Μια ιστορία θάρρους ταξιδεύει ανά τον κόσμο

Ο ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΔΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ «MIKEL» ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2019 22:02

Η ιστορία του Τάσου Κουρδή έχει γραφεί πολλάκις. Έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην πόλη της Λάρισας και πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, καθώς αναπαράχθηκε έντονα από όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας πριν από 14 μήνες έχασε το πόδι του σε ένα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του. Μια άτυχη στιγμή ήταν αρκετή για να του αλλάξει τον τρόπο ζωής αλλά τελικά όχι την ίδια τη ζωή. Συνέχισε να κάνει ό,τι έκανε, αφού ξεπέρασε τα εμπόδια. Έβαλε τεχνητό μέλος από το γόνατο και κάτω, επέστρεψε στη δουλειά του, γύρισε στην ακαδημία του Απόλλωνα, πηγαίνει τα δίδυμα αγόρια του κάθε πρωί στο σχολείο.

Ιδιαίτερα ψύχραιμος ως άνθρωπος (κάτι που άλλωστε έπαιξε μεγάλο ρόλο στην περιπέτειά του μετά το ατύχημα εκείνο που είχε πάντα στο μυαλό του ήταν να επανέλθει σε αγωνιστική δράση. Κι αν το ποδόσφαιρο φαντάζει απαγορευτικό, εκείνος βρήκε άλλο δρόμο. Αυτόν του στίβου, στον οποίο μάλιστα συνάντησε και υποστηρικτές που πλέον τον βοηθούν να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Τάσος Κουρδής έχοντας στο πλευρό του την εταιρεία «Mikel Coffee Company» και ειδικά τον ίδιο τον Λευτέρη Κυριακάκη ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε παγκόσμια μίτινγκ έχοντας ως άμεσο σκοπό το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντουμπάι.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες όταν πήγαινε Θεσσαλονίκη για να κάνει αποκατάσταση. Εκεί γνώρισε τον 24χρονο Στέλιο Μαλακόπουλο, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο χωρίς να έχει τα δύο του πόδια. Δούλεψε όμως και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία Τ62.

«Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Ποτέ μην σταματάς να πιστεύεις. Ποτέ μην τα παρατάς. Ποτέ μην σταματάς να προσπαθείς» ήταν το σύνθημά του.

Η επαφή τους ήταν συχνή. Δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από αυτόν ο Τάσος. Δεν ήθελε και… πολύ να ασχοληθεί κι αυτός με τον στίβο.

«Γνωρίστηκα με τον Δημήτρη Τσιφτσόγλου που είναι ο προπονητής. Με είδε και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι. Πήγα και δοκίμασα. Μου είπε πως ήμουν πολύ καλός και από τότε ανεβαίνω 3 φορές την εβδομάδα στο βοηθητικό του Καυταντζογλείου για προπονήσεις».

Πριν λίγο διάστημα φόρεσε και το τεχνητό μέλος που αποκαλείται «τσιτάχ» και έγινε γνωστό από τον Πιστόριους. Άλλωστε είναι κατασκευασμένο για τέτοιου είδους αθλητική χρήση.

«Με το… καλημέρα βρέθηκα στο Λεβερκούζεν όπου πήρα μέρος σε ένα παγκόσμιο μίτινγκ στο οποίο βρίσκονταν και αγωνίζονταν ακόμα και αρτιμελείς αθλητές» λέει ο Τάσος που έκανε 13’’.50 στα 100 μέτρα ενώ το όριο για το παγκόσμιο είναι 12’’.50, ενώ στο μήκος τα πήγε ακόμα καλύτερα. Παρά το γεγονός πως δεν είχε ξαναδοκιμάσει έφτασε στα 5.21 μ. τη στιγμή που το όριο για το παγκόσμιο είναι 5.50.

Ανήκει στην κατηγορία αθλητών Τ64 αλλά πρέπει να επισκεφτεί γιατρούς που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι στην Πολωνία για να πάρει την πιστοποίηση που ισχύει για όλους τους αγώνες. Θα αναχωρήσει λίγο μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ 13-14 Ιουλίου για την Πολωνία όπου θα περάσει κάποιες απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εν συνεχεία θα κάνει μια μίνι προετοιμασία με στόχο να πάρει μέρος σε ένα Grand Prix που γίνεται στα τέλη τα Ιουλίου.

Όλα αυτά όμως δεν γίνονται εύκολα, ειδικά σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές. «Για την προσπάθειά μου άκουσε ο Λευτέρης ο Κυριακάκης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αποφάσισε η «Mikel» να είναι ο χορηγός μου για έναν χρόνο».

Εξοπλισμός, εισιτήρια, διαμονές εξασφαλισμένα από μια εταιρεία που δείχνει ευαισθησία, πόσο μάλιστα όταν αφορά στη Λάρισα, την πόλη απ' όπου ξεκίνησαν όλα.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass