«Όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 22:00

«Είναι ανάγκη να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες την Κυριακή. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία σαν λαός. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μεγάλη ευκαιρία να συμμαζέψουμε τη ζωή μας, την πατρίδα μας, αν θέλετε».

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής απευθύνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζανακούλης, με συνέντευξή του στην «Ε», ενώ σχολιάζει γιατί επέλεξε να κινηθεί προεκλογικά ενωτικά, μακριά από διχαστικούς λόγους και κορόνες.

Χαρακτηρίζει τη σχέση του με τον ψηφοφόρο «διαδραστική», επικαλούμενος και τη δημαρχιακή του θητεία.

Ακόμη ο κ. Τζανακούλης υποστηρίζει πως «καμαρώνει για την αγροτική του ιδιότητα» και προσδιορίζει τις προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί βουλευτής.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

* Κύριε Τζανακούλη, σε λίγες μέρες οι Έλληνες πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες. Λόγω καλοκαιριού φοβάστε την αποχή; Θα παίξει ρόλο η υποτονική προεκλογική περίοδος;

- Κύριε Ρούστα, όλες οι ενδείξεις λένε ότι η αποχή θα είναι μικρότερη από εκείνη των ευρωεκλογών. Ένας λόγος είναι και η ψυχολογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γίνεται όλο και πιο εμφανής, με τους επικοινωνιολόγους να αγωνιούν να διασώσουν την εικόνα του ίδιου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με προχειρότητες. Ο λαός ήταν αυτός που έδωσε και είναι πάλι αυτός που θα άρει την εμπιστοσύνη του προς τον κ.Τσίπρα. Είναι λυπηρό ένας άνθρωπος τόσο νέος να αναβλύζει ταυτόχρονα κάτι τόσο παλιό, να θυμίζει μια Ελλάδα που πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα. Δεν είναι τυχαίο που ξένα μέσα κάνουν εκτενείς αναφορές στον κ. Μητσοτάκη αποκαλώντας τον μετά-λαϊκιστή. Εμείς στη ΝΔ τονίζουμε την ανάγκη να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία σαν λαός. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μεγάλη ευκαιρία να συμμαζέψουμε τη ζωή μας, την πατρίδα μας, αν θέλετε.

 

* Η σύντομη προεκλογική περίοδος, σας άγχωσε; Προλάβατε να γυρίσετε όλα τα χωριά; Θα θέλατε να είχατε περισσότερο χρόνο;

- Εγώ, όπως ξέρετε, δεν έχω τις ψυχρές απρόσωπες σχέσεις πολιτικού-ψηφοφόρου, που είναι το σύνηθες. Ποτέ δεν είδα το εαυτό μου σαν τον πολιτικό που θα πάρει την ψήφο και μετά θα πιεστεί να προσφέρει. Έδινα πρώτα τον αγώνα μου, τον ιδρώτα μου, τις γνώσεις μου, την ηρεμία μου, τον ύπνο μου, το ίδιο μου το είναι, και μετά, ε, μετά ερχόταν και η ψήφος. Αυτή τη σχέση τη διαδραστική, ξέρετε, τη ζω χρόνια τώρα και τη ζουν και οι πολίτες που με εμπιστεύονται, άνθρωποι που ζήσαμε μαζί και χαρές και λύπες και συμμετέχουν με την ίδια ένταση και στα δύο.

 

* Προεκλογικά ακολουθήσατε την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν ασχολούμαστε με τον αντίπαλο, παρουσιάζουμε μόνο τις θέσεις μας και ακούμε τον κόσμο». Γιατί;

- Έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία και προσέγγιση στα πράγματα. Το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε είναι γεγονός. Το ξέρουν και το μαρτυρούν και οι ίδιοι. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνα και άγγιξαν κάθε ευαίσθητη χορδή της ζωής ετούτης της χώρας. Τώρα όμως πρέπει να προχωρήσουμε. Η χώρα χρειάζεται ανάνηψη άμεσα και, γιατί όχι, χρειάζεται και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Εμείς παραθέτουμε τις θέσεις μας, το σχέδιό μας, πέρα από διχασμούς και ρεβανσισμό. Είδατε τι πετύχαμε στον Δήμο με συνέργειες και ενωτικό πνεύμα. Αλλάξαμε τη Λάρισα. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του.

 

* Εμφανίζεστε ως «ο εκπρόσωπος των αγροτών στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο». Γενικότερα ο αγροτικός πληθυσμός πολιορκείται αυτή την περίοδο από υποψήφιους όλων των κομμάτων, καθώς η ψήφος τους είναι καθοριστική. Πώς το σχολιάζετε;

- Ξέρετε κ. Ρούστα εγώ πάντα καμαρώνω για την αγροτική μου ιδιότητα. Έχω πτυχίο γεωπόνου και οικονομολόγου, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, τίποτα όμως δεν με κάνει πιο περήφανο από τα προϊόντα που παράγουμε στο κτήμα μας, την τυποποίησή τους, το marketing και την εξωστρέφεια. Ακόμη και σήμερα, πέρασα ώρες στο κτήμα πριν έρθω εδώ. Αυτό με ξεκουράζει, αυτό είμαι εγώ. Στη ΝΔ έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο διάσωσης του Έλληνα αγρότη, το μελετήσαμε με ζήλο, το κοστολογήσαμε, χωρίς λόγια του αέρα και με όραμα. Το μέλλον του Έλληνα αγρότη πρέπει να διαφυλαχθεί και θα το κάνουμε πράξη αυτό.

* Στόχος είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Αν αυτή δεν επιτευχθεί, θα συνιστά αποτυχία για το κόμμα;

- H χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης. Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ είναι πολύ κοντά σε αυτή την πιθανότητα. Γι’ αυτό τον λόγο και η έμφαση που δίνουμε στο να μην πάει ούτε ψήφος χαμένη. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείονται οι συνεργασίες με όλες τις υγιείς δυνάμεις που θα επιλέξει ο λαός.

 

* Η μείωση της φορολογίας είναι σημαντική για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για να ξανασταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη και κυρίως οι μισθωτοί. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί γι΄αυτό. Φοβάστε πιθανό …φρένο από τους δανειστές; 

- Οι εταίροι μας έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται περί μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης-διακυβέρνησης που δεν έχει καμία σχέση με το «συνονθύλευμα» που είχε κατακλύσει τις κυβερνητικές θέσεις. Διαβάζω αυτό τον καιρό όσο προλαβαίνω το βιβλίο των συναδέλφων σας Βαρβιτσιώτη και Δενδρινού «Η τελευταία Μπλόφα», το οποίο εξιστορεί το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης το 2015 και την αλγεινή εντύπωση που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο παγκόσμιο στερέωμα. Ποιος θα εμπιστευόταν χαμηλά πλεονάσματα σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Η ΝΔ θα καταφέρει να κάνει την οικονομία να αρχίσει να αναπνέει χωρίς διασωλήνωση. Θα έρθει η ανάπτυξη, τα πλεονάσματα και η υγιής επιχειρηματικότητα θα επιστρέψει στη χώρα μας.

 

* Πώς βλέπετε τα προβλήματα με την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και τις απαιτήσεις της Άγκυρας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;

- Εδώ είναι ένας ευαίσθητος τομέας και δυστυχώς, οι αναθεωρητικές τάσεις του Ερντογάν είναι προάγγελος προκλήσεων. Εμείς πρέπει να επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Θα το ξαναπώ και σας γίνομαι κουραστικός. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα μας γλιτώσει από πολλά και στα εθνικά θέματα. Είδαμε χθες να εξελίσσονται σοβαρές διεργασίες στις Βρυξέλλες και ο κ. Τσίπρας να φεύγει για να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο, δίνοντας το δικαίωμα στον Ισπανό πρωθυπουργό να μας εκπροσωπήσει. Ο κ. Κατρούγκαλος τον τελευταίο καιρό με τα ασαφή λεγόμενά του προσθέτει πόντους στα τουρκικά επιχειρήματα. Αυτή η επιπολαιότητα να ξέρετε, δεν περνά απαρατήρητη ούτε από τους φίλους μας και ούτε από τους εχθρούς μας. Δεν έχουμε περιθώρια λαθών και έλλειψης στρατηγικής.

 

* Παρατάξεις στα δεξιά της ΝΔ σας κατηγορούν ότι δεν είστε εσείς ο θεματοφύλακας των εθνικών μας προκλήσεων. Τι τους απαντάτε;

- Υπάρχουν όντως κάποιοι σχηματισμοί, οι οποίοι σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν να μπαίνουν στη Βουλή. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους πειράματα δεν πετυχαίνουν. Δεν είναι εποχή για πειράματα και οι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Παράλληλα, απαιτείται σοβαρή εκπροσώπηση στη Βουλή και από τα μικρά κόμματα. Είδαμε π.χ. τον κ. Βελόπουλο να ισχυρίζεται ότι έχει επιστολές του Ιησού και τις πουλούσε σε σπιράλ. Πράγμα που καταδικάστηκε από την Εκκλησία βέβαια. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοιες φωνές στη Βουλή. Ούτε εθνικιστικές κορόνες. Την Πόλη δεν μπορούμε να την πάρουμε, ούτε καν να την κατοικήσουμε, είμαστε πολύ λίγοι. Ας είμαστε σοβαροί, ας φτιάξουμε την οικονομία μας, ας θωρακίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ας χαλκεύουμε συμμαχίες, ας χαράξουμε υψηλή στρατηγική, και τότε δεν θα έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.

 

* Τέλος, αν εκλεγείτε, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, ως βουλευτής;

- Οι προτεραιότητες κ. Ρούστα θα είναι αναπόδραστα πολλές καθώς πολλά είναι και τα κακώς κείμενα. Εγώ αυτό που θέλω να πω, και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γνωρίζει μέσα από την πορεία μου στον Δήμο Λαρισαίων, είναι ότι θα είμαι εκεί για όλους χωρίς διαχωρισμούς, θα είμαι εκεί 24 ώρες το 24ωρο, προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Γιατί αν δεν το καταφέρουμε τώρα, πότε θα το καταφέρουμε; Δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία, όμως. Πρέπει να καλυτερεύσουμε τις ζωές των πολιτών και ο πολίτης έχει ευθύνη να στείλει στη Βουλή τους άριστους. Και αν δεν το κάνει, ούτε και αυτός θα έχει δικαιολογία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass