Δημήτρης Στατήρης

Από μηχανολόγος συγγραφέας του φανταστικού

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2014 23:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:48

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Στα 29 του χρόνια, ο Λαρισαίος συγγραφέας Δημήτρης Στατήρης, μπορεί να υπερηφανεύεται για δύο κυκλοφορημένα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, ένα τρίτο που έρχεται και μια πολύ καλή συνεργασία με έναν εκδοτικό οίκο.

 Έχει σπουδάσει μηχανολόγος στο Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας, φυσικοθεραπεία στο 1ου Ι.Ε.Κ., κατέχει μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες, το πάθος του όμως ήταν και παραμένει η συγγραφή. Και συγκεκριμένα η συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων μεταφυσικού τρόμου. Αυτό άλλωστε είναι εύκολο να το διακρίνεις και από τους τίτλους των βιβλίων του "Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο" και "Η μάσκα της εξιλέωσης".

Και τα δύο ανήκουν στη λογοτεχνία του φανταστικού, ένα είδος που στην Ελλάδα έχει λιγοστούς παρ' όλα αυτά φανατικούς οπαδούς. Το μεν πρώτο, οι "Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο"  αποτελείται από τέσσερεις ιστορίες τρόμου γραμμένες κινηματογραφικά με τρόπο που θυμίζουν ταινίες θρίλερ.

"Η μάσκα της εξιλέωσης" είναι το δεύτερο βιβλίο του, με πλοκή που διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό χωριό, τον Αδέσποτο. Με γραφή απλή και τρομακτικά ζωντανές εικόνες το βιβλίο περιγράφει μια επική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, με τον ιερέα του χωριού να βαδίζει στην πολύ λεπτή γραμμή που υπάρχει ανάμεσά τους...

Πηγή έμπνευσης για εκείνον αποτελεί η καθημερινότητα, την οποία του αρέσει να παραμορφώνει μέσα από το πρίσμα του μεταφυσικού. Με αυτόν τον τρόπο ένα οποιοδήποτε χωριό της Θεσσαλίας, μπορεί να μεταμορφωθεί σε τόπο μυστηρίου και διάφοροι θρύλοι ή δοξασίας να δώσουν τροφή για μια φανταστική περιπέτεια.

Η πίστη, η αγάπη, ο έρωτας, οι σχέσεις των ανθρώπων, καθώς και διάφορα θεολογικά ζητήματα, δίνουν τροφή στους ήρωες των βιβλίων του οι οποίοι ταλανίζονται ανάμεσα στο καλό και το κακό, αναζητώντας πάντα την εξιλέωση, τη λύτρωση και την ελπίδα.

Τα βιβλία του διατίθενται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στη Λάρισα και αλλού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass