«Ζητώ την ψήφο των Μηχανικών για να συνεχίσουμε δυνατά»

Ο ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ *ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 21:00

«Ζητώ να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε δυνατά την προσπάθεια για ανάπτυξη, για δουλειές στους Μηχανικούς και για τη βελτίωση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας» τονίζει στη συνέντευξή του ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου.

«Καλώ όλους τους μηχανικούς να ψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου».

Ο Ν. Παπαγεωργίου παρουσιάζει επιγραμματικά τον απολογισμό του πλούσιου έργου κατά την προηγούμενη θητεία σχεδιάζοντας τους στόχους για την επόμενη. «… περισσότερες δουλειές για τους Μηχανικούς. Το θετικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα πρέπει να συνεχιστεί βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον κλάδο».

* Κύριε Παπαγεωργίου, στις 3 Νοεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές νέων οργάνων. Είστε πάλι υποψήφιος. Είστε αισιόδοξος για μια νέα νίκη;

- Η δουλειά που έχει γίνει τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε κεντρικό, με τον πρόεδρό μας και εκ νέου υποψήφιο, κ. Γεώργιο Στασινό αν μη τι άλλο έχει αφήσει το αποτύπωμά της.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει πλέον το ΤΕΕ όπως το e-άδειες, το HELP DESK για τον ΚΕΝΑΚ, η υπηρεσία NOMOS, η νομική και φοροτεχνική υποστήριξη, η υποστήριξη για θέματα ιδιωτικών έργων, μελετών και αυθαιρέτων, αλλά και το γεγονός πως βάλαμε το Ασφαλιστικό στο κέντρο των διεκδικήσεών μας με προσφυγές στο ΣτΕ, με την επίτευξη της κατάργησης της ειδικής προσαύξησης, αλλά και με τις διεκδικήσεις μας για την καθιέρωση του ενιαίου ψηφιακού χάρτη, για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, για την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και την έκπτωση φόρου για εργασίες ενεργειακής εξοικονόμησης, αντισεισμικής ενίσχυσης και αισθητικής αναβάθμισης αν μη τι άλλο φανερώνουν τους αγώνες μας για τον κλάδο.

Επιτρέψτε μου να πω, λοιπόν, πως νιώθω ιδιαίτερα αισιόδοξος, γιατί όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ο κάθε μηχανικός. Γνωρίζει τους αγώνες που δώσαμε για τον κλάδο μας σε αυτήν τη θητεία και ευελπιστώ πως θα μας μας δώσει και πάλι τη δύναμη να συνεχίσουμε με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό.

* Εάν σας ζητούσαμε να ξεχωρίσετε κάποια από τα πεπραγμένα σας ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα;

- Έχουν γίνει τόσα πολλά αυτά τα τρία χρόνια που είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια. Και γι’ αυτό ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα γίνονταν όλα αυτά.

Σίγουρα όμως ξεχωρίζω το Γραφείο Υποστήριξης που λειτουργεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Έχοντας απαντήσει σε περισσότερα από 4.000 ερωτήματα, δείχνει να είναι μία κίνησή μας, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στους συναδέλφους και δικαιολογεί την αναγκαιότητα της λειτουργίας του. Αλλά και η αναβάθμιση του ρόλου του ΤΕΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της ανάληψης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ρόλου του συντονιστή σε Ευρωπαϊκό Έργο, όπως και η ένταξη του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι δύο επίσης έργα μας που θα ήθελα να ξεχωρίσω. Και για άλλη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη μας, κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο, αλλά και όλους τους συναδέλφους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής που η συνδρομή τους στο όλο εγχείρημα ήταν καταλυτική.

Επιπλέον όμως θα υπογραμμίσω και την αναβάθμιση του ρόλου του ΤΕΕ αυτά τα τρία χρόνια. Με τη βοήθεια δεκάδων συναδέλφων, μέσω των επιτροπών μας, προβάλαμε τις θέσεις μας για όλα τα θέματα του κλάδου, αλλά και της Περιφέρειάς μας και υπηρετήσαμε τον ρόλο μας ως ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας. Και το κάναμε αυτό με σαφή προσανατολισμό στον μηχανικό και στην κοινωνία.

Και φυσικά το γεγονός λειτουργίας του ΤΜΕΔΕ εντός του κτιρίου του ΤΕΕ, που παρέχοντας εγγυοδοσία σε συναδέλφους μηχανικούς βοήθησε όλους τους εργολήπτες στη διαδικασία των δημοσίων έργων.

* Υπήρξαν δυσκολίες στην άσκηση της προεδρίας; Αναλάβατε τη διοίκηση σε μια εποχή ύφεσης της οικοδομικής δραστηριότητας κι ως εκ τούτου ήταν απρόθυμος ο τεχνικός κόσμος να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΤΕΕ.

- Δυσκολίες αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές. Η κυριότερη θα έλεγα πως ήταν η ύφεση που είχε σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του επαγγελματικού αντικειμένου του μηχανικού σε συνδυασμό με την καθόλου θα έλεγα βοήθεια από τις άλλες παρατάξεις. Είναι δύσκολο, όταν γνωρίζεις πως το επαγγελματικό αντικείμενο του μηχανικού έχει υποστεί τεράστια μείωση, να μην βρίσκεις συμμάχους στον αγώνα ανάκαμψης αυτού του γεγονότος. Και το λέω αυτό διότι τα τελευταία 3 χρόνια λιγότερο από το 3% των εισηγήσεων στη Διοικούσα Επιτροπή προέρχονταν από τις άλλες παρατάξεις.

Προσπαθούμε συνεχώς να ανοίξουμε δουλειές για τους μηχανικούς με τις προτάσεις μας, τις παρεμβάσεις μας και τις διεκδικήσεις μας. Μόνοι μας όμως. Ελπίζω στη νέα θητεία να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση και οι λοιπές παρατάξεις.

* Με άριστα το 10 τι βαθμό θα βάζατε στις επιδόσεις σας;

- Δύσκολη ερώτηση. Συνήθιζα πάντα να με βαθμολογούν άλλοι. Θα πω όμως το εξής. Όσον αφορά στο τι λέγαμε προεκλογικά και το τι κάναμε στην πράξη χαίρομαι που είμαι στη θέση να πω πως εκπληρώσαμε στο 100% τις προγραμματικές μας δηλώσεις.

Βλέπετε, πριν λίγα χρόνια, με την κρίση, είχε περάσει και στο δικό μου μυαλό το ενδεχόμενο να φύγω στο εξωτερικό, όπως είδα να κάνουν πολλοί φίλοι μου και συνάδελφοί μου. Πεισμώνοντας τότε, είπα πως θα μείνω εδώ, παλεύοντας να αλλάξω το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στο επάγγελμά μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα βλέπω τη νέα κυβέρνηση να υιοθετεί σχεδόν όλες τις προτάσεις μας ως ΤΕΕ για την ανάπτυξη της χώρας. Κάτι που σηματοδοτεί και τη βελτίωση του αρνητικού κλίματος για τον κλάδο μου.

* Ποιο είναι το κίνητρό σας για τη νέα θητεία;

- Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ο συνάδελφος μηχανικός. Ο μαχόμενος μηχανικός που είτε βρίσκεται στο γραφείο του είτε σε κάποια δημόσια υπηρεσία και προσπαθεί και αυτός με όλες του τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει την επαγγελματική καθημερινότητα. Καθημερινά λαμβάνω από συναδέλφους σχόλια και παρατηρήσεις για πληθώρα προβλημάτων τους. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη που σημαίνει περισσότερες δουλειές για τους μηχανικούς.

Όταν θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε την ύφεση, όταν θα πετύχουμε το άνοιγμα των δουλειών για όλους τους μηχανικούς και όταν θα κάνουμε το ΤΕΕ συμπαραστάτη για κάθε μηχανικό, θα πω πως η δουλειά μας εδώ ολοκληρώθηκε.

Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά. Το θετικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα πρέπει να συνεχιστεί βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τον κλάδο.

* Γιατί να ψηφίσει ο μηχανικός τη δική σας κι όχι κάποια άλλη παράταξη;

- Είμαστε η παράταξη που στα δύσκολα βγήκε μπροστά. Δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε για τον μηχανικό. Πολλές φορές ήρθαμε σε ρήξη με φορείς και άλλες σε σύμπραξη κοιτάζοντας πάντα το όφελος του μηχανικού.

Καλώ όλους τους μηχανικούς να ψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Ζητώ με την ψήφο τους στη ΔΚΜ, σ’ εμένα προσωπικά και στον πρόεδρο Στασινό Γεώργιο, να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε δυνατά την προσπάθεια για ανάπτυξη, για δουλειές στους μηχανικούς και για τη βελτίωση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας.

* Όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τις εκλογές συνδέονται με πολιτικά κόμματα. Θεωρείτε ότι με πολιτικά κριτήρια θα ψηφίσουν οι μηχανικοί ή με κριτήρια που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματός τους;

- Είναι σωστό ότι λες οι παρατάξεις συνδέονται με πολιτικά κόμματα. Όχι όμως απόλυτα. Εμείς προερχόμαστε μεν από τον κεντροδεξιό χώρο, αρκετοί υποψήφιοί μας όμως από χώρους της αριστεράς. Φυσικά υπάρχουν και παρατάξεις που συνδέονται με το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και παράταξη που συνδέεται ταυτόχρονα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ.

Σίγουρα υπάρχουν πολιτικά κριτήρια, αρκετοί συνάδελφοί μου όμως ψηφίζουν πρόσωπα. Έτσι πιστεύω πως εξηγείται και το ποσοστό που πετύχαμε στις προηγούμενες εκλογές και μας έφερε καθαρή αυτοδυναμία.

Και αυτό ζητάμε σε τούτες τις εκλογές. Οι θέσεις όλων των παρατάξεων αλλά και τα ψηφοδέλτια είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Ζητάω, λοιπόν, από όλους τους συναδέλφους μου να ενημερωθούν για το έργο και τις προτάσεις κάθε παράταξης και να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες στηρίζοντας τον καλύτερο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass