Ο Ελληνας αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον συνάνθρωπο

Μιλά στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τεμπών Λάμπρος Ζάρρας

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2019 22:12

Ένας από τους πλέον δραστήριους νέους στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και με προσφορά στον συνάνθρωπο, στην περιφέρεια του νομού Λάρισας είναι ο κ. Λάμπρος Ζάρρας, πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ.

Άνθρωπος με θέληση για προσφορά, έχει από πολύ μικρός έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Θεωρείται στενός συνεργάτης του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου και σήμερα μιλά στην «ΕτΔ» για όλα καθώς και για τη συμμετοχή του στις Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα

*Κύριε Ζάρρα, τι σημαίνει για σας κοινωνική προσφορά και στήριξη στην πράξη στον ανήμπορο συνδημότη, ο οποίος δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι;

- Το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ο καθένας μας, είναι ανάγκη να οδηγηθούμε σε πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής συνείδησης.

Η προσφορά δεν πρέπει να συσχετίζεται με τη σκοπιμότητα και ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να σέβεται την αξία της ανθρώπινης ζωής. Θα πρέπει να στοχεύει στο «Εμείς» και στο σύνολο και όχι στο «Εγώ». Ως δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συνδημοτών μας. Ο στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν και είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας. Η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές ανάγκες υπήρξε καθοριστική.

 

 

*Είστε πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών. Είναι γεγονός ότι στον Δήμο σας υπάρχουν οικογένειες χαμηλών και υψηλών εισοδημάτων. Στον Δήμο σας υπάρχουν επίσης και μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές συμβάλλουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο;

- Κύριε Τσόλα, σε όλους είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα και αυτοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και στις δικές τους ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά όμως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών δέχτηκε τη στήριξη κάποιων επιχειρήσεων, συλλόγων, φορέων και δημοτών. Οπότε καταλαβαίνετε ότι στην παρούσα οικονομική κρίση ο Έλληνας αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλέγγυα φύση του. Αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα προς όλους μας ότι ακόμα οι οικονομικές δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από πράξεις όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και μέσα από πράξεις απλών πολιτών.

 

 

*Ως αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, σ’ αυτές τις δύσκολες και για την Τ.Α. οικονομικές συγκυρίες, καταφέρνετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις συλλόγων δημοτών και άλλων φορέων;

- Ο ΔΟΠΑΠΕΠ είναι ένας ισχυρός οργανισμός του Δήμου Τεμπών που με την αλληλεγγύη και την οργάνωση δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς, με δράσεις και πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις συνδράμει στην αξιοποίηση του πολιτιστικού δυναμικού και πόρων του τόπου μας. Στόχος του Οργανισμού μας είναι η κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη. Στα πέντε χρόνια της θητείας μου ως αντιπρόεδρος του Οργανισμού μας φρόντισα να είμαι δίπλα στους συλλόγους περισσότερο ως φίλος παρά σαν αντιπρόεδρος και αυτό αναγνωρίστηκε από συλλόγους και φορείς. Η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός ήταν πάντα στοιχεία του χαρακτήρα μου στους συλλόγους, στους φορείς και στο συνάνθρωπο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να αφυπνιστούν και να λειτουργήσουν με δοτικότητα και προσφορά από άνθρωπο προς συνάνθρωπο.

 

 

*Στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές συμμετείχατε στην παράταξη του νυν δημάρχου κ. Κ. Κολλάτου και δεν είχατε εκλεγεί αλλά ήσασαταν επιλαχών. Τότε νιώσατε κάποια πικρία για την μη εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο;

-Πικρία δεν ένιωσα ποτέ. Έχω μάθει στην πολιτική σταδιοδρομία μου πρώτα να λειτουργώ προς όφελος της παράταξης που συμμετέχω με σκοπό τη νίκη της στις εκλογές. Η πολιτική στη ζωή μου λειτούργησε για το καλό του τόπου μου και για την κοινωνική προσφορά στους συνανθρώπους μου. Σκοπός μου ήταν πάντα η επιτυχία της παράταξης και όχι το δικό μου συμφέρον.

 

 

*Τέλος, ποιες είναι οι σχέσεις με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο; Πολλοί σας θεωρούν άνθρωπο του δημάρχου «εξ απορρήτων». Θα είστε εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του;

-Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο για την τιμή που μου έκανε να συνεργαστώ μαζί του για το καλό του τόπου μας. Θεωρώ ότι είναι ένας αξιόλογος δήμαρχος και άξιος άνθρωπος για τη θέση που του ανατέθηκε τα τελευταία εννιά χρόνια. Κατανόησε τα προβλήματα του Δήμου και φρόντιζε πάντα για την επίλυσή τους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Σεβάστηκα την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στο μεγάλο του έργο και φρόντιζα να ανταπεξέλθω στις αρμοδιότητες που μου ανέθετε. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, συνυπήρξαμε περισσότερο σαν άνθρωποι παρά σαν συνεργάτες. Κύριε Τσόλα, στο ερώτημά σας αν θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή όχι, δεν το γνωρίζω ακόμη, παρ’ όλα αυτά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση του Δημάρχου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΑΡΡΑΣ

Ο Λάμπρος Ζάρρας από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και σήμερα ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Γεννήθηκε στην Ελάτεια στις 27 Μαΐου 1983 και ζει εκεί.

Είναι πτυχιούχος Τμήματος Τηλεπικοινωνιών. Από το 2004 έως σήμερα είναι διοικητικό στέλεχος στην εταιρεία Soukos robots ΑΒΕΕ.

Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νομού Λάρισας και πρόεδρος του αθλητικού ομίλου «Θύελλα» Ελάτειας.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας - Μέλος της Ομοσπονδίας Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και υπεύθυνος στον τομέα βιομηχανίας και ανάπτυξης - Πρόεδρος του Μορφωτικού του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας.

Το 2013-2014 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Κ. Κολλάτο.

Σήμερα είναι πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τεμπών - αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Τεμπών και στενός συνεργάτης του δημάρχου Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass