Γιατί δεν μπορώ να εκλεγώ...

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 15:34

Ξεκίνησα την προεκλογική μου εκστρατεία με στόχους, με πίστη στις ιδέες και τις αρχές μου και με αγωνιστική διάθεση.

Προοδευτικά όμως διαπίστωσα ότι η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αντιμετωπίζει προβλήματα και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο…

Αναρωτιέμαι γιατί...

Γιατί... είμαι εναντίον της προσωπικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτι). Στηρίζω μόνο την αναγκαιότητα της συλλογικής εξυπηρέτησης (π.χ. σε ομάδες ανθρώπων με κοινή δραστηριότητα και προβλήματα, σε προβλήματα μικρών αστικών και αγροτικών κοινοτήτων).

Γιατί... δεν τα ξέρω όλα και δεν εκφράζω γνώμη επί παντός επιστητού (με άλλα λόγια δεν είμαι ξερόλας). Λόγω εκπαίδευσης και εργασιακής εμπειρίας μπορώ να εκφράσω γνώμη και να καταθέσω προτάσεις για θέματα Υγείας, Παιδείας και Εξωτερικής Πολιτικής. Παρότι οι γνώσεις μου σε θέματα κλιματικού και αγροτικού περιβάλλοντος είναι ικανοποιητικές, δεν έχω εμβαθύνει στα αγροτικά προβλήματα του Νομού και πρέπει σύντομα να βελτιωθώ.

Γιατί... δεν είμαι βερμπαλιστής. Τα ωραία λόγια φεύγουν και πετάνε και το σημαντικότερο δεν τρώγονται. Ο σύγχρονος πολιτικός πρέπει να αξιολογείται από την αποτελεσματική δραστηριότητά του και τα έργα του.

Γιατί... δεν είμαι διεθνιστής. Είμαι, λόγω εργασιακής δραστηριότητας, πολίτης του κόσμου. Ταυτόχρονα όμως είμαι πατριώτης και αναγνωρίζω ότι οι σημερινοί Έλληνες έχουμε μία ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά και ζούμε σε ένα περιγεγραμμένο γεωγραφικό χώρο. Προηγούμενες γενιές Ελλήνων έχουν παλέψει για να τα κερδίσουν και να τα κατοχυρώσουν και οι σημερινές γενιές οφείλουν να τα προστατέψουν πέρα από τις πολιτικές απόψεις ή τις ιδεοληψίες τους.

Γιατί... στη ζωή μου έμαθα ότι η δουλειά είναι τιμή και αξιοπρέπεια και δουλεύω σκληρά για να συντηρήσω την οικογένειά μου. Σήμερα όμως αντί να γίνεται προσπάθεια για δημιουργία θέσεων εργασίας και πραγματική μείωση της ανεργίας, δημιουργείται μια νέα Ελλάδα που βασίζεται σε επιδόματα.

Γιατί... πιστεύω στην αριστεία και την αξιοκρατία. Έμαθα σαν μαθητής, φοιτητής, γιατρός και μετέπειτα σαν καθηγητής ότι σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου πρέπει να έχεις κίνητρα και στόχους να γίνεις καλύτερος. Η αξιοκρατία τις τελευταίες δεκαετίες αμφισβητήθηκε στη χώρα μας και η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε την αριστεία στα σχολεία.

Γιατί... προέρχομαι από αστική οικογένεια. Σαν φοιτητής πίστευα ότι δεν υπάρχουν τάξεις, ενώ σαν συνειδητός εργαζόμενος είδα τη μεσαία τάξη, την κινητήρια δύναμη αυτής της χώρας, να διαλύεται από την υπερφορολόγηση.

Γιατί... τελικά τα τελευταία χρόνια δούλευα εντατικά και δεν ασχολήθηκα με το ευγενές άθλημα της χειραψίας.

Παρ’ όλα αυτά δεν απογοητεύομαι, συνεχίζω και ελπίζω.

 

Θεόφιλος Καραχάλιος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass