2014. Παρέμεινα στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και υπερασπίστηκα με πάθος τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και μαζί με τους συναδέλφους μου συμβούλους της «Ανθρώπινης Πόλης» προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα μεγάλα θέματα των συμπολιτών μας, του δήμου μας και της περιοχής μας. Κανόνας μας ήταν οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Οδηγός μας το συμφέρον της πόλης. Η απόφασή μου αυτή συμπίπτει με τη χειραφέτηση της δημοτικής μας παράταξης. Σήμερα η “Ανθρώπινη Πόλη” έχει δεκάδες πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής. Έχει όργανα διοίκησης εκλεγμένα από τη βάση της με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων μελών στη διαδικασία ανάδειξής τους. Έχει ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις και ένα μεγάλο τμήμα των συμπολιτών μας που ασπάζονται αυτές τις θέσεις. Έχει μια γόνιμη θητεία στα έδρανα του συμβουλίου και στις γειτονιές του δήμου. Έχει και τις προϋποθέσεις λοιπόν και την πυξίδα να πορευτεί στο αύριο. Κυρίως όμως έχει την αγάπη για τη Λάρισα και τη θέλησή της να προσφέρει.

 

* Η «Ανθρώπινη Πόλη», θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές; Θα αποσυρθεί ή θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση;
- Η «Ανθρώπινη Πόλη», μια ανεξάρτητη παράταξη που έχει ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις και μάχεται τον λαϊκισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, ήρθε στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας για να μείνει. Όχι μόνο θα είναι παρούσα στις επόμενες εκλογές αλλά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτές και την επόμενη μέρα θα αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτατη προγραμματική συνεργασία των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζετε ότι οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η πλειοψηφία θα είναι αναγκαίο ζητούμενο μέσα στο συμβούλιο. Εμείς θα είμαστε εκεί και με το τρίπτυχο συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία που είναι κανόνας της παράταξής μας, θα συμβάλλουμε αποτελεσματικά τόσο στη σύνθεση της πλειοψηφίας όσο και στην αποτελεσματική διοίκηση του δήμου. Σύντομα η παράταξή μας θα αποφασίσει, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή διεύρυνση, ποιοι και πώς θα την εκπροσωπήσουν στην πορεία της για το αύριο.

 

* Εκτιμάτε πως στη Λάρισα υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο για κοινό ψηφοδέλτιο; Είτε μέσω αυτοδιοικητικών διαδικασιών είτε μέσω κομματικών διαδικασιών, μπορούν να υπάρξουν τέτοιες συνεργασίες έτσι ώστε στον Δήμο Λάρισας να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο; Όπως συζητιέται για παράδειγμα για συνεργασία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;
- Έχω άλλη εκτίμηση για το ποιος είναι προοδευτικός. Δεν πιστεύω ότι άνθρωποι που είναι θιασώτες π.χ. του κινήματος «δεν πληρώνω», που αρέσκονται να λαϊκίζουν ή που στηρίζουν απόψεις και πολιτικές θέσεις, όπως εκείνες του πρώτου εξαμήνου του 2015 που ζημίωσαν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας, είναι προοδευτικοί. Ούτε είναι πρόοδος η διχαστική ρητορική με όρους της δεκαετίας του ‘40 ή η ναρκοθέτηση της εθνικής οικονομίας με την υπερφορολόγηση και τη μη επιστροφή των οφειλομένων για να πετύχουν εικονικό υπερπλεόνασμα και για να μοιράσουν ψίχουλα στους νεόπτωχους.

 

* Το έργο της δημοτικής αρχής πώς το κρίνετε;
- Φτωχό, καθόλου καινοτόμο ή πρωτοποριακό με έντονα τα στοιχεία μιας ξεπερασμένης εποχής και νοοτροπίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγωνιώδης προσπάθεια να δείξει κάποιο έργο την ύστατη στιγμή.

 

* Πέρα από την πολιτική κριτική έχουμε την εντύπωση πως εκείνο που δεν αμφισβητείτε και εσείς είναι η κοινωνική πολιτική του Δήμου, την περίοδο της κρίσης;
- Και αυτή πολύ φτωχή.

 

* Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθήσατε την οδό της κριτικής επί της ουσίας, αποφύγατε τους υψηλούς τόνους και γενικότερα υπήρξατε συναινετικός όταν κρίνατε πως αφορούσε στο καλό της πόλης.
Με αφορμή και την κατάσταση των ΟΤΑ, αυτό δεν είναι το μοντέλο που χρειάζεται το κορυφαίο όργανο ενός δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, για να λάβει αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της πόλης;
- Στο Δημοτικό Συμβούλιο της επομένης περιόδου η συνεργασία, η μετριοπάθεια, η συζήτηση στην ουσία μόνο των θεμάτων και όχι στο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, είναι για πολλούς λόγους ακόμη περισσότερο αναγκαία. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα κινείται αντίθετα, στη σφαίρα του διχασμού και της οξύτατης αντιπαράθεσης. Το ίδιο και πολλές παρατάξεις που στηρίζονται και υπηρετούν τις απόψεις των κομμάτων τους. Η “Ανθρώπινη Πόλη” ανήκει στις εξαιρέσεις γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα επιβραβευθεί από τους πολίτες στις επόμενες εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass