Γαζώνουν… μάσκες!

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΝΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΖΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2020 18:00
Η μοδίστρα Κατερίνα Καραγιάννη, με βοηθό τη νηπιαγωγό κόρη της επί το έργον Η μοδίστρα Κατερίνα Καραγιάννη, με βοηθό τη νηπιαγωγό κόρη της επί το έργον

Δεκάδες πολίτες δήλωσαν την επιθυμία τους στον Δήμο Λαρισαίων να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης της πανδημίας, αναδεικνύοντας μια δυναμική που υπάρχει στη βάση της κοινωνίας, να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον και να αντιμετωπίσει συλλογικά τους κινδύνους που την απειλούν.

Ο καθένας και η καθεμία τους, έδωσαν το «παρών», μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Λαρισαίων larissamazi.gr και ανέδειξαν ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Σήμερα, ένα μέρος αυτών των εθελοντών βρίσκεται σε κάποια γωνιά της Λάρισας και συνεισφέρει σε μια δράση, ενώ άλλοι προσφέρουν πολύτιμο έργο από το σπίτι τους, όπως πέντε γυναίκες που ανέλαβαν εθελοντικά να ράψουν μάσκες για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων.

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμά του Δήμου, δεν άργησε να στηθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός έργου, που θα προσέφερε το πολύτιμο προϊόν για σήμερα, τις μάσκες.

Μοδίστρες, στο μεγαλύτερο μέρος τους, έβαλαν ξανά σε λειτουργία τις γαζωτικές μηχανές τους, με στόχο να δημιουργήσουν πάνω από 1.000 μάσκες.

Η Κατερίνα Καραγιάννη, με εμπειρία στον χώρο της βιοτεχνικής παραγωγής και σήμερα επαγγελματίας μοδίστρα, μας λέει: «Άμα έχεις μάθει να δουλεύεις από τα δεκαεπτά σου χρόνια, δύσκολο να καθίσεις άπραγη μένοντας κλεισμένη στο σπίτι. Ήθελα να προσφέρω και έτσι δήλωσα εθελόντρια…».

Με βοηθό τη νηπιαγωγό κόρη της, μέχρι σήμερα έχει παραδώσει στον Δήμο Λαρισαίων 250 μάσκες, ενώ άλλες 50 είναι έτοιμες δίπλα στη γαζωτική μηχανή και συνεχίζει για να αγγίξει τον στόχο των 550, όσες «βγαίνουν» από το ειδικό ύφασμα που της έδωσε ο Δήμος, για την κατασκευή τους.

«Μου αρέσει η δουλειά μου και νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους μας…» καταλήγει.

Η Αριάδνη Καραγιάννη είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας και μία εξ αυτών που επίσης δήλωσε εθελόντρια.

«Διδαχθήκαμε στο ΣΔΕ πώς μπορούμε να λειτουργούμε σαν ομάδα και αυτό στοχεύσαμε μετά την αποφοίτησή μας δημιουργώντας κατ’ αρχήν τον Σύλλογο… Σήμερα λοιπόν κληθήκαμε αυτό να το κάνουμε πράξη, μέσω της εθελοντικής προσφοράς…» μας είπε η Αριάδνη, η οποία κάλεσε να συνεισφέρουν στην κατασκευή των μασκών και άλλες τρεις απόφοιτες του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, που είναι η Κατερίνα Σαγώνα μοδίστρα, η Χριστίνα Χρυσοπούλου επίσης μοδίστρα και η

Ελένη Φασιάνη με γνώσεις κοπτικής ραπτικής.

«Είναι εφικτή η ομαδική εθελοντική προσφορά αρκεί να υπάρχει η διάθεση και ένας στόχος…» δηλώνει η Αριάδνη και σημειώνει: «Θα ήθελα, αυτή η συλλογική κίνηση που κάνουμε οι απόφοιτες του ΣΔΕ, εκτός από τη χρησιμότητά της αυτή την περίοδο, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, να αφυπνίσει… Πρέπει να

καταλάβουν όλοι ότι μπορούν να προσφέρουν, ότι μπορούν να συνεισφέρουν, ότι μπορούν να δημιουργήσουν, ότι όλοι έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες δεξιότητες να αναδείξουν…».

Μέσα λοιπόν σε μια τέτοια κατάσταση, που βιώνουμε σήμερα αποδείχθηκε ότι όλοι είναι χρήσιμοι, όλοι μπορούν να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στον συλλογικό αγώνα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, που αιφνίδια ανάγκασε να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Να σημειωθεί ότι τον γενικό συντονισμό των εθελοντών έχουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Δεληγιάννης και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης και Ρίτα Απρίλη, ενώ η συγκεκριμένα δράση υλοποιήθηκε και με τη συνεργασία της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών Σταυρούλας Μπαξεβάνου.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass