Θεοδ. Καφφές: «Το περιβαλλοντικό κόστος θα ενσωματωθεί στην τιμή του νερού»

«Χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2019 22:45
Το μεγαλύτερο έργο υποδομής της ΔΕΥΑΛ, είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες, λέει στην «ΕτΔ» ο αντιπρόεδρός της Θεόδ. Καφφές Το μεγαλύτερο έργο υποδομής της ΔΕΥΑΛ, είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες, λέει στην «ΕτΔ» ο αντιπρόεδρός της Θεόδ. Καφφές

«Το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου που καθιερώθηκε από το 2019 και αφορά στο πόσιμο νερό, η ΔΕΥΑΛ θα το ενσωματώσει στην τιμή του νερού χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας, Θεόδωρος Καφφές.

Ο κ. Καφφές μιλώντας σήμερα στην «ΕτΔ», αναφερόμενος στο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες, το χαρακτηρίζει ως «το μεγαλύτερο έργο υποδομής της ΔΕΥΑΛ» ενώ αναφέρεται και στα σχεδιαζόμενα έργα που θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

Χαρακτηρίζει επίσης ορόσημο το «Σχέδιο Διαχείρισης (Masterplan) υδάτινων πόρων Δήμου Λαρισαίων» καθώς αφορά στο μέλλον της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενώ με αφορμή τις δημοτικές εκλογές σημειώνει πως «το έργο που επιτελέστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή είναι εγγύηση για την επόμενη θητεία, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάλι στο τιμόνι του Δήμου».

 

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ έχει ως εξής:

 

* Κύριε Καφφέ, το έργο της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες βρίσκεται σε εξέλιξη;

-«Η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης είναι κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο έργο υποδομής της ΔΕΥΑΛ και μπορεί να συγκριθεί με τα μεγάλα έργα παλαιότερων εποχών, όπως το αποχετευτικό σύστημα της πόλης. Μέχρι τώρα έχει αντικατασταθεί το 60% περίπου του δικτύου. Υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη θητεία».

 

* Τα οφέλη αυτού του έργου είναι περισσότερο περιβαλλοντικά ή οικονομικά;

- «Οπωσδήποτε τα οφέλη είναι περιβαλλοντικά δεδομένου ότι το δίκτυο που αντικαθίσταται είναι απαρχαιωμένο και επιβάλλεται η αντικατάσταση με σωλήνες νέας τεχνολογίας. Το νέο δίκτυο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση του τόσο πολύτιμου πόρου του νερού αφού θα μειωθούν οι βλάβες που προέρχονται από το παλιό δίκτυο. Θα βελτιωθεί επίσης και η ποιότητα του νερού για τους καταναλωτές. Αλλά η μείωση των βλαβών θα επιφέρει και μείωση του οικονομικού κόστους που σημαίνει ότι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα απελευθερωθούν από τις συχνές βλάβες και θα απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών».

 

* Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΥΑΛ για την επόμενη περίοδο ποιο είναι;

- «Με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχουν εγκριθεί έργα προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ περίπου. Τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019 και αφορούν: Στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες Νέα Σμύρνη, Λαχανόκηποι, Ανθούπολη και Φιλιππούπολη. Στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στην Κοιλάδα. Στην αναβάθμιση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού της Λάρισας. Στην κατασκευή αγωγού ομβρίων στο βόρειο τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά. Παράλληλα συνεχίζονται τα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως η σύνδεση της Φαλάνης με τον βιολογικό καθαρισμό της Γιάννουλης, το δίκτυο αποχέτευσης της Μάνδρας, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες, ενώ προγραμματίζονται και καινούργια έργα όπως το δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού της Ραχούλας κ.λπ.

Παράλληλα έχει προκηρυχθεί μελέτη για το «Σχέδιο Διαχείρισης (Masterplan) υδάτινων πόρων Δήμου Λαρισαίων» που είναι ορόσημο στην εξέλιξη για το μέλλον της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και θα συμπεριλάβει μελέτες για εξεύρεση νέων πηγών υδροδότησης και διαχείρισης των υφισταμένων που θα καλύψουν τις ανάγκες υδροδότησης των επόμενων 40 ετών».

 

* Για το περιβαλλοντικό τέλος ποια είναι η απόφασή σας;

- «Το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου που καθιερώθηκε από το 2019 και αφορά στο πόσιμο νερό, η ΔΕΥΑΛ θα το ενσωματώσει στην τιμή του νερού χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές».

 

* Ποιο θεωρείται πως είναι το δίλημμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου;

- «Το δίλημμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου θα είναι κατά τη γνώμη μου αν ο Λαρισαίος πολίτης θα επιλέξει μεταξύ μιας παράταξης που εργάστηκε με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, με σχεδιασμό και όραμα, για μια ευρωπαϊκή πόλη, αυτή είναι η Συμπαράταξη Λαρισαίων στην οποία έχω την τιμή να είμαι και πάλι υποψήφιος, και μια άλλης αντίληψης που εκφράζει τη συντήρηση, την αλαζονεία και την παράδοση των υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το έργο που επιτελέστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή είναι εγγύηση για την επόμενη θητεία, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάλι στο τιμόνι του Δήμου».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass