ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ κ. Π. ΠΟΥΛΙΟΥ

«Δεν έχουμε ούτε 6 ευρώ για να πάμε στη θάλασσα...»

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2014 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:44
«Ούτε τα 6 ευρώ, για μια επίσκεψη στη θάλασσα, δεν μπορούν πληρώσουν οι συνταξιούχοι. Με το ζόρι, μαζευόμαστε». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Τρίτης Ηλικίας ΚΑΠΗ Ομορφοχωρίου κ. Παύλος Πούλιος, με αφορμή μία εκδρομή μισής ημέρας στη θάλασσα, των συνταξιούχων, ξεσπά στην «Ε»: «Γράψε, ο θεσμός περνά δύσκολες μέρες. Στον Δήμο Κιλελέρ που ανήκει το Ομορφοχώρι, στα 52 διαμερίσματα υπάρχουν μόνο 5 ΚΑΠΗ. Επί …Καποδίστρια, υπήρχαν μερικές ημέρες, δωρεάν για τα μέλη, για τη θάλασσα, ο …Καλλικράτης τα σταμάτησε όλα, λόγω των περικοπών, που έγιναν και τα διαθέτουν αλλού. Για αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να στοχεύει για πόρους και να μην κόβει από τους φορείς (ΚΑΠΗ, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ.) Στην αρχή, οι συνταξιούχοι είχαν 7 ημέρες δωρεάν διακοπών, μετά έγιναν 4 και τέλος καταργήθηκαν. Τώρα μιλούν για επαναφορά παροχών σε εργαζόμενος και σε κατηγορίες ανέργων. Για συνταξιούχους, δεν λένε τίποτα. Για λουτροθεραπεία, από 350 ευρώ που έδιναν για 15 λουτρά, τα κατέβασαν σε 150 ευρώ. Κανένας δεν μπορεί να πάει για 15 λουτρά, οπότε δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα. Κι οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν προβλήματα υγείας. Γέμισαν με συνταξιούχους οι ιδιωτικές κλινικές.
Ο θεσμός των ΚΑΠΗ ήταν από τους πιο καλούς για τους συνταξιούχους και πρέπει να ενισχυθεί. Εμείς, θα περιμένουμε να αναλάβει ο νέος δήμαρχος, για να του θέσουμε τα προβλήματά μας. Είμαστε κι εμείς Ελληνες φορολογούμενοι και πληρώνουμε φόρους και συμβάλλουμε στα έσοδα του κράτους. Ακόμα και το μπάνιο με 6 ευρώ, είναι πολυτέλεια. Δεν έχουν όλοι α δώσουν, ώστε να συμπληρωθεί το λεωφορείο και να μειωθεί κάπως η τιμή. Συνεχώς κόβουν συντάξεις, επικουρικές και αυξάνουν τις τιμές των φαρμάκων...
Η ΕΚΔΡΟΜΗ
Στον Αγιόκαμπο θα πάνε τα μέλη του Συλλόγυ Τρίτης Ηλικίας ΚΑΠΗ Ομορφοχωρίου, μεθαύριο Πέμπτη, με 6 ευρώ το άτομο. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το Ομορφοχώρι στις 8.30 το πρωί και θα επιστρέψει στη 1 μ.μ. Για δηλώσεις στο ΚΑΠΗ Ομοροφχωρίου τις ώρες 6- 8 το απόγευμα και στα τηλέφωνα 2410 575363 Χονδροπούλου Τασία αντιπρόεδρο και 6976 -110037 Πούλιο Παύλο πρόεδρο.
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass