Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θέλουμε μια Περιφέρεια πρωταγωνίστρια και σε διεθνές επίπεδο»

Από την Ολλανδία όπου βρίσκεται με την Εθνική Ελλάδος ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Καλαμπάκας, υπ. περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του Κώστα Αγοραστού μιλάει στην «Ε» για τις περιφερειακές εκλογές

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 22:06

Φυσικοθεραπευτής, συνιδιοκτήτης ενός υπερσύγχρονου ιατρικού κέντρου, στο επιτελείο της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου με την οποία μάλιστα, από προχθές βρίσκεται στην Ολλανδία όπου το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προετοιμάζεται για τα ματς του EURO 2020 που θα γίνουν αρχές Ιουνίου.

Ο Κώστας Καλαμπάκας δίνει από μακριά τα τελευταία 24ώρα της προεκλογικής περιόδου τη μάχη του για τις περιφερειακές εκλογές. Υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να βάλει τη σφραγίδα του στους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας που δραστηριοποιείται.

* Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Κώστα Αγοραστό. Γιατί στην Περιφέρεια και γιατί με τον νυν περιφερειάρχη;

- Βαθιά μου πεποίθηση είναι πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών, μπορεί να επιτελέσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην αλλαγή δομών και νοοτροπιών που έχει ανάγκη η χώρα μας, ώστε να βγει από το αδιέξοδο. Θεωρώ πως ο ρόλος της Περιφέρειας, ως επιτελικό όργανο με αυξημένες αρμοδιότητες, μπορεί και πρέπει να παίξει τον ρόλο μιας «μικρής κυβέρνησης», ικανής να παρέμβει με τρόπο ουσιαστικό στην καθημερινότητα των κοινωνιών. Συστρατεύομαι και δίνω τη μάχη στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού, επειδή είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δίνει βάρος στη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πολιτικός που έχει ως στόχο τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, τον πρωτεύοντα δηλαδή μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

 

 

* Ποιο το δικό σας προσωπικό όραμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας;

- Η Λάρισα αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μια πόλη που παρέχει υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς. Η Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο, τα δύο νοσοκομεία, οι ιδιωτικές επενδύσεις στον χώρο από ανθρώπους με όραμα έχουν φέρει τη Λάρισα σε ένα πολύ σημαντικό επίπεδο, όσον αφορά τον ιατρικό χάρτη της χώρας. Αν κινηθούμε συντεταγμένα και με σχέδιο και καταφέρουμε να υλοποιήσουμε, με τον τρόπο που πρέπει, το Ογκολογικό Κέντρο, τότε θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μια πόλη, και κατά συνέπεια μια Περιφέρεια, που δεν θα πρωταγωνιστεί απλά στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Αξίζει λοιπόν κάποιος να αγωνιστεί και να παλέψει γι’ αυτό.

* Φτάνει μόνο η δουλειά και το σχέδιο;

- Είναι βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας αλλά, σίγουρα, δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται και όρεξη και γνώση και εξειδίκευση. Έχω ξεκινήσει την επαγγελματική μου σταδιοδρομία από το μηδέν και δίνω καθημερινό αγώνα για να εξελιχθώ όλο και περισσότερο στη δουλειά μου. Έχω μάθει λοιπόν καλά πως για να μπορέσεις να πετύχεις χρειάζεται σκληρή δουλειά, οραματική σκέψη, εξειδικευμένες γνώσεις και σκέψη στο μέλλον.

* Φυσικοθεραπευτής, ιδιοκτήτης ενός υπερσύγχρονου ιατρικού κέντρου, στο επιτελείο της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου. Πώς γίνεται να προλαβαίνετε και την ενασχόλησή σας με τα κοινά;

- Όταν κάτι το αγαπάς και θέλεις να το κάνεις με την καρδιά σου, τότε βρίσκεις τον χρόνο. Σίγουρα οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις πλέον είναι πολύ μεγάλες, ωστόσο η δική μου προσωπική συμβολή στον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την υγιή ανάπτυξη της Θεσσαλίας, αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να τα καταφέρω.