Αποτυχημένη η συνταγή ενός ... «πατριωτικού ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΗ» ΔΗΜ. ΝΑΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2022 18:20

Συνέντευξη στον Δημ. Κατσανάκη

Η ΝΙΚΗ πρωτίστως απευθύνεται στη σπουδαία πλειοψηφία των καλοπροαίρετων Ελλήνων πολιτών που δεν πατούν στην κάλπη όχι γιατί δεν είναι πολιτικοποιημένοι, αλλά γιατί αποστρέφονται την απάτη της συμπαιγνίας των συστημικών κομμάτων, δηλώνει ο ιδρυτικός πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος Δημήτρης Νατσιός.
Σε συνέντευξή του στην «Ε» δίνει το πολιτικό στίγμα του Κινήματός του και αναλύει τους λόγους που διαφοροποιούν τη ΝΙΚΗ από οποιαδήποτε άλλη πολιτική πρόταση στον χώρο του πατριωτικού κύκλου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη συνεννόησης για ένωση των δυνάμεων με την ίδια περίπου έκφραση.
Ιστορικά και μάλιστα επανειλημμένα έχει αποδειχθεί η αποτυχία συνταγών «συνένωσης» με συνιστώσες, δηλαδή ενός ιδιόμορφου τύπου «πατριωτικού ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει χαρακτηριστικά, για να αναδείξει την ανάγκη απελευθέρωσης της χώρας από την κομματοκρατία με σειρά προτάσεων, δηλώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα με τη διαδικασία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτό της Λάρισας, να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

-Κύριε πρόεδρε, ας ξεκινήσουμε από το βασικό ερώτημα: Τι πρεσβεύει η «ΝΙΚΗ»; Τι είναι η «ΝΙΚΗ»;
Η ΝΙΚΗ είναι μια νέα, εντελώς διαφορετική πολιτική κίνηση τόσο στην προέλευσή της, στη σκέψη της, στην οργάνωσή της, όσο και στον σκοπό της. Δε μοιάζει με οτιδήποτε έχει υπάρξει έως σήμερα. Στόχος της ΝΙΚΗΣ είναι
α) να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε με ελπίδα και όχι με απόγνωση, και να μην έχουμε το πικρό συναίσθημα ότι γινόμαστε συμμέτοχοι στην καταστροφή της πατρίδας ή, με θεολογικούς όρους, ότι διαπράττουμε αμαρτία και
β) να αναδείξουμε ό,τι υγιές υπάρχει στον λαό μας, τη «μαγιά του Μακρυγιάννη», για να βοηθήσει στην εξύψωση του ηθικού μας.
Ξέρουμε ότι το ζύμωμα θέλει γερά χέρια και γερές «καρδιές».
Η ΝΙΚΗ συστρατεύει τον Ελληνικό Λαό από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα επαγγέλματα και τις ηλικίες: εργάτες και επιχειρηματίες, φοιτητές και συνταξιούχους, καλλιτέχνες και στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς και αθλητές, αγρότες και επιστήμονες, καθώς και Έλληνες της Διασποράς. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη ΝΙΚΗ είναι η αγάπη στην παρακαταθήκη των προγόνων μας, η εντιμότητα και ακεραιότητα, και το πνεύμα συνεργασίας. Μία σημαντική εξαίρεση στη ΝΙΚΗ είναι ότι δεν χωρούν όσοι έχουν συμμετάσχει σε κοινοβουλευτικές ή κυβερνητικές αποφάσεις, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. Είμαστε πολιτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι με δουλειές και οικογένειες, όχι καιροσκόποι επαγγελματίες του «πολιτικαντισμού», ούτε «σωτήρες» της βιτρίνας .
Η ΝΙΚΗ ήρθε να φέρει ένα νέο πολιτικό ήθος με σοβαρό ποιοτικό λόγο, μα κυρίως ενωτικό, συνδυάζοντας τις αξίες που έθρεψαν το Γένος των Ρωμιών προγόνων μας,-πολύ πριν εφευρεθούν να ψέματα της «αριστεράς» και της «δεξιάς»- με τη σύγχρονη τεχνοκρατική προοπτική.
Στην οργάνωσή της η ΝΙΚΗ δεν είναι αρχηγοκεντρική, ούτε αφήνει χώρο για ανταγωνισμό και φιλοπρωτία. Η ΝΙΚΗ είναι από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό.

-Ποιο ιδεολογικό χώρο έρχεται να καλύψει το νέο κόμμα;
Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά αλλά μπροστά. Πολύ προτού εφευρεθούν η «δεξιά» και η «αριστερά» η Πατρίδα μας έχει κυβερνηθεί με αρετή, σοφία και ενωτικό πνεύμα, από ανθρώπους που δεν ήταν δέσμιοι κάποιου ιδεολογήματος. Σεβόμαστε τις ρίζες μας, επομένως δεν μπορεί κάποιος να μας αποκαλεί «Ριζοσπαστικούς». Όμως την ίδια ώρα αρνούμαστε να συντηρήσουμε τον παλαιό άνθρωπο, τον βολεμένο, τον ασελγή, τον πονηρό και γι’ αυτό νιώθουμε αληθινά προοδευτικοί και βαθιά επαναστατικοί.
Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε, θέλουμε να ζούμε από τη δική μας γη, με τα δικά μας χέρια και το δικό μας μυαλό, και όχι με κάλπικα και δανεικά.
Αγκαλιάζουμε και εξελίσσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία, για να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Σεβόμαστε και αξιώνουμε σεβασμό για όλους, χωρίς να μπερδεύουμε τα κάθε λογής «δικαιώματα» με την ασέβεια και την αναξιοπρέπεια. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας πρώτα τη γλώσσα της αρετής, της εντιμότητας και της νομιμοφροσύνης, κι έπειτα άφοβα όλες τις γλώσσες και τις τέχνες του κόσμου.
Το κράτος είναι εγγυητής της δικαιοσύνης, χωρίς παρεμβάσεις σε αυτήν. Εφαρμόζουμε ωφέλιμες διεθνείς συμμαχίες για τη θωράκιση της οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ούτε ευρωλάγνοι, ούτε ευρωφοβικοί απέναντι στον οικονομικό γίγαντα και πνευματικό νάνο που λέγεται Ευρώπη. Απορρίπτουμε τη λοβοτόμηση των εθνών, την αποικιοκρατικού τύπου «αλληλεγγύη», τον «πολυπολιτισμό» του εξισλαμισμού και της ανηθικότητας.
Σας ανέφερα τρόπους σκέψης για την παιδεία, την οικονομία, την τεχνολογία, την κοινωνική πολιτική, τη διεθνή σκηνή, με αναφορά στην ουσία και όχι στην ταμπέλα. Αυτοί ακριβώς οι τρόποι σκέψης δεν κατατάσσονται με δεξιές και αριστερές ταμπέλες. Και οι τρόποι σκέψης παράγουν και πολιτικές θέσεις και πράξεις, με πρακτικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του Λαού μας και των παιδιών μας.

-Στον συγκεκριμένο χώρο που κινείται υπάρχουν και άλλα κόμματα του πατριωτικού κύκλου, ποια η διαφορά της «ΝΙΚΗΣ»;
Τί είναι άραγε ο «πατριωτικός κύκλος»; Ας μου επιτρέψετε να πω ότι το κάθε δέντρο το γνωρίζουμε από τον καρπό του. Φτιάξαμε τη ΝΙΚΗ ακριβώς με αυτό κατά νου: να μην επαναλάβουμε αποτυχημένες συνταγές.
Η ΝΙΚΗ πρωτίστως απευθύνεται στη σπουδαία πλειοψηφία των καλοπροαίρετων Ελλήνων πολιτών που δεν πατούν στην κάλπη – όχι γιατί δεν είναι πολιτικοποιημένοι, αλλά γιατί αποστρέφονται την απάτη της συμπαιγνίας των συστημικών κομμάτων.
Τέσσερις σπουδαίοι λόγοι διαφοροποιούν τη ΝΙΚΗ από οποιαδήποτε άλλη πολιτική πρόταση:
1. Πραγματικά από τον Λαό, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς. Δεν δεχόμαστε από το καταστατικό μας ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει στο κοινοβούλιο, στο ευρωκοινοβούλιο ή στην κυβέρνηση.
2. Με συλλογική ηγεσία, απαλλαγμένη από αρχηγομανίες και κλίκες. Η ΝΙΚΗ έχει πρωτοποριακό τρόπο συνοδικής διοίκησης που θεσμικά την προστατεύει από οποιαδήποτε αλλαγή διάθεσης.
3. Με ξεκάθαρες αξίες Ρωμηοσύνης, χωρίς «δεξιές» κι «αριστερές» παρωπίδες ή γενικόλογους «πατριωτισμούς» αμφίβολων λοιπών αξιών.
4. Με ξεκάθαρο αντικειμενικό σκοπό, την κατάργηση της κομματοκρατίας και όχι απλά «να μπούμε στη Βουλή και βλέπουμε».
Η συνύπαρξη αυτών των τεσσάρων λόγων αναδεικνύει τη ΝΙΚΗ ως τη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη.
Θα μου επιτρέψετε να μείνω ιδιαιτέρως στο 4ο στοιχείο διαφοροποίησης που σας ανέφερα. Η ΝΙΚΗ πράγματι πρεσβεύει μία σπουδαία αλλαγή για την πατρίδα μας: Την απελευθέρωση από την κομματοκρατία.
Το Σύνταγμα ορίζει πως «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους...” (άρθ.1). Κι όμως! Ο Ελληνικός Λαός δε ρωτήθηκε ποτέ για τα Μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ΑΟΖ, τις υγειονομικές ελευθερίες, τις διακρίσεις εις βάρος του, τον εξυβρισμό των θεσμών του, την έκρηξη της εγκληματικότητας και της παραβίασης της εθνικής του κυριαρχίας, καθώς και τον ευτελισμό των εργασιακών του δικαιωμάτων, την παράδοση του ιδρώτα του σε τράπεζες και ξένα ταμεία. Όλες οι συστηματικές παραβιάσεις του Συντάγματος, η γενική φίμωση του λαού και η ατιμωρησία των ιθυνόντων πραγματοποιήθηκαν με τη συμπαιγνία των πολιτικών κομμάτων. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε από τη ρίζα του.
Η παράλογη επιρροή των κομμάτων στη ζωή της πατρίδας μας, είναι αυτό που ονομάζουμε κομματοκρατία.

-Και με ποιο τρόπο προτείνετε να αντιμετωπιστεί η κομματοκρατία;
Στη ΝΙΚΗ, η κατάργηση της κομματοκρατίας σημαίνει μία σειρά από ενέργειες:
* Όσοι θήτευσαν σε κυβερνήσεις, κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο θα λογοδοτήσουν για όλο το κακό που έχουν προξενήσει στην πατρίδα και στον λαό. Το δικαίωμα επανεκλογής τους θα περιοριστεί, βάζοντας τέλος στους αιώνιους επαγγελματίες πολιτικούς.
* Θα διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και θα επιβληθεί επιστροφή των χρεωστούμενων οφειλών τους στον ελληνικό Λαό. Επίσης θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις των κομμάτων.
* Κατάργηση των κομματικών διορισμών σε Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Δημόσια Διοίκηση. Απελευθέρωση του συνδικαλισμού και των ΜΜΕ από την κομματική ποδηγέτηση.
* Οι διατελέσαντες πολιτικοί υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Η διασπάθιση και η οικειοποίηση του δημόσιου πλούτου είναι απιστία προς τον Ελληνικό Λαό και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
* Θα διενεργηθεί λογιστικός έλεγχος του εξωτερικού χρέους μας από τη μεταπολίτευση και μετά, καθώς και οικονομικός έλεγχος πολιτικών, με επιβολή ισχυρής φορολόγησης στην διαφορά (απόκτηση) περιουσιακών στοιχείων μεταξύ αρχής και τέλους πολιτικής / βουλευτικής θητείας.
* Θα διενεργηθεί Νομικός έλεγχος για πιθανή διάπραξη Συνταγματικής εκτροπής, κατά την υπαγωγή και δέσμευση της χώρας και του εθνικού της πλούτου σε μνημονιακό καθεστώς, από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα.
* Μείωση των βουλευτών σε 200 (το ελάχιστο επιτρεπόμενο από το Σύνταγμα σήμερα) και απόδοση των εξοικονομούμενων πόρων σε ελληνικές εμπερίστατες και πολύτεκνες οικογένειες.
* Εκλογή υποψηφίων χωρίς την ανάγκη να βρίσκονται σε κομματικούς μηχανισμούς. Επιτέλους να εκλέγονται οι άξιοι που έχουν πρόσωπο σε κάθε περιοχή, και όχι αυτοί που είναι οι πιο δουλικοί και πειθήνιοι στον εκάστοτε αρχηγό.
* Καθιέρωση διαφάνειας στην καταμέτρηση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της ψήφου του ελληνικού Λαού. Η ΝΙΚΗ είναι ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός οργανισμός που ήδη το ζήτησε επισήμως από τον Άρειο Πάγο και το Υπουργείο Εσωτερικών, με απλή, πρακτική, εφαρμόσιμη και ανέξοδη πρόταση. Ας στηρίξουν την πρόταση και όλοι όσοι θέλουν έντιμες εκλογές!

-Στον χώρο που κινείστε παρατηρείται κατακερματισμός δυνάμεων. Υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης για ένωση των δυνάμεων με την ίδια περίπου έκφραση;
Ιστορικά και μάλιστα επανειλημμένα έχει αποδειχθεί η αποτυχία συνταγών «συνένωσης» με συνιστώσες (δηλαδή ενός ιδιόμορφου τύπου «πατριωτικού ΣΥΡΙΖΑ»). Και αυτό γιατί ο καθένας «συνεργαζόμενος αρχηγός» βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι συνεργάζεται, ενώ την ίδια ώρα διαγκωνίζεται με τους υπόλοιπους για το ποιος θα υπερισχύσει. Σας είπα νωρίτερα ότι η ΝΙΚΗ δεν επαναλαμβάνει αποτυχημένες συνταγές, αλλά διδάσκεται από τα λάθη άλλων.
Για τη ΝΙΚΗ, η αληθινή ένωση δεν αφορά σε συνιστώσες, αλλά σε πρόσωπα. Καλοπροαίρετα πρόσωπα. Φτιάξαμε τη ΝΙΚΗ με συλλογική ηγεσία, ξεκάθαρο προορισμό, καθώς και συγκεκριμένες προδιαγραφές και αξίες. Όποιος τις ασπάζεται και θέλει γνήσια να προσφέρει στον σκοπό της, έρχεται και λαμβάνει τη θέση που του αρμόζει. Το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα. Στη ΝΙΚΗ εξάλλου δε μοιράζουμε οφίκια, αυτοπροβολές και παράσημα, αλλά αγκάθινα στεφάνια. Όποιος δεν επιθυμεί, θα βρει χίλιες αφορμές να μην μπει στον κοινό αγώνα.

-Υπάρχει εκλογική ετοιμότητα; Θα κατεβάσετε ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα; Έχουμε κάποια πρώτα ονόματα για την περιοχή της Λάρισας;
Ήδη η προεργασία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι σε τελικό στάδιο και η ΝΙΚΗ έχει πάνοπλο το ανθρώπινο δυναμικό για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή της σε πανελλήνιο επίπεδο.
Θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω τα ονόματα για όλες τις περιοχές και ασφαλώς και για τη Λάρισα, με πρόσωπα που θα αντανακλούν τη θέληση και τις αξίες μας...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass