Σε λίστα του Forbes δύο Λαρισαίοι

Ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 30 ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 22:06
Ο Βαλεντίνος Τζέκας δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της καταπολέμησης των ψεύτικων ειδήσεων και στοχεύει στην προστασία της φήμης μεγάλων εταιρειών από τέτοιου είδους επιβλαβή περιεχόμενα Ο Βαλεντίνος Τζέκας δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της καταπολέμησης των ψεύτικων ειδήσεων και στοχεύει στην προστασία της φήμης μεγάλων εταιρειών από τέτοιου είδους επιβλαβή περιεχόμενα

Μια ευχάριστη είδηση για την πόλη της Λάρισας έκρυβε η ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes, καθώς στη λίστα με τους 30 πιο επιτυχημένους Έλληνες κάτω των τριάντα ετών βρίσκονται δύο Λαρισαίοι, ο Βαλεντίνος Τζέκας και ο Γιωργής Μαστρονικολός.

Οι δύο νεαροί μπορεί να δρούνε σε τελείως διαφορετικά πεδία, όμως κατάφεραν να βρεθούν σε μια λίστα, που συντάχθηκε για πρώτη φορά και περιλαμβάνει νεαρούς που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς.

Μάλιστα με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας, ο προσφάτως αναδειχθείς MVP του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη, με την οποία στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους τους νέους που κάνουν το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα.

 Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο στόχος του 22χρονου Τζέκα είναι η διαφύλαξη της ηθικής στον χώρο της διαφήμισης αλλά και η εξάλειψη του επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και τα Fake News.

Ο Λαρισαίος μόλις τελείωσε το σχολείο δημιούργησε μια εφαρμογή, τη «Near», με την οποία μπορούσε κάποιος να ελέγχει ποιος από τους γνωστούς του είναι κοντά του.

Το 2016 την αγοράζει μια αμερικανική εταιρεία. Την ίδια χρονιά με αφορμή το χάος των αμερικανικών εκλογών ο Βαλεντίνος είδε μια ευκαιρία και γι’ αυτό δημιούργησε το Fight Hoax, το οποίο με μεγάλη ακρίβεια ανέλυε σε βάθος άρθρα ειδήσεων και εξήγαγε φίλτρα που προσφέρονταν σε διαφημιζόμενους, έτσι ώστε να προστατεύσουν τις διαφημίσεις τους από κακόβουλο περιεχόμενο. Η προσπάθεια του Βαλεντίνου Τζέκα χρηματοδοτήθηκε από την Αμερική, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί και να λειτουργεί με γραφεία στην Αθήνα. Οι φιλοδοξίες του πολλές, τις οποίες και εξηγεί στο περιοδικό.

Στην περίπτωση του Γιωργή Μαστρονικολού, ο λόγος για τον οποίο εντάσσεται στη λίστα των «τριάντα» είναι γιατί σχεδίασε ένα project που περιλαμβάνει τρόπους, με τους οποίους προασπίζεται η δημόσια υγεία και αφορά στα κουνούπια. Το εν λόγω project μελετά -όπως αναφέρεται στο Forbes- τη βιοοικολογία, την πληθυσμιακή δυναμική και τη δημογραφία των κουνουπιών. Σκοπός της έρευνάς του είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας με τη διαχείριση των κωνωπομεταδιδόμενων μολυσματικών ασθενειών, η διατήρηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας αποφεύγοντας τη χρήση εντομοκτόνων.

Ο 29χρονος Λαρισαίος, όπως γίνεται γνωστό από το περιοδικό, υποστηρίζεται από το «Μπενάκειο» Φυτοπαθολογικό Ίδρυμα και από τον International Atomic Energy Association που συμβάλλουν στην εκπαίδευσή του και με σεμινάρια. Χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ έλαβε ανταποδοτικές υποτροφίες από το Angelopoulos fellowship με αποκορύφωμα την παρουσία του για δύο χρονιές στο Clinton Global Initiative University, το 2014 και το 2019.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass