Νέος άθλος για τον Θάνο Μαργαρίτη

ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΡΑΡΑΤ *ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 5.000 ΜΕΤΡΩΝ *ΑΜΕΡΙΣΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕXALCO

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2022 15:30

Μία ακόμα οροσειρά προστέθηκε στο ενεργητικό του Λαρισαίου ορειβάτη Θάνου Μαργαρίτη, ο οποίος μετρά πλέον πολλές κατακτήσεις κορυφών σε ξακουστά βουνά, ανά την υφήλιο. Αυτήν τη φορά πάτησε στην κορυφή του όρους Αραράτ, στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας, για πρώτη φορά, έχοντας σταθερά για χορηγό και σημαντικό βοηθό την Εxalco και τον Γιάννη Καντώνια.


Ο Θάνος Μαργαρίτης μίλησε στην «Ε» για το νέο του κατόρθωμα: Η οκταμελής αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της το πρωί της Κυριακής και χθες το πρωί, τοπική ώρα Τουρκίας 7:45, σταθήκαμε στην κορυφή του βουνού. Τη συγκεκριμένη αποστολή την αποφάσισα τρεις μέρες μετά την επιστροφή μου από την Κολομβία, όπου είχα πάει για εγκλιματισμό και μετά από 6 μέρες αναχώρησα. Το θετικό είναι ότι είχαμε σύμμαχο τον καιρό, η ανάβαση έγινε με ήλιο, αν και στην κορυφή του βουνού η θερμοκρασία ήταν αρνητική. Η ανάβαση αυτή εντάσσεται στη συνεχή προετοιμασία μου, καθώς ευελπιστώ σε λίγο καιρό να δοκιμάσω να ανέβω σ’ ένα άλλο πιο ψηλό βουνό και να ξεπεράσω το προσωπικό μου ρεκόρ, που έκανα τον περασμένο Μάιο στα Ιμαλάια. Είμαι χαρούμενος που ολοκλήρωσα την αποστολή μου. Ευχαριστώ θερμά, για μία ακόμα φορά, την Exalco και τον πρόεδρό της, Γιάννη Καντώνια. Επιστρέφω στα πάτρια εδάφη τη Δευτέρα».

ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΡΑΡΑΤ
Το όρος Αραράτ είναι ένας χιονοσκεπής ηφαιστειακός κώνος στο ανατολικό άκρο της Τουρκίας. Έχει δύο κορυφές: το Μεγάλο Αραράτ (η υψηλότερη κορυφή της Τουρκίας και όλου του Αρμενικού οροπεδίου με υψόμετρο 5.137 μέτρα) και το Μικρό Αραράτ (με υψόμετρο 3.896 μέτρα). Το Αραράτ στην Ιουδαϊκή-Χριστιανική παράδοση συνδέεται με τα «όρη του Αραράτ», όπου σύμφωνα με το βιβλίο της Γένεσης προσάραξε η Κιβωτός του Νώε. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και τον εθνικισμό της Αρμενίας. To βουνό φαίνεται στο Εθνόσημο της Αρμενίας.
Το μήκος της αναρρίχησης είναι μεγάλο, αλλά υπάρχει μια αρκετά εύκολη διαδρομή από τα νότια στο τέλος του καλοκαιριού για ορειβάτες εξοικειωμένους με τη χρήση πιολέ και κραμπόν. Τα τελευταία 400 μέτρα καλύπτονται όλο τον χρόνο από χιόνι. Υπάρχουν δύο θέσεις για κατασκήνωση στο βουνό και ο παγετώνας αρχίζει γύρω στα 4.800 μέτρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass