«Ζητώ ψήφο για να ενώσουμε τη Λάρισα»

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝ. ΓΟΥΛΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ * ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ «ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ» ΓΙΑΤΙ ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ * Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 22:05

Πρόσκληση στους Λαρισαίους πολίτες να ανατρέψουν με την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής την υπάρχουσα κατάσταση, στέλνοντας καθαρό μήνυμα για συνεργασία, διαφάνεια, αλληλεγγύη, ανάπτυξη και προοπτική απηύθυνε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Γούλας ζητώντας να στείλουν την παράταξή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του στην πλατεία Λαμπρούλη, στον λόφο του Φρουρίου, ο κ. Γούλας εμφανίστηκε ως εγγυητής της ενότητας και της συνεργασίας απέναντι στους δύο μονομάχους Απόστολο Καλογιάννη και Ρένα Καραλαριώτου, τους οποίους κατηγόρησε για καλλιέργεια κλίματος διχασμού και έδωσε το στίγμα της πρότασής του για την ανάπτυξη της Λάρισας πριν να δώσει τη σκυτάλη στους μουσικούς για να ενώσουν και με το τραγούδι τους Λαρισαίους.


Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία τηλεοπτικής μονομαχίας των υποψήφιων δημάρχων ενόψει των εκλογών, την οποία «χρέωσε» εμμέσως πλην σαφώς στη δημοτική αρχή. «…Φθάνουμε παραμονές των εκλογών με τη Λάρισα να έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια πόλη, όπου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν έχουν συζητήσει, δεν έχουν αντιπαρατεθεί, δεν έχουν δοκιμάσει τα επιχειρήματά τους μπροστά στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά για να αποδώσει αυτή την απουσία σε όσους «κρύβονται, θεωρώντας ότι η σύγχρονη εκδοχή του πολιτικού «καλοχαιρέτα» είναι ελκυστική για τον κόσμο, σχεδιάζουν χωρίς τους πολίτες, προσπαθούν να χτίσουν ένα «τείχος σιωπής» για να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό τους πρόσωπο…».

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ…
Συνεχίζοντας ο κ. Γούλας κατηγόρησε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και τη σημερινή αντιπολίτευση γιατί δίχασαν συνειδητά την πόλη και ύψωσαν τείχη γνωρίζοντας πως η συνεργασία είναι μονόδρομος, για να καλέσει τους Λαρισαίους να γκρεμίσουν τα τείχη που διχάζουν και χωρίζουν και να απαιτήσουν ενότητα και συνεργασία για μια «Λάρισα ζωντανή, λειτουργική, δημιουργική, δίκαιη και συμμετοχική σε κάθε γειτονιά».
«Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες είναι οι ευθύνες και της σημερινής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να γίνει δημοτική αρχή. Γιατί και οι δύο δίχασαν την πόλη συνειδητά προσπαθώντας ο ένας να εξοντώσει τον άλλο. Τη δίχασαν σε ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας, με μοναδικό θύμα την πόλη. Αυτός ο διχασμός τους οδήγησε στα δικαστήρια.
Και την πόλη στην καταδίκη της στασιμότητας στον βωμό της αυταρέσκειας» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος για να συνεχίσει:
«Ύψωσαν τείχη ενώ γνωρίζουν ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος. Χώρισαν ενώ ξέρουν ότι η επόμενη ημέρα, χωρίς τις πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτεί σύνεση και ενότητα. Έφτιαξαν κάστρα για να στεγάσουν τον έμμισθο στρατό τους, που προέκυψε από τις κομματικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας την πόλη απροστάτευτη».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Αναφερόμενος στην πρόταση του συνδυασμού του για τη Λάρισα μίλησε για ένα Δήμο που:
* Η καρδιά του θα χτυπά στις γειτονιές και τις συνοικίες που εγκαταλείφτηκαν στην τύχη τους αυτά τα χρόνια.
* Θα σχεδιάζει με τους πολίτες και όχι χωρίς αυτούς, προτείνοντας μεταξύ άλλων το Συμβούλιο Συνοικίας, τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
* Δεν θα σπαταλά χρήματα σε απευθείας αναθέσεις, δεν θα έχει τους δικούς του προμηθευτές και εργολάβους, που θα σέβεται τον αγώνα κάθε επαγγελματία και θα αποτελεί παράδειγμα διαφάνειας.
* Η κοινωνική του ευαισθησία θα απλώνεται παντού. Με δομές σύγχρονες και λειτουργικές.
Με τον Δήμο που θα μπορεί να βοηθήσει όλους και ιδιαίτερα όσους δεν μπορούν προτείνοντας μείωση των δημοτικών τελών αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες.
* Θα είναι και σύγχρονος και πράσινος. Που θα αξιοποιεί τα πάντα και δεν θα βολεύεται σε φθηνούς εντυπωσιασμούς.
«Δεν υποσχόμαστε ούτε αεροδρόμια, ούτε λιμνοθάλασσες, ούτε πράσινα τείχη σε όλη την πόλη, ούτε διαστημικούς κήπους στην έκταση του ΕΘΙΑΓΕ. Θέλουμε να είμαστε και ειλικρινείς και ρεαλιστές και πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός της πόλης του αύριο δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων ειδικών, που τα κάνουνε μαντάρα όταν εφαρμόζουν τη θεωρία στην πράξη, αλλά υπόθεση των πολιτών, μέσα από έναν γνήσιο δημοκρατικό και συμμετοχικό προγραμματισμό. Έτσι μπορεί να πάει η πόλη στο αύριο. Έτσι μπορούν οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας» ανάφερε ο κ. Γούλας για να επιβεβαιώσει τη στήριξή του σε έργα τα οποία επηρεάζουν θετικά και τον Δήμο Λαρισαίων όπως:
* Η ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα.
* Η ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου.
* Η διεκδίκηση περισσοτέρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.
* Η ολοκλήρωση έργων προβολής και ανάπτυξης Ολύμπου, σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαρισαίων.
* Η ίδρυση Αβερώφειου Αγροδιατροφικού και Τεχνολογικού Πάρκου στη Λάρισα, (για παραγωγικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό και Οικολογικό Τομέα).
* Η ίδρυση Κέντρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας για νέους.
* Η ανάπτυξη έργων του Πηνειού Ποταμού, ως πηγής ζωής και ανάπτυξης για τους δημότες του Δήμου Λαρισαίων.
* Η προβολή και ανάπτυξη των έργων του Ιπποκράτη.

ΖΗΤΩ ΨΗΦΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο επικεφαλής της ΠΡ.ΑΞΙ. υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε από τους Λαρισαίους να στείλουν με την ψήφο τους «καθαρό μήνυμα για συνεργασία, διαφάνεια, αλληλεγγύη, ανάπτυξη και προοπτική» στέλνοντας την «Πρωτοβουλία Αξιών» στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
«Κάντε την ανατροπή και κερδίστε όχι ευτυχισμένους παρατρεχάμενους της εξουσίας αλλά το μέλλον μιας σύγχρονης πόλης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας προτρέποντας τους Λαρισαίους να βάλουν δύσκολα «στους κομματικούς υποψηφίους, σε αυτούς που ξόδεψαν άπληστα χρήματα για να κρύψουν τις αλήθειες, στους μέτριους, στους ασυνεπείς, στους παλαιοκομματικούς, στους «δήθεν», σε αυτούς που φοβήθηκαν τον διάλογο, που κρύφτηκαν, που προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα αυτονόητα σαν … επανάσταση, στους επαγγελματίες της πολιτικής, σε όσους νομίζουν ότι η πόλη τους χρωστά...».
Λόγω της βροχής αναβλήθηκε η προγραμματισμένη μουσική βραδιά με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Στάθη Σταμελόπουλου και Θανάση Ντάλλα.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass