«Δύναμή μου οι πολίτες»

Ο ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 22:00

«Εάν δεν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ, θα οδηγηθούμε, εκ νέου, σε εκλογές με απλή αναλογική και, τότε, θα ακολουθήσει το απόλυτο χάος. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα μας δώσουν ισχυρή εντολή, ανοίγοντας ένα νέο φωτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας».

Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξή του στην «Ε», ενώ σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο, τονίζει πως «αυτή δεν ήταν υποτονική. Προσωπικά, πήγα σε κάθε σημείο του νομού, μίλησα με τους πολίτες και βρήκα θερμή ανταπόκριση». Περιγράφει δε ιδιαίτερες στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκειά της.

Ο «γαλάζιος» αν. τομεάρχης Παιδείας μιλά και για τη «σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με τους νέους» και πως «είναι τιμή μου που τους έχω δίπλα μου».

Τέλος, αναφέρεται στις προτεραιότητες της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα.

* Κύριε Κέλλα, την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες. Λόγω καλοκαιριού φοβάστε την αποχή;

- Όχι, δεν φοβάμαι την αποχή. Οι πολίτες έχουν επιλέξει να γυρίσουν σελίδα, γι’ αυτό και έσυραν τον κ. Τσίπρα σε εθνικές εκλογές. Η ψήφος τους ήταν συνειδητή, με στόχο την πολιτική αλλαγή η οποία ξεκίνησε με τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Θα πρέπει, επίσης, να υπογραμμίσω ότι, εν συγκρίσει με τις Εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ήταν ελαφρώς υψηλότερη. Όσον αφορά στην προεκλογική περίοδο, δεν νομίζω ότι ήταν υποτονική, απλά ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού εξοικειώνεται με το διαδίκτυο και, πλέον, δίνονται αρκετές μάχες και εκεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φυσική παρουσία αντικαθίσταται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όργωσε» την Ελλάδα, όπως και τα κλιμάκια του κόμματός μας τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά, πήγα σε κάθε σημείο του νομού, μίλησα με τους πολίτες και βρήκα θερμή ανταπόκριση. Επομένως, είναι θέμα επιλογής το πώς οργανώνει κάθε κόμμα και υποψήφιος την προεκλογική του δράση.

* Ποια τα μηνύματα που λάβατε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τον κόσμο και πώς κινηθήκατε προσωπικά;

- Την αγανάκτηση του κόσμου κατά του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Αυτό ήταν το μήνυμα σε κάθε πόλη και χωριό. Όπως σας ανέφερα, πήγα παντού και όχι μόνο μία φορά. Όμως, δεν περιμένω τις εκλογές για να πάω στα χωριά του Νομού μας. Μένω στη Λάρισα, όπως και η οικογένειά μου. Επομένως, όταν δεν είμαι στη Βουλή, βρίσκομαι στην πόλη μας και στον νομό μας και φροντίζω σε τακτική βάση να πηγαίνω σε όλες τις περιοχές για να έχω προσωπική άποψη. Άλλωστε, με τους περισσότερους γνωριζόμαστε προσωπικά και μας συνδέουν πλέον φιλικές σχέσεις. Επίσης, υποδέχομαι καθημερινά κόσμο στο γραφείο μου και, πέραν της φυσικής μου παρουσίας, μιλάω στο τηλέφωνο με όλους και κάνω χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Παράλληλα, φροντίζω, σε διαρκή βάση, να ενημερώνω τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για τη δραστηριότητά μου.

* Θέλετε να μας περιγράψετε μια ιδιαίτερη στιγμή από τη σύντομη προεκλογική περίοδο;

- Η ευχή του Μητροπολίτη μας, η ανθοδέσμη, με την οποία με υποδέχθηκε η κυρία Ολυμπία στο Στόμιο, η συντροφιά των γυναικών του Πραιτωρίου, που μου ζήτησαν να βγάλουμε φωτογραφία, η επίσκεψή μου στα αλώνια στη Γεράνεια Ελασσόνας, η θερμή ανταπόκριση των νέων και, εν γένει, η αυθόρμητη στήριξη των συμπατριωτών μας που μου δίνει δύναμη. Όμως, υπήρξαν και δύο περιπτώσεις που ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστες, όταν πήγα επί τόπου στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές στα Φάρσαλα και την Ελασσόνα, αντικρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής και τους αγρότες μας απελπισμένους, καθώς και όταν είδα, για μία ακόμα χρονιά, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια στον Συνεταιρισμό στο Αργυροπούλι να παραμένουν στα ψυγεία, χωρίς να απορροφώνται από την αγορά.

* Οι νέοι αποτέλεσαν σημαντικό συνοδοιπόρο στην προεκλογική σας μάχη. Επενδύσατε πολλά σε αυτούς…

- Κάθε γενιά οφείλει να επενδύει από νωρίς στην επόμενη, για να έχει η χώρα μας μέλλον. Πάντα πίστευα ότι η νέα γενιά έχει κρίση και πολιτικό αισθητήριο, όσο και αν κάποιοι υποστήριζαν ότι είναι μη πολιτικοποιημένη και ότι αποστρέφεται την πολιτική και τους πολιτικούς. Το μόνο που θέλουν οι νέοι σήμερα είναι να είσαι αυθεντικός απέναντί τους, να τους μιλάς με ειλικρίνεια και να τους δίνεις ευκαιρίες. Μαζί τους έχω χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης και είναι τιμή μου που τους έχω δίπλα μου. Με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ένιωσα διπλά δικαιωμένος. Αφενός μεν, νίκησε η παράταξή μας και προκηρύχθηκαν εθνικές εκλογές. Αφετέρου, οι νέοι απέδειξαν ότι διαθέτουν πολιτική σκέψη και ωριμότητα, ψηφίζοντας σε πολύ υψηλό ποσοστό Νέα Δημοκρατία και αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε το μέλλον της Πατρίδας.

* Οι αγρότες του νομού είναι απογοητευμένοι από τα συνεχή χτυπήματα του καιρού, και όχι μόνο. Μια κυβέρνηση της ΝΔ πόσο γρήγορα θα μπορέσει να τους ανακουφίσει με τις έγκαιρες αποζημιώσεις, πώς θα επιτύχει τον εξορθολογισμό της αγοράς και πώς θα στηρίξει την αγροτική ανάπτυξη;

- Εδώ και πολύ καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει την αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Η αλλαγή αυτή θα έπρεπε να γίνει χθες! Αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας, την οποία θα συνδυάσουμε με την υιοθέτηση αποτελεσματικών διοικητικών διαδικασιών. Επίσης, προτεραιότητά μας είναι να εντατικοποιήσουμε και να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους, για να μπει τέλος στο αίσχος των παράνομων «ελληνοποιήσεων» γάλακτος και κρέατος, που προκαλούν την κατρακύλα των τιμών και τεράστια ζημιά στους κτηνοτρόφους μας. Επιπλέον, η νέα Κυβέρνηση θα καθιερώσει την τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών ανά προϊόν, καθώς και με τους μεταποιητές και τους εμπόρους, ώστε να διασφαλίσουμε τη στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος και να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες της αγοράς. Προσθέτως, θα δημιουργήσουμε το Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, που θα υποστηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους καθ’ όλη την επαγγελματική τους πορεία, ενώ θα μεριμνήσουμε, ώστε οι γεωπονικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας να βρίσκονται στο πλευρό τους με ουσιαστικό υποστηρικτικό και συμβουλευτικό τρόπο. Επιπλέον, θα διασφαλίσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ και, επίσης, γνωρίζετε ότι τα μέτρα αυτά θα συνοδευτούν από τη δραστική μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ και τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς.

* Στόχος είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Αν αυτή δεν επιτευχθεί, θα συνιστά αποτυχία για το κόμμα;

- Αποτυχία θα ήταν αν δεν είχαμε αντιπολιτευθεί επαρκώς την απερχόμενη Κυβέρνηση και αν δεν είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο για να στήσουμε την Πατρίδα ξανά όρθια. Ωστόσο, ανταποκριθήκαμε και στα δύο. Αφενός μεν, μας βρήκαν διαρκώς απέναντί τους και μαζί με την κοινωνία αντισταθήκαμε, με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας, με αποκορύφωμα την πρόταση δυσπιστίας για την κατάπτυστη Συνθήκη των Πρεσπών και την απόρριψη των προτάσεών τους για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αφετέρου, διαθέτουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και κοστολογημένο, που θα ανορθώσει τη μεσαία τάξη, θα φέρει ισχυρή ανάπτυξη, θα αποκαταστήσει την ασφάλεια και θα διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν, όπως, επίσης, γνωρίζουν τι θα πει ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από 4,5 ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια για την Πατρίδα. Εάν δεν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ, θα οδηγηθούμε, εκ νέου, σε εκλογές με απλή αναλογική και, τότε, θα ακολουθήσει το απόλυτο χάος. Και αυτό, επίσης, το ξέρουν οι πολίτες, που αντιλήφθηκαν την κοροϊδία του κ. Τσίπρα και τον οδήγησαν στην πτώση και τις εθνικές εκλογές. Εκτίμησή μου είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα μας δώσουν ισχυρή εντολή, ανοίγοντας ένα νέο φωτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass