«Προτεραιότητά μας ο Λαρισαίος δικηγόρος και η καθημερινότητά του»

ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΑΖΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 15:28

«Στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας είναι ο Λαρισαίος δικηγόρος και η καθημερινότητά του. Η νέα εποχή επιτάσσει να είμαστε ρεαλιστές με προσήλωση στις τεχνικές εφαρμογής και όχι σε θεωρητικές προσεγγίσεις, καθώς η μεταβατική εποχή που ζούμε φαίνεται

ότι θα επιφέρει καίριες αλλαγές στο πεδίο άσκησης της δικηγορίας» τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Χρήστος Μπραζιώτης.
Ενόψει και των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο κ. Μπραζιώτης -μιλώντας σήμερα στην «Ε»- δηλώνει «ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αναβαθμίσαμε τον δημόσιο προεκλογικό διάλογο παρουσιάζοντας στους συναδέλφους ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, αποδεικνύοντας ότι επιδιώκουμε την ψήφο τους όχι βάσει προσωπικών σχέσεων, εξαρτήσεων ή συμπαθειών, αλλά σεβόμενοι την προσωπικότητά και την ευθυκρισία τους, πείθοντάς τους για την αναγκαιότητα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων».
Σχολιάζοντας την κρισιμότητα των εκλογών, σημειώνει ότι «βρισκόμαστε ακριβώς σε μία μεταβατική περίοδο όπου το σώμα βαθιά πληγωμένο από την οικονομική κρίση και από την πανδημία προσπαθεί να ακολουθήσει τις ταχείες μεταβολές και τις εξελίξεις, γεγονός, το οποίο αν δεν το καταφέρει θα ηττηθεί η νέα γενιά και κατ’ επέκταση η ίδια η δικηγορία».
«Στόχος μας» υπογραμμίζει τέλος ο κ. Μπραζιώτης «είναι να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες άσκησης της δικηγορίας και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που προτείνουμε να αναβαθμισθεί ο ρόλος των δικηγόρων και η παρουσία τους στα δρώμενα της πόλης», ενώ ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο οι δικηγόροι θα πρέπει να τον υπερψηφίσουν τονίζει πως «οι προεκλογικές μας θέσεις απέδειξαν τη βαθιά γνώση των προβλημάτων, αλλά και την αναζήτηση καινοτόμων ιδεών για την αντιμετώπισή τους, παράγοντες οι οποίοι σε συνδυασμό με τη μεθοδικότητα και τη μαχητικότητά μας αποτελούν εχέγγυα για την επίτευξη ενός βέλτιστου αποτελέσματος που θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις μας».

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Μπραζιώτη έχει ως εξής:

* Ποια είναι η αίσθησή σας φτάνοντας πλέον στο τέλος της προεκλογικής περιόδου; Είστε ικανοποιημένος;
- «Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου νιώθω ένα βαθύτατο αίσθημα ευθύνης και ικανοποίησης. Ευθύνης γιατί συνομίλησα με την πλειονότητα των συναδέλφων μου και δεδομένου ότι επί 25ετία είμαι μάχιμος δικηγόρος εντός και εκτός των δικαστηριακών αιθουσών είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς «βαρύνει» τον καθένα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο τόσο για τον δικό μας επαγγελματικό κλάδο, όσο και για ολόκληρη την κοινωνία.
Ικανοποίησης γιατί όλη η ομάδα μας εργάστηκε εντατικά και κατέστρωσε ένα πρόγραμμα δράσεων συγκεκριμένο, απτό και υλοποιήσιμο άμεσα από την επομένη της εκλογής μας. Το πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε, πρώτοι από όλους τους συνδυασμούς, στους συναδέλφους και μάλιστα με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν ήταν μια παρουσίαση γενικών κατευθύνσεων. Ήταν μια μεστή και ολοκληρωμένη δέσμη δράσεων με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του Λαρισαίου δικηγόρου, την έμπρακτη στήριξή του στην άσκηση του λειτουργήματός του και ένα πλάνο αναμόρφωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για την ανάκτηση και τη βελτίωση του κύρους και της αξιοπιστίας του. Χαίρομαι που οι συνυποψήφιοί μου, έστω και αρκετά μεταγενέστερα, προχώρησαν και αυτοί σε παραπλήσιες κινήσεις, αν και σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέθεσαν κάτι καινούργιο, αλλά υιοθέτησαν δικές μας θέσεις. Για τον λόγο αυτόν νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αναβαθμίσαμε τον δημόσιο προεκλογικό διάλογο παρουσιάζοντας στους συναδέλφους ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, αποδεικνύοντας ότι επιδιώκουμε την ψήφο τους, όχι βάσει προσωπικών σχέσεων, εξαρτήσεων ή συμπαθειών, αλλά σεβόμενοι την προσωπικότητά και την ευθυκρισία τους, πείθοντάς τους για την αναγκαιότητα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων».

* Και ποια η πρόβλεψή σας;
- «Σέβομαι βαθύτατα κάθε συνάδελφο και για τον λόγο αυτόν δεν χρειάζεται να γίνει καμία πρόβλεψη. Όλοι μας γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, ξέρουμε τι πρεσβεύει ο καθένας και οφείλουμε να αναλάβουμε, ο καθένας με την ψήφο του, την ευθύνη της επόμενης μέρας, δίνοντας εντολή στους ικανότερους. Και αυτό νομίζω πως θα συμβεί στο τέλος της διαδικασίας».

* Τι ιδιαίτερο είχε αυτός ο προεκλογικός αγώνας σε σχέση με άλλες φορές;
- «Η υγειονομική κρίση, που ιδιαίτερα στην πόλη μας, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα περιόρισε τις προσωπικές επαφές με τους συναδέλφους, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την παρουσίαση και την επεξήγηση των δράσεων του προγράμματός μας. Για τον λόγο αυτόν επιστρατεύσαμε σύγχρονα ψηφιακά μέσα, ώστε να καταστήσουμε γνωστές τις δεσμεύσεις μας για το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και να έρθουμε κοντά στους συναδέλφους ακόμα και με αυτούς που βρισκόταν σε καραντίνα, καθώς η κοινωνική επαφή ήταν απαγορευμένη.
Θεωρώ ότι η ομάδα μας ήταν πρωτοποριακή και σε αυτόν τον τομέα και έδειξε συνέπεια παρουσιάζοντας με οργάνωση και ιδιαίτερη καλαισθησία τις θέσεις της, όπως άλλωστε αξίζει να τύχει κάθε συνάδελφος».

* Γιατί είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές;
- «Βρισκόμαστε ακριβώς σε μία μεταβατική περίοδο όπου το σώμα, βαθιά πληγωμένο από την οικονομική κρίση και από την πανδημία, προσπαθεί να ακολουθήσει τις ταχείες μεταβολές και τις εξελίξεις, γεγονός, το οποίο αν δεν το καταφέρει θα ηττηθεί η νέα γενιά και κατ επέκταση η ίδια η δικηγορία».

* Ποιος είναι ο κύριος λόγος για τον οποίον κάποιος θα πρέπει να σας ψηφίσει;
- «Οι προεκλογικές μας θέσεις απέδειξαν τη βαθιά γνώση των προβλημάτων, αλλά και την αναζήτηση καινοτόμων ιδεών για την αντιμετώπισή τους, παράγοντες οι οποίοι σε συνδυασμό με τη μεθοδικότητα και τη μαχητικότητά μας αποτελούν εχέγγυα για την επίτευξη ενός βέλτιστου αποτελέσματος που θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις μας. Εξάλλου οι μετέχοντες στον συνδυασμό μας χαρακτηρίζονται από την έως σήμερα ανεπίληπτη πορεία τους, τη μαχητικότητα και την εμπειρία που απαιτούνται για τον καλύτερο σχεδιασμό των ενεργειών και την επίτευξη των στόχων μας».

* Ποια θα είναι η κεντρική στόχευση σε περίπτωση εκλογής σας ως πρόεδρος του ΔΣΛ;
- «Στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας είναι ο Λαρισαίος δικηγόρος και η καθημερινότητά του. Στόχος μας είναι να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες άσκησης της δικηγορίας και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που προτείνουμε να αναβαθμισθεί ο ρόλος των δικηγόρων και η παρουσία τους στα δρώμενα της πόλης. Η νέα εποχή επιτάσσει να είμαστε ρεαλιστές με προσήλωση στις τεχνικές εφαρμογής και όχι σε θεωρητικές προσεγγίσεις, καθώς η μεταβατική εποχή που ζούμε φαίνεται ότι θα επιφέρει καίριες αλλαγές στο πεδίο άσκησης της δικηγορίας».

* Ποια είναι η πρώτιστη προϋπόθεση για την επίτευξη της στόχευσής σας αυτής;
- «Το δηλώνουμε και στο σλόγκαν μας «Ο Σύλλογος είσαι εσύ!». Η ενεργοποίηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανεξαρτήτως από τον συνδυασμό που προέρχονται, αλλά και κάθε μέλους του Συλλόγου, συνιστά μια συνταγή επιτυχίας. Η επίτευξη της αναγκαίας ομόνοιας, ενότητας και σύνθεσης, θα επαυξήσει την ισχύ του Συλλόγου και θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των δράσεών του, προς όφελος τελικά όλων των συναδέλφων και της αξιοπιστίας του κλάδου».

 

Στηρίζουν την υποψηφιότητα
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι που στηρίζουν την υποψηφιότητα Χρήστου Μπραζιώτη είναι οι εξής: Αλεξανδρή Γεωργία, Ζιάγκας Γιάννης, Θεοδωρόπουλος Άγγελος, Κατσίδη Αναστασία, Μπατζιανούλης Παναγιώτης, Νάνου Βασιλική - Μαρία, Ντούμος Χαρίσιος, Παπαγεωργίου Φωτεινή, Ρεμπάκη Μαγδαληνή - Μαρίνα, Σακοράφα Ευαγγελία και Τζιαστούδη Ειρήνη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass