Τέσσερις προϋποθέσεις για ενότητα

* Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΙΧΜΗ: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 22:50
Ο Θανάσης Μαμάκος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στα μέλη της δημοτικής παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο». Λίγη ώρα αργότερα θα εκλεγεί επικεφαλής της. Σήμερα μιλά στην «Ε» για την επόμενη μέρα… Ο Θανάσης Μαμάκος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στα μέλη της δημοτικής παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο». Λίγη ώρα αργότερα θα εκλεγεί επικεφαλής της. Σήμερα μιλά στην «Ε» για την επόμενη μέρα…

Αν όλοι μας απαλλαγούμε από εμπάθειες και μισαλλοδοξίες, αποδείξουμε ότι μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος, προτάξουμε το «εμείς» από το «εγώ» και διαμορφώσουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών στο οποίο θα στηριχθεί η συναίνεση, τότε ναι, φρονώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου στον κεντροδεξιό χώρο που θα μπορέσει να οδηγήσει την παράταξη σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές.

Αυτό πιστεύει ο διάδοχος του Κώστα Τζανακούλη και νέος επικεφαλής της «Λάρισα – Πόλη του Αύριο» Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος σήμερα, τρεις ημέρες μετά την εκλογή του μιλά στην «Ε».

Ο νεαρός δικηγόρος εκτιμά ότι «στην πρόσφατη συνάντηση των υποψήφιων μνηστήρων στο Κτήμα Τζανακούλη έγινε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την επίτευξη της ενότητας».

Εν τούτοις, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Ρένας Καραλαριώτου ότι «η παράταξή της σήκωσε το βάρος της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη», αντέτεινε ότι «η δική μας παράταξη δεν έκανε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Όσον αφορά στο «αν υπάρχει χρόνος να αφήσει το αποτύπωμά του μέχρι και τις εκλογές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου», ο κ. Μαμάκος αφήνει σε δεύτερη μοίρα την αλλαγή ηγεσίας και υπενθυμίζει πως «η παράταξή μας, η μακροβιότερη παράταξη στον Δήμο Λαρισαίων, επέδειξε μια σταθερή, αταλάντευτη και δημιουργική στάση στο γίγνεσθαι της πόλης μας».

Τέλος για την περίφημη δημοσκόπηση που θα τρέξει για τον Δήμο Λαρισαίων αναφέρει πως «αυτή δεν είναι το μοναδικό μέσο για να καταλήξει κανείς σε οριστικές αποφάσεις».

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

 

* Κύριε Μαμάκο είστε πλέον ο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο». Βαριά ευθύνη, μεγάλη τιμή, λίγος όμως ο χρόνος που απομένει μέχρι και τις εκλογές για να αφήσετε το προσωπικό σας αποτύπωμα; Θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα η αλλαγή ηγεσίας;

- Πράγματι είναι βαριά η ευθύνη και μεγάλη η τιμή να είμαι επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Λάρισα Πόλη του Αύριο». Ειδικά όταν η εκλογή μου στη θέση αυτή έγινε μέσα από μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία με την πολυάριθμη συμμετοχή των μελών της παράταξης. Ο χρόνος των 8 μηνών μέχρι τις εκλογές, θεωρώ ότι είναι ικανός για να κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες ποιο είναι το όραμά μας για την πόλη, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας και πώς θα πολιτευθούμε. Άλλωστε η παράταξή μας, η μακροβιότερη παράταξη στον Δήμο Λαρισαίων, επέδειξε μια σταθερή, αταλάντευτη και δημιουργική στάση στο γίγνεσθαι της πόλης μας, γεγονός που καθιστά το χρονικό σημείο της αλλαγής ηγεσίας περισσότερο στοιχείο διαδικαστικής φύσης και λιγότερο ουσιαστικό.

 

 

* Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εκφραστεί με ενιαίο ψηφοδέλτιο η γαλάζια παράταξη ή θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2014; Τι έδειξε η πρόσφατη συνάντηση στο κτήμα Τζανακούλη, μεταξύ των υποψήφιων μνηστήρων για τον Δήμο;

- Εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε ως παράταξη, παράγοντα σύνθεσης και δημιουργίας. Να αποτελέσουμε τον εγγυητή της προσπάθειας για συνεργασία, συλλογική προσπάθεια και συσπείρωση. Αν όλοι μας απαλλαγούμε από εμπάθειες και μισαλλοδοξίες, αποδείξουμε ότι μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος, προτάξουμε το «εμείς» από το «εγώ» και διαμορφώσουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών στο οποίο θα στηριχθεί η συναίνεση, τότε ναι, φρονώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου που θα μπορέσει να οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές. Στο πλαίσιο της συναινετικής αυτής προσπάθειας πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία του κ. Τζανακούλη, στην οποία έγινε μια γόνιμη συζήτηση, αντηλλάγησαν ουσιαστικές απόψεις και θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την επίτευξη της ενότητας.

 

 

* Η συνυποψήφιά σας Ρένα Καραλαριώτου έχει δηλώσει πως «σήκωσε το βάρος της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη, περισσότερο από κάθε άλλη παράταξη». Πώς το σχολιάζετε;

- Η παράταξη «Λάρισα Νέα Αρχή» κατατάχθηκε στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων. Συνεπώς πρέπει να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο της σύμφωνα με τις αρχές και τα πιστεύω της. Εμείς επιλέξαμε να ασκήσουμε ουσιαστική, κατά την άποψή μας, αντιπολίτευση με κριτική διάθεση και πολλές φορές με συμβουλευτικό προσανατολισμό με σκοπό να οδηγήσουμε τη δημοτική αρχή να γίνει καλύτερη. Στηλιτεύσαμε πολιτικές και τακτικές που δεν μας έβρισκαν σύμφωνους, αλλά δεν κάναμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Οι συνδημότες μας είναι αυτοί που θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα και την προσφορά του καθενός από εμάς και ανάλογα θα μας κατατάξουν.

 

 

* Ακούγεται ότι η ΝΔ κεντρικά θα «τρέξει» δημοσκόπηση για να μετρήσει τη δημοτικότητα των υποψήφιων μνηστήρων. Πόσο καθοριστικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμά της στην τελική απόφαση για το χρίσμα;

- Σαφώς και οι μετρήσεις από όποιον κι αν γίνονται λαμβάνονται υπόψη για τη διαμόρφωση άποψης. Φρονώ ωστόσο ότι δεν είναι το μοναδικό μέσο για να καταλήξει κανείς σε οριστικές αποφάσεις. Θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και άλλα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε υποψηφίου, τα οποία με συγκεκριμένες αναγωγές θα διαμορφώσουν πληρέστερη εικόνα για κάθε περίπτωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass