Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κ. ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Διάκριση δίνει πλεονεκτήματα στους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου

* Αξιολογήθηκε, μεταξύ κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου, από διεθνή οργανισμό βαθμολόγησης

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2015 8:29
Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κ. Γουλιάμος Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κ. Γουλιάμος

 

Η Κύπρος διά του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, μπήκε για πρώτη φορά στον χάρτη των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου, αξιολογούμενη από την QS TOP UNIVERSITIES.

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, μιλά στην «Ε» για τη σημαντική αυτή διάκριση αλλά και τα πλεονεκτήματα και για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

* Πρόσφατα, κ. Γουλιάμο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέκτησε μια σημαντική διεθνή διάκριση όταν έλαβε άριστη αξιολόγηση από τον ανεξάρτητο οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων παγκοσμίως, την QS TOP UNIVERSITIES. Τι σηματοδοτεί αυτό για σας;

- Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και την Ελλάδα που αξιολογήθηκε από την QS TOP UNIVERSITIES, η οποία αξιολογεί, ανάμεσα σ’ άλλα, τα κορυφαία και πιο ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αξιολόγηση QS Rating TOP UNIVERSITIES βαθμολογεί ένα ίδρυμα επί 50 διαφορετικών δεικτών και, με βάση αυτή την αξιολόγηση, απονέμει στα πανεπιστήμια από ένα μέχρι και πέντε αστέρια σε διάφορους τομείς. Η αξιολόγηση αυτή θέτει την Κύπρο για πρώτη φορά στον χάρτη του QS Stars University Ratings ενώ, ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται, λόγω ακριβώς της αριστείας του σε πολλούς τομείς, μαζί με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Αναμφίβολα, δεν αποτελεί μικρή υπόθεση να βλέπει κανείς στον τομέα, λόγου χάρη, της διδασκαλίας να έχει 5 αστέρια το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, όσα ακριβώς έχει λάβει και το Cambridge.

* Τι σημαίνει για έναν φοιτητή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να ανήκει στον παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων, τη Laureate;

- Σημαίνει προνόμια και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για πολλούς λόγους. Η Laureate, λόγου χάρη, δεν είναι ένα τοπικό πανεπιστήμιο με περιορισμένο ορίζοντα δράσης αλλά ο μεγαλύτερος οργανισμός πανεπιστημίων του κόσμου. Διαθέτει πάνω από 80 διαπιστευμένα Πανεπιστήμια και 250 πανεπιστημιουπόλεις σε 29 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Έχει 70.000 προσωπικό, 1.000.000 φοιτητές παγκοσμίως και 20 κέντρα αριστείας. Πρόδηλα, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα η Laureate, έχοντας συνέργειες και συμπράξεις με τους μεγαλύτερους οργανισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους του κόσμου, παρέχει τη δυνατότητα εμπειρίας στους φοιτητές μας σε αυτά τα περιβάλλοντα μέσω της θητείας των πρακτικών ασκήσεων καθότι υπάρχει σύνδεση όλων των προγραμμάτων σπουδών μας με την «αγορά εργασίας». Πραγματικά η Laureate έχει επιφέρει επαναστατικές δομές στην παραγωγή ποιότητας και αριστείας της γνώσης και, βέβαια, στη διασύνδεση των φοιτητών μας με την αγορά εργασίας, εμπεδώνοντας ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό DNA.

* Διαβάσαμε πρόσφατα και για τη σύμπραξή σας με τη Microsoft. Τι ακριβώς συμβαίνει;

- Το μέλλον είναι το παρόν του πανεπιστημίου μας. Έχουμε διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκό προσωπικό αλλά και διοικητικούς με υψηλή τεχνογνωσία. Οι υποδομές μας αποτελούν υπόδειγμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι κατακτήσαμε στην Ευρώπη τα δύο πρώτα βραβεία τεχνολογίας στην Ιατρική Σχολή. Είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και από τα λίγα στην Ευρώπη που διαθέτει στο διδακτικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής κάτοχο του βραβείου Νόμπελ, τον καθηγητή Huber. Επιπλέον, υπόδειγμα λειτουργίας για έναν πανεπιστημιακό οργανισμό, και όχι μόνο, αποτελεί και το εργασιακό μας περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο εν μέσω κρίσης έχει διακρίσεις. Για τούτο και η Microsoft επέλεξε εμάς απ’ όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ως στρατηγικό εταίρο για την εγκαθίδρυση του μοναδικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα εκ των 100+ που διαθέτει η Microsoft παγκοσμίως. Αντιλαμβάνεστε ότι θα έχει τεράστια οφέλη για τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό προσωπικό, τους επαγγελματίες της τεχνολογίας, του κλάδου της πληροφορικής, τους ερευνητές, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Εν ολίγοις, το ΕΠΚ μέσω του Κέντρου Καινοτομίας Microsoft βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass