Πασχάλης Αρβανιτίδης

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:46

 Γράφει ο Πέτρος χατζής

 Είναι γνωστό ότι αρκετοί μεγάλοι Έλληνες μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, ξεκίνησαν τα πρώτα μουσικά τους βήματα από τις Φιλαρμονικές του τόπου τους, όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Κώστα Τουρνάς, ο Σάκης Ρουβάς αλλά και ο Πασχάλης Αρβανιτίδης. Με τον Πασχάλη βρεθήκαμε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στην ορχήστρα της 110 Π.Μ. όπου παίζαμε όταν υπηρετούσαμε τη θητεία μας. Ξεκίνησε και εκείνος τη μουσική του παιδεία παίζοντας «Gennis” όπως άλλωστε και εγώ. Ο Πασχάλης είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς Έλληνες τραγουδιστές και βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Είναι εκείνος που πρώτος προσάρμοσε τον ελληνικό στίχο στο μοντέρνο ελληνικό τραγούδι. Η καριέρα του ξεκίνησε με τους “OLYMPIANS” και συνεχίστηκε με τη σόλο προσωπική του επιτυχή καριέρα από το 1972 και εντεύθεν όταν διαλύθηκε το γκρουπ. Πολλοί θα θυμούνται ότι σε μια συναυλία του συγκροτήματος στις 5 Οκτωβρίου του 1966 το καλλιμάρμαρο είχε κατακλειστεί από 60.000 θεατές.

Ηχογράφησε πάνω από 30 μεγάλους δίσκους και αμέτρητους μικρούς. Ποιος από μας δεν έχει χορέψει στα πάρτι της γενιάς μας με τον «Τρόπο», τη «Συγγνώμη, «Το Σχολείο», την «Ιστορία» , «Το κορίτσι του Μάη» κ.α. Στα προσεχή του σχέδια είναι εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην πόλη μας όπου έχει πολλούς φίλους αλλά και θαυμαστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass