Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ

Ρένα Καραλαριώτου: «Διεκδικούμε την πόλη που μας αξίζει»

Δεν υπάρχει πιο άμεσο και πιο τίμιο μήνυμα, από αυτό που στέλνουν οι ίδιοι οι πολίτες προς τους ανθρώπους με θέσεις ευθύνης * «Ο κόσμος θέλει να πάει επιτέλους η Λάρισα Μπροστά. Με ενότητα, με νέες ιδέες, με οργανωμένο σχέδιο» * «Μόνο από τους πολίτες της Λάρισας αντλούμε δύναμη και παίρνουμε “γραμμή”. Και μόνο σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό» * «Είναι σε όλους φανερό ότι τα έργα στο κέντρο δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγαν να λύσουν»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2019 22:08

«Για να κάνουμε δουλειά και να λύσουμε τα προβλήματα, για να πάμε τη Λάρισα Μπροστά, χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτός είναι ο στόχος μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου, υπογραμμίζοντας πως το κυρίαρχο ζητούμενο για μία δημοτική αρχή είναι να κρατά ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τους πολίτες και να σέβεται την πραγματικότητα και την κοινή λογική.

«Ήταν, για μένα, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν οι Λαρισαίοι το όνομα και τους συμβολισμούς του συνδυασμού μας. Ακούω θετικά σχόλια και λαμβάνω, ακόμη και σήμερα, εκατοντάδες θερμά μηνύματα για το όραμά μας και το πώς αποτυπώνεται», αναφέρει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Λάρισα Μπροστά και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων.
Επόμενα βήματα για τη δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά» είναι η πραγματοποίηση της ανοιχτής εκδήλωσης για την ανακοίνωση μέρους των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, αλλά και οι εντατικές συναντήσεις με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της πόλης, καθώς και επισκέψεις σε γειτονιές και χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης.

 

* Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήσατε τα «αποκαλυπτήρια» της παράταξής σας, παρουσιάσατε όνομα συνδυασμού, όραμα, σύνθημα. Ποιο είναι το επόμενο βήμα, τι προβλέπει προεκλογικός σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα που έχετε θέσει; Η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει σταδιακά ή μαζικά σε κάποια μεγάλη εκδήλωση;
- Ήταν για μένα, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ο ενθουσιασμός με τον οποίον υποδέχτηκαν οι Λαρισαίοι το όνομα και τους συμβολισμούς του συνδυασμού μας. Ακούω θετικά σχόλια και λαμβάνω, ακόμη και σήμερα, εκατοντάδες θερμά μηνύματα για το όραμά μας και το πώς αποτυπώνεται.
Ξέρετε πώς το ερμηνεύω; Ο κόσμος έχει κουραστεί από την αδράνεια, τη στασιμότητα, την αναποτελεσματικότητα, τη διαιώνιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και θέλει να πάει επιτέλους η Λάρισα Μπροστά. Αυτό, δηλαδή, ακριβώς που εκφράσαμε με το όνομα και το όραμα του συνδυασμού μας. Αυτό που υποσχόμαστε: η Λάρισα Μπροστά. Με ενότητα, με νέες ιδέες, με οργανωμένο σχέδιο, μακριά από κομματικές λογικές και ξεπερασμένες ιδεολογίες. Βρισκόμαστε ήδη στο επόμενο βήμα, που είναι ο εκτεταμένος διάλογος με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης. Με το ερωτηματολόγιο –που όπως ξέρετε έχει ήδη κυκλοφορήσει και λαμβάνει σε δύο μόλις ημέρες εκατοντάδες απαντήσεις, με επισκέψεις στις γειτονιές ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες, στις λαϊκές αγορές, στους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, στους χώρους εκπαίδευσης και υγείας. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί μια σειρά συναντήσεων με τους φορείς της πόλης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματά τους, να ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για να τις συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας, που οι συνεργάτες μου κι εγώ, μαζί με εξειδικευμένους επιστήμονες, ετοιμάζουμε για την επόμενη μέρα. Ξέρετε, για μένα δεν υπάρχει πιο άμεσο και πιο τίμιο μήνυμα, από αυτό που στέλνουν οι ίδιοι οι πολίτες προς τους ανθρώπους με θέσεις ευθύνης. Κι εμείς, με χαρά αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη, να ακούμε τη φωνή των πολιτών, τις ανησυχίες, τις επισημάνσεις, αλλά και τις επιθυμίες τους.
Τώρα για τους υποψήφιους, την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, θα ανακοινώσουμε τα πρώτα ονόματα, δίνοντας το στίγμα της ανανέωσης και της ευρείας εκπροσώπησης όλων των επιστημονικών, επαγγελματικών, κοινωνικών χώρων και περιοχών - και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στις επόμενες ανακοινώσεις.

 

* «Λάρισα-Μπροστά» είναι το όνομα του συνδυασμού. Ποτάμι και γέφυρα το έμβλημά σας. Εκτός όμως, από ένα όνομα και σύμβολα, χρειάζεται και ένα όραμα… Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;
- Πρώτιστο μέλημά μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Λάρισας, δημιουργώντας τις δομές που θα επιτρέψουν στην πόλη να είναι λειτουργική, άμεσα προσβάσιμη από όλους και εξαιρετικά φιλική προς τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι η Λάρισα, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο κέντρο της χώρας, οφείλει να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πόλος έλξης επισκεπτών, αλλά και σημαντικό «φυτώριο» ιδεών, προϊόντων, αγαθών με εξωστρεφή προσανατολισμό. Με νέες ιδέες και ικανούς ανθρώπους, μοναδικό στόχο έχουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών και να διευκολύνουμε με πρακτικές λύσεις την καθημερινότητά τους. Και, κυρίως, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης στους Λαρισαίους, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα. Στόχος μας είναι να ενώσουμε, να «γεφυρώσουμε» αν θέλετε, δομές και φορείς, κέντρο και γειτονιές ώστε όλοι μας, κάτοικοι του κέντρου αλλά και όλων των συνοικιών και περιφερειακών διαμερισμάτων, να απολαμβάνουμε τη Λάρισα που θέλουμε. Διεκδικούμε τη Λάρισα που μας αξίζει.
Και το σημαντικότερο, με έναν Δήμο Λαρισαίων και μια δημοτική αρχή που είναι σε διαρκή και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, που σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου, την πραγματικότητα και την κοινή λογική.

 

* Η ΝΔ έχει ανακοινώσει τη στήριξή της στην υποψηφιότητά σας. Πόσο θα επηρεάσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή;
- Με την τιμητική στήριξη της ΝΔ αναλαμβάνω την ευθύνη και ξεκινώ τη μάχη για τον Δήμο Λαρισαίων. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρη. Για εμάς «ένα είναι το κόμμα»: Η Λάρισα! Μόνο από τους πολίτες της Λάρισας αντλούμε δύναμη και παίρνουμε «γραμμή». Και μόνο σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό. Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα. Εμείς δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές. Ανοίγουμε τις πόρτες μας διάπλατα και καλούμε σε συνεργασία και συμπόρευση όλους τους φορείς της πόλης, όλες τις υγιείς δυνάμεις, όλες τις προσωπικότητες, όλους τους πολίτες.
Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι οι αντίπαλοί μας και ιδίως η απερχόμενη δημοτική αρχή. Εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν αμέσως ή εμμέσως όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις, επέδειξαν την ίδια καταστροφική ανεπάρκεια. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδαφος παριστάνουν τους «ανεξάρτητους»! Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν;

 

* Τα έργα της δημοτικής αρχής στο κέντρο ολοκληρώθηκαν και φαίνεται ότι οι Λαρισαίοι απολαμβάνουν τη νέα εικόνα. Πώς το σχολιάζετε;
-  Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι ο κ. Καλογιάννης δεν είχε ποτέ πρόγραμμα. Ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Τίποτε συγκεκριμένο! Μόνο γενικόλογες υποσχέσεις. Γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα, στη συνέχεια. Πορεύτηκε και πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, με αποσπασματικό τρόπο και μπαλώματα. Είναι σε όλους φανερό ότι τα έργα στο κέντρο δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγαν να λύσουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί έγιναν αποσπασματικά, χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό και λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας. Τι έργα έγιναν για τη στάθμευση και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη; Πού είναι τα έργα εκτός κέντρου, στις συνοικίες, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές; Πού είναι η καθαριότητα; Τι έγινε για τις λακκούβες και την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, το πράσινο; Θα το επαναλάβω: Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν;


* Κυρία Καραλαριώτου, στις προηγούμενες εκλογές η πρωτιά που πετύχατε στον α’ γύρο δεν θα σας εξασφάλισε τη δημαρχία. Αυτή τη φορά και ελέω απλής αναλογικής, τον παράγοντα «β’ γύρο και συμμαχίες» πώς θα τον αντιμετωπίσετε;
-  Είναι βέβαιο ότι η απλή αναλογική θα προκαλέσει φαινόμενα συναλλαγών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι έχει πενιχρά ερείσματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -με εξαίρεση τον κ. Καλογιάννη και λίγους άλλους- προχώρησε στον λεγόμενο «Κλεισθένη».
Πέρασε την ιδεοληψία της και δημιούργησε έναν εκλογικό νόμο, υπό το πρόσχημα της ανάγκης συνεργασιών, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στη διακυβέρνηση των δήμων.
Τώρα, για να κάνουμε δουλειά και να λύσουμε τα προβλήματα, για να πάμε τη Λάρισα Μπροστά, χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτός είναι ο στόχος μας.

 

* Πώς θα αντιμετωπίσετε τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» να συμπεριλάβετε στον συνδυασμό σας, υποψηφίους από σχεδόν τρεις παρατάξεις, οι οποίες και σας στηρίζουν;
- Προχωράμε στη σύνθεση και απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, σε ομάδες πολιτών και σε προσωπικότητες της πόλης μας, για να γυρίσουμε σελίδα! Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!
Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι πολίτες στην περιοχή μας, με επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική παρουσία, πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στα κοινά.
Αυτούς τους πολίτες θέλουμε μαζί μας, απ’ όποια ιδεολογική αφετηρία και αν προέρχονται. Κι όπως ξέρετε, οι καλοί χωράνε παντού.

 

* Πριν από δύο μέρες ανακοινώθηκε ακόμη μία υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Δήμου Λαρισαίων, αυτή του πρώην προέδρου-πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Παναγιώτη Γούλα. Ποια είναι η άποψή σας;
- Ο Παναγιώτης Γούλας είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, με έργο και επιτεύγματα στον χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Εμείς εκτιμούμε όλους τους υποψηφίους, θεωρούμε την πολυφωνία και τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο κύρια συστατικά μιας συγκροτημένης κοινωνίας.
Υπό αυτό το πρίσμα, πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γούλα είναι χρήσιμη για την πόλη της Λάρισας και θεωρούμε ότι, ιδίως με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι σωστό να υπάρχουν στα κοινά άνθρωποι με τις αντιλήψεις του κ. Γούλα. Ευχόμαστε καλή δύναμη και ευελπιστούμε σε καλή συνεργασία.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass