Η Κεντροαριστερά του Τσίπρα είναι «Το μεγάλο παζάρι»

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2019 22:00
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης με τους συντάκτες της «Ε» Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης με τους συντάκτες της «Ε»

Με το «μεγάλο παζάρι» παρομοίασε την Κεντροαριστερά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών κ. Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» από το Στρασβούργο στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, στήριξε τον χαρακτηρισμό αυτό σε «υπόγειες συμφωνίες» του πρωθυπουργού, στην παράδοση υπουργείων σε «ορφανά του Καραμανλή, του Καμμένου» αλλά και «σε κάποιους δικούς μας οπορτουνιστές».

Ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή τις προχθεσινές διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκάλεσε παγκόσμιο φαινόμενο το γεγονός πως ονομάζεται αλλιώς η γείτονα χώρα και αλλιώς οι κάτοικοί της. Απεύθυνε δε κάλεσμα στους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές καθώς εξήγησε ότι αν τα πράγματα αφεθούν όπως είναι σήμερα, τότε κερδισμένοι θα βγούνε τα μεγάλα κράτη και η ακροδεξιά ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή της Ελλάδας η οποία είναι ο χειρότερος τύπος της Ευρώπης. Πιο αναλυτικά:

 

*Κύριε Ανδρουλάκη. Παρακολουθήσαμε τις διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Εκτιμάτε πως είχαν κομματικό υπόβαθρο;

-Οι διαμαρτυρίες δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Τέτοια επεισόδια υπήρχαν και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη το 2011, έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν. Το θέμα είναι να καταλάβουμε, να καταλάβει και η κυβέρνηση γιατί υπάρχουν οι αντιδράσεις αυτές.

Στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει μετριοπάθεια. Η Συμφωνία περιέχει κάτι πρωτοφανές παγκοσμίως: Αλλιώς να λένε τη γείτονα χώρα και αλλιώς τον λαό της. Δηλαδή, τη χώρα την ονόμασαν Βόρεια Μακεδονία με γεωγραφικούς όρους κάτι που ήταν μια πάγια στρατηγική της Ελλάδας με αλλαγή του Συντάγματος για όλες τις χρήσεις erga omnes, όμως υπάρχει κάτι πολύ αρνητικό. Να λένε τον λαό Μακεδόνες. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων Μακεδόνων που διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα τι είναι; Είναι λάθος της κυβέρνησης που δημιουργεί αυτό το τετελεσμένο.

 

 

*Πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές. Πιστεύετε πως οι Έλληνες θα δείξουν ενδιαφέρον για τη διαδικασία;

-Πρέπει να ενημερώσουμε σωστά τους Έλληνες για το τι εκπροσωπεί ο καθένας και τι θέλει να κάνει. Τι Ευρώπη χρειαζόμαστε. Είμαι φιλευρωπαϊστής αλλά πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Αν τα πράγματα αφεθούν όπως είναι σήμερα, τότε θα κερδίσουν τα μεγάλα κράτη και οι ακροδεξιοί.

 

*Αναφερθήκατε στην ακροδεξιά. Πόσο σας ανησυχεί η άνοδός της;

-Καταρχήν πρέπει να διευκρινίσουμε πως από τους ακροδεξιούς της Ευρώπης με ελάχιστες εξαιρέσεις, ουδείς αποδέχεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή. Έχουμε τη χειρότερη ακροδεξιά της Ευρώπης. Δυστυχώς θα υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς. Όλοι αυτοί λένε κάτι απλό: Δεν περνάει καλά κάποιος; Φταίει η Ευρώπη. Εγώ τους λέω όμως πως αν δεν ήταν ενωμένη η Ευρώπη πάλι θα έρχονταν πρόσφυγες από τη Συρία στην Ελλάδα. Για να πας στην Ευρώπη πρέπει να περάσεις από την Ελλάδα. Άρα θα ήταν πάλι δίοδος προσφύγων. Εάν διαλυόταν η Ε.Ε. η Ελλάδα δεν θα είχε οικονομική κρίση; Προφανώς θα είχε. Κατά βάση ευθύνεται η κυβέρνηση Καραμανλή για την κρίση που είχε μια χώρα με μικρά ελλείμματα και τα εκτόξευσε σε ποσοστά, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Αν δεν ήταν η Ε.Ε. θα είχες μια άτακτη χρεοκοπία τύπου Αργεντινής. Η Ε.Ε. μπορεί να μην σε σώζει απ’ όλα αλλά είναι ένα δίχτυ ασφαλείας στα λάθη σου. Έχω πειστεί πια πως το συμφέρον όλου του κόσμου είναι η ενωμένη Ευρώπη.

 

*Τελικά πότε προβλέπετε τις εθνικές εκλογές. Τον Μάιο ή τον Οκτώβριο;

-Το σίγουρο είναι πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Τον Τσίπρα τον έχω ικανό για όλα. Εδώ έκανε δημοψήφισμα σε πέντε εργάσιμες και γέλαγε όλη η Ευρώπη.

 

*Άσχετα με το πότε θα γίνουν, τι εκτίμηση έχετε για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών;

-Η κυβέρνηση θα πάρει ένα ισχυρό μήνυμα. Εύχομαι και ευελπιστώ να έχουμε ένα καλό ποσοστό. Διψήφιο και υψηλό ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς πως δημιουργείται ένας νέος ανταγωνισμός.

 

*Παρατηρούμε ένα φυλλορρόημα στο ΚΙΝΑΛ, ενόψει μάλιστα του Συνεδρίου σας. Πώς θα τα πάτε στις εκλογές;

-Ο οπορτουνισμός στην Ελλάδα υπήρχε πάντα. Είχα πει εξαρχής πως αν δεν κάνουμε έναν ενιαίο θεσμό, ένα δημοκρατικό κόμμα και ισχυρό θα δημιουργούνταν συνθήκες πολιτικής βαβέλ. Αυτό έγινε και έφυγαν οι κ. Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος και κάποιοι άλλοι από το περιβάλλον της ηγεσίας με οπορτουνιστικούς όρους για να πάνε οι τελευταίοι να καθίσουν στο στασίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς όταν είπαμε για Κεντροαριστερά καλέσαμε τον λαό δημοσίως. Ο Τσίπρας όταν είπε για Κεντροαριστερά έκανε υπόγειες συμφωνίες. Παρέδωσε υπουργεία σε «ορφανά» του Καραμανλή, του Καμμένου και σε κάποιους οπορτουνιστές δικούς μας για να πει πως έκανε την Κεντροαριστερά. Αυτό δεν είναι Κεντροαριστερά είναι το «μεγάλο παζάρι».

 Αποστολή στο Στρασβούργο:

Θανάσης Αραμπατζής - Κώστας Γκιάστας

 

Ο Ανδρουλάκης, η Λάρισα και το... Μάτι

Με «ευρωπαϊκό πακέτο» για το ζήτημα της πολιτικής προστασίας έρχεται στη Λάρισα ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Τόνισε πως θα βρεθεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα στις 2-3 Απριλίου και θα αναφερθεί ιδιαίτερα στο θέμα. Χθες εξήγησε πως αφορά σ’ έναν μηχανισμό πολιτικής προστασίας όλης της Ευρώπης που υπήρχε από παλιά αλλά ήταν εθελοντικός, όμως τώρα γίνεται μόνιμος.

Ανέλυσε πως θα έχει τρία στάδια. Το πρώτο είναι πως σε ποσοστό 90% χρηματοδοτεί την αγορά νέων μέσων. Το δεύτερο πως σε ποσοστό 75% χρηματοδοτεί την επισκευή των ήδη υπαρχόντων μέσων.

«Στην Ελλάδα ο μισός στόλος είναι καθηλωμένος λόγω οικονομικής κρίσης. Άρα μπορούμε να τον επισκευάσουμε και να είναι έτοιμος για το καλοκαίρι. Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί».

Το τρίτο αφορά στο σχέδιο πολιτικής προστασίας και σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό που φάνηκε στο Μάτι είναι πως το σχέδιο έμπαζε από παντού. Ασυνεννοησία, έλλειψη αποφασιστικότητας και σχεδιασμού. Πλέον κάθε χώρα θα αναγκάζεται που χρησιμοποιεί τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας πάνω από τρεις φορές να καταθέτει τα σχέδια ανά τακτό χρονικό διάστημα, να αξιολογούνται από την ευρωπαϊκή επιτροπή, ώστε να είναι πραγματικών συνθηκών και να μπορούν εάν υπάρχει μια φυσική καταστροφή, να μην εξελίσσεται σε ανθρώπινη τραγωδία όπως στο Μάτι.

*Θα έχουμε και προσλήψεις;

-Προς το παρόν αφορά σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Εν συνεχεία όμως θα έχουμε.

Περί copyright...

Με ψήφους 348 υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές εγκρίθηκαν χθες από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι νέοι κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο. Σχετικά με αυτό ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Κάναμε έναν κανόνα έτσι ώστε οι μεγάλες πολυεθνικές όταν εκμεταλλεύονται κάτι που έχει δημιουργήσει κάποιος, να έχει όφελος και ο δημιουργός του. Αυτό για να του δώσουμε τη δυνατότητα να επιβιώσει οικονομικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass