«Με σωστό χειρισμό, κάποιες δύσκολες καταστάσεις μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες»

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - «ΝΤΑΝΟΣ» ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 17:56

Συνέντευξη στον Γιώργο ΡούσταΤι κάνει έναν άνθρωπο αυτό που είναι; Πώς φτάνει στο σημείο να συνειδητοποιήσει τι τον έχει σημαδέψει, τι έχει κερδίσει και τι έχει αφήσει πίσω του; Και, πάνω απ’ όλα, με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να τα μεταδώσει όλα αυτά στους άλλους, βοηθώντας τους, ίσως, να κοιτάξουν καλύτερα μέσα τους;
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο γνωστός πια σε όλη την Ελλάδα (αλλά και όχι μόνο) ως Ντάνος, ξετυλίγει στο βιβλίο του με τίτλο «Ντάνος» το κουβάρι της ζωής του. Το βιβλίο του θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 8 μ.μ., από την «Εκδοτική Αθηνών» και το περιοδικό «wish». Θα απευθύνει χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και θα προλογίσει η εκδότρια κα Χριστιάνα Χριστοπούλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η χρυσή Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα μιλήσει για το βιβλίο του και θα υπογράψει αντίτυπά του. Χθες μίλησε στην «Ε» για την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

* Πώς γεννήθηκε η ιδέα συγγραφής και έκδοσης του βιβλίου;
- Η ιδέα προέκυψε μετά την ομιλία που πραγματοποίησα σε ένα συνέδριο Ασφαλιστικής Εταιρείας στην Κύπρο, με θέμα την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων. Δεν είχα εμπειρία σε τέτοια ζητήματα και προτίμησα να αναφερθώ σε βιωματικές καταστάσεις και σε γεγονότα που με σημάδεψαν στο παρελθόν. Εκεί διαπίστωσα ότι όλο αυτό μου άρεσε και κατόπιν σχετικής παρότρυνσης της Αυγής Σαββίδου, που ήταν εξωτερική συνεργάτιδα της συγκεκριμένης εταιρείας, συναποφασίσαμε να συνδημιουργήσουμε το βιβλίο, το οποίο θα υποστήριζε μετέπειτα τη θεματολογία των ομιλιών μου. Μια πάγια τακτική που συνηθίζεται από ομιλητές σε συνέδρια παρακινητικού χαρακτήρα. Βασικά δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας, εγώ αφηγήθηκα κάποιες καταστάσεις και χαίρομαι για το αποτέλεσμα που βγήκε.
Πριν γραφτεί το βιβλίο, το συζήτησα με την οικογένειά μου και ανθρώπους του περιβάλλοντός μου, καθώς αρκετά θέματα που αναλύονται σε αυτό τους αφορούν άμεσα.
* Ποια είναι τα μηνύματα που εκπέμπει αυτό το βιβλίο;
- Το βιβλίο από μόνο του είναι ένα μήνυμα. Για μένα ήταν πολύ λυτρωτικό, αφού μοιράστηκα πράγματα από τη ζωή μου κι αποτέλεσε έναν σημαντικό επαναπροσδιορισμό. Άλλοι πάλι ίσως ταυτιστούν μαζί μου και διαπιστώσουν ότι κάποιες δύσκολες καταστάσεις αν τις χειριστούμε σωστά, μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες, με θετικό αντίκτυπο.
* Πώς αντιμετωπίζετε τις κριτικές που ακούγονται;
- Έχω συνηθίσει τις κριτικές, καλές και κακές, από τη στιγμή που είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο. Τις αντιμετωπίζω το ίδιο όλες, δίνοντας όμως έμφαση στην κριτική που γίνεται από ειδικούς, ή από άτομα που έχουν ζήσει κάτι ανάλογο. Από τη στιγμή που η συγγραφέας κ. Σαββίδου, αλλά και η «Εκδοτική Αθηνών» που το κυκλοφόρησε και εγώ ήμασταν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, προχωρήσαμε στην κυκλοφορία του.
* Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από 10 χρόνια;
- Ελπίζω καταρχήν να είμαι υγιής, να έχω οικογένεια και χρόνο για να τη φροντίζω. Επειδή είμαι εκ φύσεως άτομο εργατικό, θέλω να πιστεύω ότι επαγγελματικά θα συνεχίσω να κάνω πράγματα που μου αρέσουν.
* Στη σημερινή εκδήλωση στη Λάρισα, για το βιβλίο σας θα μιλήσει ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Ποια η σχέση σας; Αληθεύει ότι σας έγινε πρόταση να συστρατευθείτε μαζί του στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές;
- Χαίρομαι που το βιβλίο μου θα προλογίσει ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ένας άνθρωπος που γνώρισα στη Σκιάθο στην κοινή μας παρουσία σε συνέδρια, ένας συχνός επισκέπτης του νησιού μας, τον οποίο θεωρώ αξιόλογο άνθρωπο, με ακέραιο λόγο και υπεύθυνο. Δυστυχώς οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, δεν μου επιτρέπουν οποιαδήποτε ενασχόληση με την πολιτική. Ο χρόνος μου μοιράζεται μεταξύ Αθήνας, Κύπρου, αλλά και διάφορων πόλεων της Ελλάδας για την παρουσίαση του βιβλίου. Αν προσθέσετε και τα γυρίσματα του «Τατουάζ», καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει χρόνος γι’ άλλα. Ίσως στο μέλλον.
* Το καλοκαίρι τουλάχιστον θα βρείτε χρόνο για τη Σκιάθο;
- Το νησί δεν έχει φύγει οποιαδήποτε στιγμή από το μυαλό μου. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα βρω τον χρόνο να δω τους φίλους μου, να ασχοληθώ με την επιχείρησή μου και να φορτίσω τις μπαταρίες μου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass