Καθαρή εντολή και βήμα στους νέους ανθρώπους

ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ * ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 22:01

Νέα, αυτοδημιούργητη και με “βαρύ” βιογραφικό, η Τυρναβίτισσα δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο των Λαρισαίων -και μία από τις έδρες της ΝΔ στον νομό.

Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών (Γρ.Τύπου) επί εποχής Ντόρας Μπακογιάννη, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν και σε διεθνή δικηγορική εταιρεία στις Βρυξέλλες, με ειδίκευση στο Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με υποτροφία -κάτι που συνεπάγεται αριστεία.

* Κυρία Σιαφαρίκα, τι είναι αυτό που οδηγεί ένα νέο άνθρωπο, όπως εσείς, στην πολιτική; Τι σας οδήγησε να πολιτευτείτε με τη Νέα Δημοκρατία;

- Ανήκω στη «γενιά της κρίσης»: στη γενιά που μεγάλωσε με ευημερία και η ζωή μας ανατράπηκε βίαια από την οικονομική κρίση. Στη γενιά που έλαβε την υψηλότερη δυνατή μόρφωση στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό. Επέστρεψα το 2014, ενώ οι περισσότεροι φίλοι μου είναι ακόμα διασκορπισμένοι σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για Ανανέωση και θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και εκλογικής «μάχης» για αυτή τη γενιά, για όλους αυτούς τους νέους που περιμένουν να γυρίσουν, για όλους αυτούς που η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να «φιμώσει» δυσχεραίνοντας την ψήφο τους από το εξωτερικό. Επιθυμώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για όσους νέους έμειναν και για όσους γύρισαν στην Ελλάδα και καθημερινά παλεύουν με την ανεργία, τους μισθούς πείνας, την ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, την εγκληματική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη που εγγυάται την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, που έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία χιλιάδων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και την εθνική ασφάλεια και δημόσια τάξη. Η οικονομική, πολιτική και θεσμική ανασυγκρότηση αποτελεί, ευθέως, θέμα εθνικής επιβίωσης.

 

 

* Μεγαλώσατε, σπουδάσατε και αριστεύσατε σε μια περίοδο ευημερίας, η οικονομική κρίση ανέτρεψε όλα τα σχέδιά σας και σας ανάγκασε να αναζητήσετε εργασία στο εξωτερικό. Πώς ήταν αυτό το “ταξίδι”;

- Έφυγα το 2012, αρχικά για σπουδές στην Οξφόρδη και στη συνέχεια για δουλειά στις Βρυξέλλες. Είναι δύσκολο να κλείνει η πόρτα του αεροπλάνου πίσω σου και να μην ξέρεις αν θα ξαναγυρίσεις. Είναι πάντα δύσκολο να είσαι σε μία ξένη χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Άλλωστε, αντίθετα με ό,τι λέγεται, το εξωτερικό δεν είναι η Γη της Επαγγελίας. Οι περισσότεροι φίλοι μου θέλουν να γυρίσουν πίσω, αρκεί να έχουν μια αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά και επαρκείς δομές κοινωνικού κράτους. Πιστεύω ακράδαντα ότι όσοι καταφέραμε να επιστρέψουμε από το εξωτερικό, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διαμορφώσουμε για εμάς, τα παιδιά μας και τους γονείς μας που μεγαλώνουν, συνθήκες ασφάλειας, πολιτικής σταθερότητας, θεσμικής ανεξαρτησίας και, ιδίως, οικονομικής ευημερίας. Δεν είναι απλά θέμα ιδεολογίας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Και γι’ αυτό τον λόγο η συμμετοχή στα κοινά είναι μονόδρομος.

 

 

* Η μεγαλύτερη κριτική που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι πως “μαγικά ραβδιά” δεν υπάρχουν: μείωση της φορολογίας και των εισφορών, αύξηση των επενδύσεων, αύξηση των θέσεων εργασίας, στήριξη του αγροτικού κόσμου, στήριξη της οικογένειας -γιατί να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά είναι εφικτά και άμεσα εφαρμόσιμα και όχι απλώς προεκλογικές υποσχέσεις;

- Ας μην ξεχνάμε ότι η κριτική προέρχεται από εκείνους που κυβέρνησαν με το σλόγκαν «Η ελπίδα έρχεται…». Η ελπίδα τελικά ποτέ δεν ήρθε. Φρόντισαν να τη διαψεύσουν εκείνοι που την υποσχέθηκαν. Ας μην κρίνουν, λοιπόν, εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει, από την πρώτη μέρα ανάληψης της ηγεσίας της ΝΔ, μία Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες. «Δεν θα υποσχεθώ τίποτα περισσότερο από όσα μπορώ να κάνω», επαναλαμβάνει σταθερά σε κάθε προτροπή για παροχολογία. Η Ν.Δ. έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες, χωρίς απολύσεις και έκτακτα μέτρα, όπως για παράδειγμα, μέσω της αξιολόγησης των δαπανών στη δημόσια διοίκηση ή τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη δημοσιονομική πειθαρχία στους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Και φυσικά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κάτι πολύ σημαντικό: Ότι είναι άλλα -πολύ αυξημένα- τα κρατικά έσοδα με ανάπτυξη 4%, στην οποία στοχεύει η Κυβέρνηση ΝΔ, και άλλα με ούτε 2% που πασχίζει να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

* Ποια είναι η εκτίμησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα; Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες -και ειδικά τους νέους ανθρώπους για τη μεθαυριανή εκλογική αναμέτρηση;

- Αυτό που ζητάμε στη ΝΔ είναι ισχυρή εντολή προκειμένου να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υποσχεθεί. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πρέπει να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Άλλωστε, χωρίς αυτοδυναμία θα απαιτηθεί συνεργασία με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα. Εντούτοις, συνεργασία σημαίνει και σύμπτωση πολιτικών θέσεων. Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και του ΚΙΝΑΛ. Περιθώριο συμβιβασμών δεν υπάρχει. «Καθαρή» εντολή, λοιπόν, για «καθαρές» λύσεις. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα προκύψει μετά από πολιτική αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Για μένα Ανανέωση σημαίνει Αξιοκρατία. Καλώ, λοιπόν, τους πολίτες του νομού να επιλέξουν εκείνους που μπορούν να σταθούν -στη Βουλή, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στα διεθνή fora, στις ανοιχτές, αλλά και τις κλειστές αίθουσες διαπραγματεύσεων- με εφόδιο τη σύγχρονη γνώση, τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο και επιχειρηματολογία και να διεκδικήσουν το συμφέρον της χώρας μας και του νομού μας. Αυτούς που μπορούν να κάνουν τη δουλειά και να φέρουν αποτελέσματα. Μετά τα τόσα χρόνια κρίσης, αστάθειας, brain drain, απίσχνασης της μεσαίας τάξης, οι πολίτες θέλουν να δουν αποτελέσματα, απτή βελτίωση της ζωής και του εισοδήματός τους. Μόνο μια φιλομεταρρυθμιστική κυβέρνηση που πιστεύει στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, ως μέσο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από το παρόν τέλμα. Άλλωστε, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι η προϋπόθεση για την επιστροφή των νέων από το εξωτερικό. Χρειαζόμαστε τους νέους μας στην Ελλάδα. Και αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση προς τη γενιά μου: να αγωνιστώ για να συνδιαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες στη χώρα μας που θα επιτρέψουν την επιστροφή των νέων μας. Τους χρειαζόμαστε εδώ.

 

 

* Εάν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει; Με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε και γιατί;

- Αρχικά επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η Λάρισα είναι μία περιοχή με εντυπωσιακές αναπτυξιακές δυνατότητες. Με προνομιακή θέση στην καρδιά της Ελλάδος, με ήπιο κλίμα και γεωμορφολογία. Μπορεί, λοιπόν, να εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο, σε κορυφαία εξαγωγική περιοχή αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και σε μοναδικό τουριστικό προορισμό, όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και σε επίπεδο ιατρικού, πολιτιστικού κλπ τουρισμού. Ιδίως, ο αγροκτηνοτροφικός τομέας της περιοχής οφείλει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων, καθώς για καιρό έχει στερηθεί δυνατής και τεκμηριωμένης εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προσωπικά, έχοντας αξιολογηθεί από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, έχοντας σπουδάσει και εργασθεί σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύω ότι έχω τα εφόδια για να εκπροσωπήσω, δυναμικά και με αξιοπιστία, τον κόσμο της Λάρισας, ιδίως αγρότες και κτηνοτρόφους.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass