ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ:

Κερδοσκοπία με τα διπλώματα οδήγησης

«ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ *ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2021 21:20
Ο κλάδος μας έχει «κατακρεουργηθεί» τα τελευταία δύο χρόνια Ο κλάδος μας έχει «κατακρεουργηθεί» τα τελευταία δύο χρόνια

«Διάφοροι κερδοσκόποι που δεν ανήκουν στον κλάδο μας, βρίσκουν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα». Δήλωση σοκ έκανε χθες στην «Ελευθερία» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδας, Γιώργος Χριστοδούλου, με αφορμή προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας, Τηλέμαχου Σφόρτσα, που ορισμένα λεγόμενά του τα αντιλήφθηκαν ορισμένοι με λάθος τρόπο, αφού δεν μίλησε για παρανομίες Σχολών Οδηγών, διεκπεραιωτών γραφείων και υπηρεσίες μεταφορών.

Η αναφορά του για τρίτους προκάλεσε σύγχυση και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποφασίζει να γίνει πιο ξεκάθαρος…
Ο Γιώργος Χριστοδούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την αναφορά του δημοσιεύματος σε «Επιτήδειους» σας αναφέρουμε πως σύμφωνα με τη συνέντευξη και για να ξεκαθαριστεί προς τους πολίτες, αφορά το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, διάφοροι κερδοσκόποι που δεν ανήκουν στον κλάδο μας, βρίσκουν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα, εξαπατώντας τους πολίτες για τους οποίους η Πολιτεία είχε δώσει παράταση της άδειας οδήγησής τους με σχετικές αποφάσεις και υποσχόμενοι την άμεση εξυπηρέτησή τους, εκμεταλλευόμενοι το πελατολόγιο των επιχειρήσεών μας».
Και συνεχίζει…: «Συγχαίρουμε φυσικά την εφημερίδα σας που ασχολείται και αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα. Συγχαίρουμε και τον κύριο εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο που μετά το δημοσίευμα αυτό παρενέβη για να ρίξει φως στην υπόθεση που δημιουργήθηκε. Συγχαίρουμε γιατί τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες σε τηλεοπτικές εκπομπές και όχι μόνο, διαφόρων κυκλωμάτων και διαφόρων πολιτών που καταγγέλλουν σε ένα μικρόφωνο πως χρημάτισαν για να αποκτήσουν την άδεια οδήγησής τους ή την απέκτησαν με αθέμιτα και αδιαφανή μέσα και ως τώρα κανένας εισαγγελέας δεν είχε πάρει την απόφαση να ερευνήσει αυτά τα δημοσιεύματα. Θεωρούμε πως και κατά τη διάρκεια της απεργίας - αποχής των εξεταστών, που βιώσαμε την τελευταία τετραετία θα έπρεπε οι εισαγγελείς να έχουν κάνει την παρέμβασή τους για να ελεγχθεί η νομιμότητά τους και αν αυτή δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις μας, στους πολίτες και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Ελπίζουμε το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν και άλλοι από εδώ και πέρα».
Ο κ. Χριστοδούλου θεωρεί ότι στη Θεσσαλία τα φαινόμενα διαφθοράς χτυπιούνται στη ρίζα τους χάρη σε έγκαιρη παρέμβαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μας είπε: «Ο κ. Αγοραστός δε, ως περιφερειάρχης, από όσα γνωρίζουμε, έλαβε αμέσως πρωτοβουλία και στα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, στέλνοντας την κυρία Παπαδοπούλου στις παραπάνω περιοχές για να βάλει τάξη.
Κι εκεί όμως δεν παρατηρήσαμε την παρέμβαση εισαγγελέα και τη συνέχιση της έρευνας μέχρι τέλους, αλλά γίναμε μάρτυρες δημοσιευμάτων του Τύπου που κατηγορούσαν όλο τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, πράγμα που αποτελεί προσβολή για εμάς.
Στα θέματα αυτά ζητάμε ίση αντιμετώπιση προς όλους τους εμπλεκόμενους και να μην κατηγορείται ο κλάδος μας καθολικά. Είναι θέματα που τα κατακρίνουμε και θεωρούμε πως οι εμπλεκόμενοι δεν ανήκουν στον κλάδο μας και δεν κατέχουν την ιδιότητα του εκπαιδευτή οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, παρά μόνον τον διακριτικό τίτλο. Πιστεύουμε και ζητάμε οι πολιτικοί και οι νομικοί να αντιδρούν άμεσα σε τέτοια ζητήματα εφεξής.
Σχετικά με τη Διεύθυνση Μεταφορών Λάρισας, γνωρίζοντας προσωπικά την κυρία Παπαδοπούλου, θέλουμε να σας αναφέρουμε πως δεν έχουν δημιουργηθεί θέματα ως προς την εξυπηρέτηση των Σχολών Οδηγών και των υποψηφίων οδηγών και πάντα είναι διαθέσιμη να επιλύσει και να συζητήσει από κοινού τα όποια διαδικαστικά ζητήματα προκύπτουν σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, κάνοντας πολλές φορές με τη βοήθεια του προσωπικού της Διεύθυνσης τα αδύνατα δυνατά».
Ο κ. Χριστοδούλου μίλησε και για την παρέμβαση Κόκκαλη με αφορμή το προηγούμενο δημοσίευμα λέγοντας: «Σχετικά με το ερώτημα προς τη Βουλή των Ελλήνων με τη συνέντευξη του προέδρου της Θεσσαλίας να αναφέρουμε διευκρινιστικά ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες κατηγορίες. Πάνω σε αυτό θέλουμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές κάθε νομού και κάθε παράταξης, να κάνουν πιο συχνά ερωτήματα και να επεμβαίνουν σε τέτοιου είδους ζητήματα, άμεσα και όχι επιλεκτικά».
Σχετικά με την επαναλειτουργία μάς λέει: «Το κύριο επάγγελμα του εκπαιδευτή οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής είναι η παροχή θεωρητικής κατάρτισης και η εκπαίδευση για την απόκτηση οδηγικής επάρκειας σε υποψήφιους και υφιστάμενους οδηγούς. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχθεί ο κλάδος των Σχολών Οδηγών τουλάχιστον την τελευταία διετία, με αποκορύφωμα την αναστολή εργασιών μας για τουλάχιστον 5μιση μήνες από τον Νοέμβριο του 2020. Το Π.Δ. 208/2002 ορίζει πως η δραστηριότητά μας επεκτείνεται στην εξυπηρέτηση διοικητικών πράξεων (ανανέωση, αντικατάσταση, κ.λπ.) που αφορούν τις άδειες οδήγησης των συμπολιτών μας, που αποτελούν και το πελατολόγιό μας. Το κράτος είχε και αυτό σημαντικές απώλειες αφού από τις Σχολές Οδηγών έχει ετήσια έσοδα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Με την επαναλειτουργία μας, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και με τον κλάδο μας για τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χωρίς δουλειά, θα θέλαμε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων στα όποια ζητήματα προκύψουν και θα επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους, της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεών μας που εξαρτώνται από αυτές.
Για αυτό ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, ο διασυρμός του και να σκύψουν όλοι πάνω στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να στηρίξουν τον κλάδο μας, που έχει κατακρεουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια».

Στήριξη στις Σχολές Οδηγών από το Επιμελητήριο

Τα προβλήματα των Σχολών Οδηγών συζήτησε ο πρόεδρος των Σχολών Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας, Τηλέμαχος Σφόρτσας, στον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρη Παπαλέξη, σε συνάντηση που είχε μαζί του.
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το κλείσιμο των σχολών έφερε τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού δεν επιτράπηκε να γίνονται εξετάσεις ούτε για τα δίκυκλα που αρκετοί νέοι ήθελαν να βγάλουν δίπλωμα για να μπορέσουν να δουλέψουν σε εταιρείες διανομής φαγητού που έχουν αυξήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας τις θέσεις εργασίας.
Παράλληλα είπε ότι το 90% του κλάδου δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από το κράτος. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας των απεργιών του 2019 από τους εξεταστές, είχαμε μικρές φορολογικές δηλώσεις.
Και επειδή συγκρίνονται τα στοιχεία μας από το 2019 και υπήρχε 8μηνη αποχή των εξεταστών, είχαμε χαμηλή φορολογική δήλωση και δεν μπορούμε να ενταχθούμε σε καμία «Επιστρεπτέα Προκαταβολή». Δεν έχουμε εδώ και τόσους μήνες καθόλου εισόδημα. Ο κ. Παπαλέξης είπε ότι θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο για το θέμα και το Επιμελητήριο θα προσπαθήσει να βρει χρηματοοικονομικά εργαλεία στο μέτρο του εφικτού για να βοηθήσει τις σχολές και πρότεινε τρόπους αξιοποίησης προγραμμάτων που τρέχουν ή θα τρέξουν, ενώ μίλησε για το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής που θα μπορούσε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να αναλάβουν οι Σχολές Οδηγών την ενημέρωση στους μαθητές και να εκμεταλλευτούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λάρισα.
Ο κ. Σφόρτσας είπε ότι οι Σχολές Οδηγών της Λάρισας είναι σε υψηλό επίπεδο γνώσεων και μπορούν να ανταποκριθούν, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο μετάβασης στο εξωτερικό για να μπορέσουν να ενημερωθούν σε νέες τεχνολογίες.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass