Στην αγκαλιά της Σαμαρίνας ο Ζήσης Ι. Παρλίτσης

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 22:01

Προδομένος από την καρδιά του έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 χρόνων, ο Σαμαριναίος Ζήσης Ι. Παρλίτσης. Ένας άνθρωπος ο οποίος, αν και είχε να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας από τον καρκίνο για χρόνια, ωστόσο πάλεψε πολύ και ουσιαστικά ήταν νικητής.

Ο Ζήσης Παρλίτσης αφιέρωσε τη ζωή του στη Σαμαρίνα, την οικογένειά του και τους συμπατριώτες του. Ήταν πάντα ένας από τους οικοδεσπότες της Σαμαρίνας προβάλλοντας και αγαπώντας τον τόπο του. Ιδιαίτερη η αγάπη του και για τους Γόννους, όπου πάλι οικογενειακά έμενε τους χειμερινούς μήνες.

Ο Ζήσης Παρλίτσης ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που συνέχισε την παράδοση των προγόνων του. Συνιδιοκτήτης με τον αδελφό του Γιώργο ταβέρνας και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην πλατεία του κεφαλοχωρίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Ήταν επαγγελματίας τρίτης γενιάς μετά τον πατέρα του Ιωάννη Παρλίτση και τον παππού Ζήση. Ήταν εκείνα τα χρόνια που ενώ στα άλλα χωριά δεν υπήρχε καν φούρνος, η Σαμαρίνα είχε το πρώτο μπαράκι «Παρλίτσης».

Ανατρέχοντας λίγα χρόνια πίσω, το 2015, μιλώντας στην «Ε» ο Ζήσης Παρλίτσης πρώτα αναφέρθηκε στους συναδέλφους του με τους οποίους είχε φιλία και αγαστή συνεργασία σημειώνοντας ότι αν δεν υπήρχε ομόνοια και συναδελφοσύνη η Σαμαρίνα δεν θα είχε την αίγλη που έχει δεκαετίες τώρα. Σημείωσε μάλιστα με σιγουριά: «Δεν με πειράζει αν κάποιοι επισκέπτες πάνε στα απέναντι ή τα διπλανά μαγαζιά. Το θετικό είναι να έρχονται επισκέπτες. Και μέσα στην οικονομική κρίση ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες κρατάμε τη Σαμαρίνα ψηλά».

Η κηδεία του Ζήση Ι. Παρλίτση έγινε όπως επιθυμούσε, στην αγαπημένη του Σαμαρίνα, χθες το απόγευμα, παρουσία πλήθους Σαμαριναίων και φίλων του από άλλες περιοχές.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass