Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη: «Μη συμβιβάζεστε με το μέτριο!»

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ «ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 22:25

«Μη συμβιβάζεστε με το μέτριο!». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Λαρισαία δικηγόρος Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη, η οποία θέλει μια Λάρισα «ελκυστική, που, πέρα από την εξωστρέφειά της, θα προσελκύει με την ομορφιά της και τον πολιτισμό της και κυρίως με τη λειτουργικότητά της».

Πρώτη φορά υποψήφια σε εκλογική αναμέτρηση αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Λαρισαίων, η έμπειρη δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας,

συντάχθηκε με την υποψήφια δήμαρχο Ρένα Καραλαριώτου, στον συνδυασμό «Λάρισα Μπροστά» και διεκδικεί ρόλο στα κοινά, με στόχο να προσφέρει στην πόλη όπου γεννήθηκε και ζει.

«Οι συνοικίες είναι εγκαταλελειμμένες στη μοίρα τους, ο Πηνειός κινείται στο περιθώριο…» αναφέρει η κ. Μίγα σε συνέντευξή της στην «Ε» και ασκεί δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, ενώ παρουσιάζει το δικό της όραμα για το μέλλον της Λάρισας.

 

Η συνέντευξη:

 

* Κυρία Μίγα, έχοντας στο ενεργητικό σας μια πλούσια καριέρα στη δικηγορία, αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταθέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Λάρισα Μπροστά» της Ρένας Καραλαριώτου. Ποιο ήταν το έναυσμα και ποιοι οι προσωπικοί σας στόχοι;

-«Είμαι Λαρισαία, γέννημα θρέμμα. Γνωρίζω αυτή την πόλη από την εποχή που ασφυκτιούσε ως «επαρχιακή» και διεκδικούσε τον «αέρα» ενός σύγχρονου αστικού κέντρου.

Με τα χρόνια η Λάρισα εξελίχθηκε σε μια πόλη που «αρέσει».

Ο πληθυσμός της μεγάλωσε, η εξωστρέφειά της εκπλήσσει τους επισκέπτες, η διάθεση των κατοίκων της για ποιότητα ζωής «απλώνεται» καθημερινά στους πεζοδρόμους του κέντρου και τις πλατείες.

Ωστόσο, η εικόνα του κέντρου, εξωραϊσμένη στο παρά πέντε των δημοτικών εκλογών για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν συνάδει με την εικόνα των συνοικιών. Δεν παραπέμπει σε μια καλά σχεδιασμένη απόπειρα προσαρμογής στις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο Πηνειός κινείται στο περιθώριο μιας πόλης που επικεντρώνει το ενδιαφέρον της μόνο στο κέντρο, το Αλκαζάρ το ίδιο.

Οι συνοικίες είναι εγκαταλελειμμένες στη μοίρα τους, ενώ θα μπορούσαν μερικές απ’ αυτές (π.χ. Νεάπολη, Φιλιππούπολη) να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά προς το κέντρο και να δώσουν πνοή στην περιφέρεια.

Όλα αυτά συνιστούν το ενδιαφέρον μου για την πόλη. Ενδιαφέρον που φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση μιας πρότασης για το μέλλον. Η πρόταση αυτή όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα της Ρένας Καραλαριώτου με έκανε να συνταχθώ μαζί της και να διεκδικήσω ρόλο στα κοινά μέσα από το ψηφοδέλτιό της».

 

* Σε ποιους τομείς κρίνετε ότι υστερεί σήμερα η Λάρισα, στους οποίους επιθυμείτε να αναλάβετε δράση και να ενισχύσετε με την εκλογή σας;

-«Η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός, η συνοχή του πληθυσμού της πόλης, η τουριστική της ανάπτυξη, η αξιοποίηση του Πηνειού, η ανάδειξη της ιστορίας της Λάρισας, είναι τομείς που με συγκινούν. Γενικότερα όμως, θα σας έλεγα ότι με ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον της πόλης στην οποία μεγάλωσα και ζω. Σε όποιον τομέα…».

 

* Συχνά μιλάμε για τη «σύγχρονη πόλη». Πώς την οραματίζεστε εσείς, τι χαρακτηριστικά θα θέλατε να έχει αυτή;

-«Θα είμαι λακωνική: θέλω την πόλη καθαρή, όχι με ξεχειλωμένους από τα σκουπίδια κάδους. Χωρίς κυκλοφοριακό.

Με οργανωμένους χώρους στάθμευσης. Με αστική συγκοινωνία που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Με τον Πηνειό και το Αρχαίο Θέατρο «σήματα κατατεθέντα»!

Με συνοικίες που θα ανταγωνίζονται σε ομορφιά το κέντρο.

Με σεβασμό στους κοινόχρηστους χώρους.

Μια πόλη ελκυστική στους ξένους που πέρα από την εξωστρέφειά της θα προσελκύει με την ομορφιά της και τον πολιτισμό της και κυρίως με τη λειτουργικότητά της».

 

* Καθώς είμαστε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών, ποιο είναι το μήνυμα –προσωπικό αλλά και της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκετε – που θα θέλατε να στείλετε στους Λαρισαίους;

-«Μη συμβιβάζεστε με το μέτριο! Μπορούμε περισσότερα και καλύτερα! Είναι υπόσχεση του δικού μας συνδυασμού αλλά και κριτική στο έργο μιας δημοτικής αρχής που τέσσερα χρόνια «τεμπέλιασε» και αποφάσισε να «ξεγελάσει» τους πολίτες, κατασκευάζοντας τρεις πεζοδρόμους στο κέντρο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές και ασφαλτοστρώνοντας τις εισόδους της πόλης την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών!».

 

Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass