«Θέλω η Λάρισα να αποκτήσει ταυτότητα»

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΛΙΔΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ, ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 21:00

Χειρουργός Ορθοπεδικός, κάτοχος του Τίτλου Ειδικότητας της Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας από το 2006 και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2010, ο Ηλίας Παλαιοχωρλίδης μπαίνει στην πολιτική κονίστρα διεκδικώντας ουσιαστικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Καραλαριώτου, φιλοδοξεί να συμμετάσχει σε μια δημοτική αρχή που θέλει να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία της Λάρισας.

 

* Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, πώς αισθάνεστε ότι θα εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής;

-Αυτό που εισπράττουμε από τις καθημερινές επαφές με τους πολίτες μάς πείθει ότι η μάχη της Κυριακής θα δώσει μεγάλη νίκη στην παράταξή μας. Οι πολίτες βλέπουν ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή προσπαθεί να τους «ξεγελάσει» με ένα μπαράζ έργων βιτρίνας στο κέντρο κυρίως της πόλης, το τελευταίο τρίμηνο της θητείας της, για να καλύψει την ανυπαρξία έργου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας. Οι ασφαλτοστρώσεις την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές των βασικών οδικών αρτηριών της πόλης είναι μια διαδικασία που έρχεται από πολύ παλιά, μυρίζει έντονο παλαιοκομματισμό και προσβάλλει τους πολίτες, καθώς δεν αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας της πόλης αλλά στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς.  

 

* Ας αφήσουμε τους αντιπάλους σας. Ποιο είναι το δικό σας σχέδιο για την πόλη;

-Στόχος μας είναι να γίνει η πόλη όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε ελκυστική, ανταγωνιστική και σύγχρονη μητρόπολη. Αυτό είναι το δικό μου, προσωπικό, όραμα που μοιράζομαι με τη Ρένα Καραλαριώτου και στον συνδυασμό μας. Μια «Λάρισα- μητρόπολη» στην Ελλάδα, μια πόλη που μπορεί να γίνει μαγνήτης και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας μας. Μια πόλη, με απλά λόγια, που να «ηγείται» σε όλους τους τομείς.

 

* Τι χρειάζεται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

-Κανένας τόπος δεν έχει αύριο αν δεν μάθει το χτες του. Για να δημιουργήσεις πολιτισμό πρέπει να μάθεις πολύ καλά τον πολιτισμό του χτες. Για να αρχίσεις να ζεις το σήμερα πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι. Για να μπορείς να σχεδιάζεις και να ονειρεύεσαι στο αύριο πρέπει να ξέρεις το χτες. Ίσως δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από τη γνώση του χτες. Με αυτήν προχωράς και πας παραπέρα. Αυτό θα σας έλεγα πως είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση.

 

* Πώς θα θέλατε εσείς να είναι η Λάρισα;

-Θέλω η Λάρισα να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα. Να σχεδιάσει το μέλλον πάνω σε μια δραστηριότητα και να χαρακτηρίζεται, να είναι «αναγνωρίσιμη» απ’ αυτή: θα είναι κάτι που θα έρθει με την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου; Με τη γεωργική της δραστηριότητα; Με την επένδυση στον συνεδριακό τουρισμό; Με την εξωστρέφειά της ως «πόλης του καφέ»; Με όποιον τρόπο, η Λάρισα πρέπει να αποκτήσει τον δικό της χαρακτήρα και να είναι γνωστή γι’ αυτό, όπως η Πάτρα για το καρναβάλι της, η Κοζάνη για τον κρόκο κ.λπ.

Θέλω μια Λάρισα που να σέβεται τους πολίτες της. Μια Λάρισα με πολίτες που αγωνιούν και πονάνε για αυτήν. Θέλω μια πόλη που να παρέχει ασφάλεια στους ανθρώπους της, με γειτονιές που να είναι ζωντανές, με πεζόδρομους μόνο για πεζούς, με σεβασμό στον πεζό και στον ποδηλάτη, με δρόμους και όχι με «κατσικόδρομους» γεμάτους από λακκούβες και τρύπες. Θέλω μια Λάρισα ανθρώπινη, στην οποία να μεγαλώνουν τα παιδιά μας όμορφα, με χαρά και ασφάλεια. Μια πόλη που να σέβεται το χτες και τις μνήμες της αλλά και να μπορεί να εμπνέει τους νέους για ένα αισιόδοξο και δημιουργικό αύριο. Θέλω μια Λάρισα που να σταματήσει να μιμείται ό,τι άλλο υπάρχει σε άλλες πόλεις και να μπορεί να καινοτομεί στον σχεδιασμό έργων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Μια Λάρισα που να ανήκει στους πολίτες της και όχι σε κάθε λογής συμφέροντα, νοικοκυρεμένη στα οικονομικά της και με απόλυτη διαφάνεια. Μια πόλη με πολύ πράσινο, την πόλη των γονιών μας, την πόλη των παιδιών μας, τη δικιά μας Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass