Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Γιώργος Μανώλης: Οι θέσεις μας για παράλια-διόδια

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2014 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

«Το οικιστικό πρόβλημα των παραλίων του Δήμου Τεμπών είναι ένα σοβαρό θέμα για την περιοχή, αλλά δεν είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξή της, ενώ αυτό υπάρχει λόγω της μη διεκδίκησης κονδυλίων από τη δημοτική αρχή. Όσον αφορά στο πρόβλημα ή μη της ύδρευσης, πολλοί τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη έχουν ακατάλληλο νερό ύδρευσης, επίσης και η Αίγυπτος, αλλά αυτό δεν είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές αυτές».

Δριμύ κατηγορώ από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών Γιώργο Μανώλη προς τη δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στις δύο ετήσιες συνελεύσεις των Εξωραϊστικών Συλλόγων Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού. Μάλιστα ο κ. Μανώλης επικρίνει τον δήμαρχο για την απουσία του από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Μεσαγγάλων.

Αναλυτικότερα ο κ. Μανώλης τονίζει τα εξής, στη μακροσκελή επιστολή του, προς την «Ε»:

«Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Μεσαγγάλων, ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία έλαμψαν με την απουσία τους ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Προς τιμή του παρευρέθηκε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κολλάτου, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κ. Διψάνας, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του δημάρχου λέγοντας ότι «λόγω του πανηγυρικού της ημέρας, ο δήμαρχος είχε άλλες υποχρεώσεις, λες και εμείς οι υπόλοιποι δεν είχαμε κοινωνικές ή άλλες υποχρεώσεις. Η δικαιολογία αυτή, μόνο κακή εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αναρωτήθηκαν «μήπως η απουσία του δημάρχου οφείλεται στο ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσαγγάλων ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γ. Μανώλη;». Αν δεν μπορεί ο κάθε επίσημος καλεσμένος (στην προκειμένη περίπτωση ο δήμαρχος) να παρευρεθεί, στέλνει κάποιον εκπρόσωπό του ή αποστέλλει επιστολή με την οποία χαιρετίζει τη συνέλευση και εύχεται επιτυχία στους διοργανωτές της.

Στις 27 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, ημέρα πανηγυρική σε πολλές τοπικές κοινότητες του δήμου μας, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρού, παρουσία αυτή τη φορά του δημάρχου, του αντιδημάρχου κ. Τσάτσαρη και του προέδρου της Κοινότητας Αιγάνης κ. Ζαφείρη. Άραγε τότε ο δήμαρχος, δεν είχε υποχρεώσεις λόγω του πανηγυρικού της ημέρας ή παρέστη επειδή ο πρόεδρος του συλλόγου δεν συμμετείχε σε κανένα συνδυασμό στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές;

Στη συνέλευση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα: 1ον Στο οικιστικό πρόβλημα της περιοχής, το οποίο πιστεύει ότι σύντομα θα λυθεί και επανέλαβε και πάλι ότι, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του σχεδίου πόλης, είναι δύσκολη η χρηματοδότηση για την εκτέλεση έργων στην περιοχή της παραλίας του δήμου μας.

2ον Στις 26 Ιουλίου είχαν δει τη δημοσιότητα στην «Ε» απόψεις του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων κ. Γελαδάρη σχετικά με την ακαταλληλότητα και την επάρκεια του νερού ύδρευσης στην περιοχή Μεσαγγάλων, λόγω της μη σωστής συντήρησης του δικτύου ύδρευσης και της ύπαρξης πολλών μέτρων υπόγειου αγωγού ύδρευσης αμιαντοσωλήνων. Ο δήμαρχος κ. Κολλάτος καυτηρίασε το δημοσίευμα, αναφερόμενος στη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, από πλευράς του κ. Γελαδάρη και την επιπολαιότητα του δημοσιογράφου, ο οποίος το δημοσίευσε χωρίς πρώτα να επικοινωνήσει μαζί του. Στη συνέχεια ανέφερε ότι το νερό ύδρευσης είναι κατάλληλο, γιατί το νερό ελέγχεται ανά τρίμηνο και τα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία του νερού που έγινε στα τέλη Ιουνίου και ελέγχθηκαν από το χημικό εργαστήριο της ΔΕΥΑ Λάρισας δεν δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν να αμφιβάλει για την ποιότητα του νερού. Όσον αφορά στην επάρκεια, αυτή είναι ικανοποιητική αφού 9 αντλητικά συγκροτήματα παροχετεύουν στην περιοχή 350 κυβικά νερού/ώρα.

3ον Για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα, ο δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία και την κατανόηση των μονίμων κατοίκων αλλά και των παραθεριστών, καθώς ο δήμος δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό και η αποκομιδή γίνεται από εποχικούς 8μηνίτες. Συνέπεσε δε η αλλαγή των υπαλλήλων αυτών να γίνει αυτό το διάστημα, οπότε απαιτείται ένα σημαντικός χρόνος έως ότου μάθουν τα δρομολόγια. Στις 30/7/2014 στην «Ε» δημοσιεύθηκε σκληρή τοποθέτηση του κ. Θ. Βουλιώτη, προέδρου του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κ. Ολύμπου του Δήμου Τεμπών, κατά των απόψεων του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων που αφορούσαν την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης στην περιοχή, τον οποίο κατηγόρησε για στείρα αντιπολίτευση, η οποία επιβαρύνει το ήδη βεβαρημένο κλίμα στο τουρισμό της περιοχής των παραλίων του Δήμου Τεμπών.

Και τώρα στο δια ταύτα, «στην ταμπακιέρα». Ας αρχίσω από το οικιστικό πρόβλημα των παραλίων. Πριν 3,5 χρόνια σε μία από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών (έτος 2011) ο δήμαρχος κ. Κολλάτος ενημέρωσε το σώμα και τους παρευρεθέντες πολίτες για την πορεία του οικιστικού προβλήματος των παραλίων του Δήμου Τεμπών λέγοντας, ότι το ζήτημα του σχεδίου πόλης βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα δοθεί οριστική λύση. Αυτό επαναλάμβανε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε συνέλευση των Συλλόγων Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού. Αυτό ανέφερε και σήμερα (έτος 2014) σε μια κατάσταση που διαιωνίζεται, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δηλαδή λέμε για να λέμε δήμαρχε!

Επίσης ο κ. Κολλάτος επανέλαβε ότι «εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του σχεδίου πόλης, είναι δύσκολη η χρηματοδότηση, για την εκτέλεση έργων στην παραλία Αιγάνης». Το λιγότερο που μπορώ να χαρακτηρίσω τον ισχυρισμό αυτό είναι ότι «είναι αφελής, διότι το ίδιο οικιστικό πρόβλημα είχε και έχει και η παραλία Βελίκας, Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου, αλλά η διεκδίκηση και χρηματοδότηση του πρώην Δήμου Μελιβοίας και τώρα Αγιάς είναι συνεχής. Το ότι δεν είναι τροχοπέδη το οικιστικό πρόβλημα, αλλά ίσως θέμα μη διάθεσης διεκδίκησης κονδυλίων ή κάποιος άλλος λόγος... από τη δημοτική αρχή, το εξετάζει κανείς; Άλλωστε το μαρτυρά και έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2003-2006), με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί ο τότε Δήμος Κάτω Ολύμπου για την εκτέλεση έργου «Ανάπλαση παραλιακών τμημάτων του Κάτω Ολύμπου», χρηματοδότηση η οποία ποτέ δεν διατέθηκε για τον σκοπό που δόθηκε! Πού διατέθηκαν τα χρήματα δήμαρχε; (στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κ. Ολύμπου (2002-2006) συμμετείχε και ο σημερινός δήμαρχος κ. Κολλάτος).

2ον Ως προς τις αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα στην «Ε» του προέδρου του Συλλόγου Μεσαγγάλων κ. Γελαδάρη για την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης στα παράλια, θέλω να πω ότι όλοι μας, διοικούντες και διεκδικούντες την εξουσία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε θέματα που άπτονται της υγείας των πολιτών και δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την αγωνία των παραθεριστών και μονίμων κατοίκων της παραλίας του Δήμου μας. Ούτε νομίζω ότι βλάπτει τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό η αναφορά στην ακαταλληλότητα του νερού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Θ. Βουλιώτης, αλλά βλάπτει περισσότερο η ανέχεια που έχει ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος πλήττεται από την ανεργία και τη μείωση της αγοραστικής του ικανότητας λόγω δραματικών απωλειών στα εισοδήματά του. Πολλοί τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη έχουν ακατάλληλο νερό ύδρευσης, επίσης και η Αίγυπτος και όμως δεν είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές αυτές. Η τοποθέτηση του δημάρχου πάνω στο θέμα αυτό έκρυβε κάποιες αλήθειες. 1ον Η δειγματοληψία νερού για έλεγχο φέτος δεν έγινε ανά τρίμηνο, έγινε για πρώτη φορά τον Ιούνιο 2014. Ίσως ισχυρισθεί ότι η ανάθεση του χημικού ελέγχου στη ΔΕΥΑ Λάρισας έγινε τότε (Ιούνιος 2014), για την καθυστέρηση 6 μηνών κάποιος φταίει. Ή ο ίδιος ο δήμαρχος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που είναι υπεύθυνος για την ύδρευση του δήμου Τεμπών. Πάνω στα θέματα υγείας των πολιτών, κύριε δήμαρχε δεν πρέπει να υπάρχει ολιγωρία, αλλά συνεχείς επαγρύπνηση. 2ον Την ημέρα της συνέλευσης στο Καστρί (27-7-2014) δεν είχε λάβει εγγράφως τις αναλύσεις από τη ΔΕΥΑ Λάρισας, αλλά ταχυδρομήθηκαν από τη ΔΕΥΑ Λάρισας με ημερομηνία 28-7-2014. Πώς γνώριζε τα αποτελέσματα των αναλύσεων; Ίσως ισχυρισθεί ότι ενημερώθηκε προφορικώς, γεγονός που μπορεί να το αμφισβητήσει ο καθένας. Ένας υπεύθυνος δήμαρχος, σε θέματα δημόσιας υγείας δεν στηρίζεται σε προφορικές ενημερώσεις. Αν στη συνέλευση, του ζητούσαμε τις αναλύσεις, τι θα μας προσκόμιζε; Την τυχόν προφορική ενημέρωση;

3ον Αναλύσεις έγιναν σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Στον Πυργετό όμως δεν έγινε. Υπάρχει κάποιος λόγος; Δεν παίζουν με την υγεία των κατοίκων κ. δήμαρχε! Ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων, πράγματι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό, αλλά δήμαρχε, δεν προγραμματίζουν την πρόσληψη 8μηνιτών στη μέση της τουριστικής περιόδου ή παρατείνετε για δύο (2) μήνες τη σύμβαση αυτών που ήδη δουλεύουν και έχουν μάθει τα δρομολόγια ή προγραμματίζετε, έτσι ώστε η αλλαγή 8μηνιτών να γίνεται αρχές Μαΐου, ώστε με την αρχή της τουριστικής περιόδου να έχουν μάθει τα δρομολόγια. Επίσης προτείνουμε όπως προβλεπόταν στο πρόγραμμά μας να υπάρχει μόνιμα στην παραλία αντιδήμαρχος Τουρισμού για να μπορεί σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αιγάνης και τους φορείς της παραλίας, να προγραμματίζουν καλύτερα την καθαριότητα και οτιδήποτε άλλο απασχολεί την καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων και παραθεριστών της περιοχής. Θέλω να τονίσω ότι δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες που κάνει ο δήμαρχος για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας. Στην προσπάθεια αυτή, σαν νέα αντιπολίτευση θα μας έχει δίπλα του, αλλά όταν πέφτει στην αντίληψή μας κακοδιαχείριση, ανοργανωσιά, άνιση μεταχείριση των κατοίκων του δήμου μας, ιδιοτελής συμπεριφορά κλπ. θα είμαστε απέναντι και θα καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή με κάθε δυνατό μέσο.

Τελειώνοντας θέλω να θυμίσω τη θέση μου για τα διόδια, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην «Ε», στις 25-7-2014. Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, στις 23-7-2014 στο Στεφανοβίκειο και είχα εκφράσει τους φόβους μου για τον παράδρομο που διασχίζει τον δήμο μας από το ύψος της Γυρτώνης μέχρι το ύψος της Αιγάνης. Πρόκειται για παράδρομο «καρμανιόλα» και για να προλάβουμε δυστυχήματα σαν αυτό στο Στεφανοβίκειο και ατυχήματα, όπως αυτό που συνέβη την 1η Αυγούστου 2014 το πρωί - ευτυχώς με υλικές ζημιές- είχα προτείνει ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Με χαρά διάβασα στο ρεπορτάζ της «Ε» στις 5-8-2014 που αναφερόταν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα διόδια και στην οποία έλαβε μέρος και ο δήμαρχος Τεμπών, ο οποίος στις δηλώσεις του υιοθέτησε και κάποιες δικές μας προτάσεις για τις οποίες είχαμε κατηγορηθεί κατά την προεκλογική περίοδο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ένα θέμα που στάζει κυριολεκτικά αίμα... Αίμα αθώων παιδιών που απλά έτυχε να βρίσκονται σε λάθος σημείο, τη λάθος ώρα, επειδή προτίμησαν τους παράδρομους για να μην πληρώσουν. Ένας νομός με τρεις σταθμούς διοδίων και από τους τρεις οι δύο στο δήμο Τεμπών! Σήμερα το Στεφανοβίκειο, αύριο η σειρά μας. Δεν είναι μόνο τα διόδια Μοσχοχωρίου, είναι και του Μακρυχωρίου και του Πυργετού. Σας παρακαλώ, σαν πατέρας που είμαι γρηγορείτε για τα παιδιά μας, για τους τόσους και τόσους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στους παράδρομους της συμφοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass