Στόχος μας η αναγέννηση του Δήμου Κιλελέρ

Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 22:02

Ο κ. Θανάσης Αγγελουσόπουλος είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μονάδας εκτροφής χοιρινών και αγρότης. Ασχολήθηκε αρχικά με την γεωργία εφαρμόζοντας νέες μεθόδους, τεχνικές και εξοπλισμό για την καλύτερη απόδοση των καλλιεργειών.

Στη συνέχεια δημιούργησε την ομώνυμη χοιροτροφική μονάδα στο Καλό Νερό, από τις καλύτερες στη Θεσσαλία, ρίχνοντας βαρύτητα στην ποιότητα του κρέατος που παράγεται με βιολογικές τροφές. Στην πορεία των χρόνων υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση και συμμέτοχη του σε σεμινάρια και εκθέσεις που αφορούν στην αγροτική και κτηνοτροφική εργασία, όπως και επισκέψεις σε συνεταιρισμούς και πρότυπες μονάδες άλλων χωρών (Ιταλία, Ισραήλ, Γερμανία) για ιδέες που αφορούν καινούριες καλλιέργειες, σύγχρονο εξοπλισμό και νέες ευκαιρίες προώθησης των προϊόντων της γης μας. Είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται και αγωνίζεται καθημερινά πάνω στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, που γνωρίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής. Η εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά περιλαμβάνει εκλογή του ως κοινοτικού και δημοτικού συμβούλου για 4 τετραετίες όπου είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με θέματα καθημερινότητας, πολιτισμού, αθλητισμού αλλά και με ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και τη δημιουργική προοπτική του Δήμου Κιλελέρ.

 

* Γιατί προχωρήσατε στη δήλωση υποψηφιότητας και την κατάρτιση συνδυασμού;

- Βιώνουμε μια πολύπλευρη κρίση η οποία έχει επηρεάσει βαθιά όλες τις πτυχές της ζωής των συνδημοτών μας. Η οικονομική αφαίμαξη των συνδημοτών μας μαζί με την ερήμωση της υπαίθρου αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα έχει μετατρέψει όλα τα χωριά του δήμου μας – που στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν έσφυζαν από ζωντάνια, δημιουργία και χαρά- σε τόπο εγκατάλειψης.

Αφουγκραζόμαστε καθημερινά την αγωνία των συνδημοτών μας και βιώνουμε δίπλα τους τον αγώνα για επιβίωση. Αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε και ότι αν δεν αλλάξει ριζικά και άμεσα ο τρόπος διοίκησης του Δήμου μας δεν θα υπάρξει –δυστυχώς- άλλη ευκαιρία, πήραμε την απόφαση να ηγηθούμε της προσπάθειας για αναγέννηση του τόπου μας, με την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών του δυνάμεων. Από αυτή τη διαπίστωση γεννήθηκε ο συνδυασμός για τον Δήμο Κιλελέρ «Νέοι Ορίζοντες».

Οι προηγούμενοι δήμαρχοι δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν για το έργο τους. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να βάλουμε νέες ιδέες και προγράμματα για την πρόοδο του τόπου μας. Ο καθένας από μας καλείται να βάλει το δικό του λιθαράκι σε αυτή την αλλαγή. Να απαλλαγούμε επιτέλους από την αντιπαλότητα. Να είμαστε άνθρωποι με αξίες και αρχές όπως μας δίδαξαν οι γονείς μας. Να έχουμε άποψη και γνώμη. Είναι ο δικός μας τόπος. Εδώ γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, εδώ θέλουμε να ζήσουν και τα παιδιά μας. Θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες και ελπίδα. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα οξύτατα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κιλελέρ προτείνουμε συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα για να έχουμε άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα.

 

* Εκφράζετε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο;

- Κατηγορηματικά όχι. Εκφράζουμε τους ενεργούς δημότες, τους ανθρώπους της κοινωνίας και της εργασίας. Έχουμε τιμηθεί με την ψήφο των συνδημοτών μας και έχουμε υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του Δήμου, και αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε. Δεν επιθυμούμε τη στήριξη κανενός κόμματος επειδή πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα αλλά απαιτούν συναίνεση και διάλογο. Στον τόπο μας γνωριζόμαστε όλοι και γνωριζόμαστε πολύ καλά.

 

* Ποιοι στελεχώνουν τον συνδυασμό σας;

- Μας στηρίζουν άνθρωποι όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που γνωρίζουν τα προβλήματα και είναι έτοιμοι να προτείνουν και να υλοποιήσουν λύσεις. Έχουμε δίπλα μας ανθρώπους άξιους που ό,τι πέτυχαν ήταν αποτέλεσμα –αποκλειστικά και μόνο- των ικανοτήτων και της δουλειάς τους. Συμπορεύονται δίπλα μας άνθρωποι που κατά τεκμήριο πιστεύουν στην αξιοκρατία και όχι στην ευνοιοκρατία. Θέλουμε και μπορούμε να ανασυστήσουμε τις Κοινότητες που αποτελούν φάρους δημιουργίας αλλά και συνέχισης του ελληνικού πολιτισμού. Η ύπαρξη κοινοτήτων που θα δραστηριοποιούνται μέσα από παραγωγούς και επιχειρηματίες μπορεί να οδηγήσει στην αναβίωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και να εισφέρει θέσεις εργασίας αλλά και σημαντική αύξηση των εισοδημάτων. Η ιστορία του Δήμου Κιλελέρ είναι γεμάτη από αγώνες που τα μηνύματά τους παραμένουν σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε ένα τέτοιο αγώνα πραγματικής ανασυγκρότησης και δημιουργίας, καλώ τους συνδημότες μου να συστρατευτούν για να ανοίξουμε νέους ορίζοντες αντάξιους των προσδοκιών μας για τον Δήμο Κιλελέρ και το μέλλον των παιδιών μας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

* Δημιουργία μόνιμης σκεπαστής Δημοτικής Αγοράς-υπερσύγχρονων προδιαγραφών για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς και ομάδες παραγωγών, καθώς επίσης προϊόντα βιοτεχνικής παραγωγής

* Ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των δημοτών.

* Ίδρυση Δημοτικού Φορέα για δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ και δημιουργία ΚΕΠ για ομάδες παραγωγών και επενδυτικών προγραμμάτων-σχέδια βελτίωσης.

* Επαναφορά του παγίου Ύδρευσης στο εξάμηνο.

* Πληρωμή ενοικιαστηρίων δημοτικών αγροτεμαχίων και ρεύματος από δημοτικές γεωτρήσεις στο τέλος της συγκομιδής-παραγωγής.

* Μέτρα για ενίσχυση των ανέργων του Δήμου.

* Ουσιαστική ενίσχυση των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου

* Συνεργασία Δήμου και Ενορίας για πιο αποτελεσματικές δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

* Μείωση Δημοτικών Τελών 50% μέσω της εξοικονόμησης πόρων από την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού με χρήση νέας τεχνολογίας φωτιστικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass