ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ:

Θα υπηρετώ με συνέπεια τον τόπο μου και τους ανθρώπους του

«ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΥΠΟΨΗΦIΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ * «Η ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»... *"Το σημαντικό και αυτό που μας διαφοροποιεί από τους πολιτικούς μας αντιπάλους είναι ότι εμείς το πετύχαμε χωρίς να «εξοντώσουμε» μερίδα συμπολιτών μας προς όφελος μιας άλλης μερίδας". * "Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση είναι να βρίσκομαι με τους συμπολίτες μου, να μιλάμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Χωρίς μεγάλα λόγια, μόνο με αλήθεια και συνέπεια".

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 8:30 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Μαϊ 2023 1:18

Στην οικονομία, στην παιδεία και στην άμυνα θα πρέπει οι ψηφοφόροι να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους πριν από την κάλπη, υποστηρίζει η υποψήφια και πρ. βουλευτής της ΝΔ στον Ν. Λάρισας Στέλλα Μπίζιου. Στη σημερινή της συνέντευξη στην «Ε» η κα Μπίζιου αποτιμά το αποτέλεσμα της πρόσφατης τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, μιλά για τις μεταρρυθμίσεις - τομές που έγιναν στην τετραετία, αναφέρεται στους στόχους που έχει θέσει η ΝΔ για την επόμενη κυβερνητική θητεία και δίνει το στίγμα της πολιτικής πορείας της, τονίζοντας με έμφαση πως «φιλοδοξία της ήταν πάντα να αναδείξει τον νομό και να στηρίζει του ανθρώπους του και όχι η διεκδίκηση προσωπικών στόχων».


«Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να αναδείξω τον νομό μας, να στηρίξω τους ανθρώπους του. Και σε αυτό αφοσιώθηκα, χωρίς να διεκδικώ ατομικούς και προσωπικούς στόχους. Ζητώ με ειλικρίνεια από τους συμπολίτες μου να μου κάνουν την τιμή να είμαι η φωνή τους στη Βουλή και στην επόμενη Κυβέρνηση» τονίζει χαρακτηριστικά...

* Ας ξεκινήσουμε με το πολυσυζητημένο debate. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;
- Χωρίς αμφιβολία το συμπέρασμα ξεκάθαρα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον κατάλληλος να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Έχει όραμα, ξεκάθαρο σχέδιο και στόχους και τον τρόπο να πετυχαίνει αυτούς τους στόχους. Για παράδειγμα, ο Πρωθυπουργός το 2019 υποσχέθηκε αύξηση των θέσεων εργασίας και καλύτερους μισθούς. Και το υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό κατά την περασμένη τετραετία. Αλλά το σημαντικό και αυτό που μας διαφοροποιεί από τους πολιτικούς μας αντιπάλους είναι ότι εμείς το πετύχαμε χωρίς να «εξοντώσουμε» μερίδα συμπολιτών μας προς όφελος μιας άλλης μερίδας. Διότι πιστεύουμε ότι αυτές οι αυξήσεις για να έχουν διάρκεια και να ωφελούν το σύνολο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της μεγέθυνσης της οικονομίας. Το επόμενο «στοίχημα» του Πρωθυπουργού είναι η ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στον κατώτατο μισθό και στον μέσο μισθό. Και όλοι πια ξέρουν πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει δέσμευση, την κάνει πράξη.

* Σε λίγες ημέρες ανοίγουν οι κάλπες και η ΝΔ ζητά ανανέωση εμπιστοσύνης. Υπάρχει κάτι που δεν προλάβατε να κάνετε; Και γιατί δεν προλάβατε;
- Δεν θα έλεγα δεν προλάβαμε, υπήρξαμε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Κάποιες αλλαγές όμως, κάποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούν χρόνο για να ριζώσουν και να φανούν οι καρποί τους. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Όλοι ξέρουμε ότι ο δημόσιος τομέας ταλαιπωρείται από παθογένειες και δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε. Το φαινόμενο «βαθύ κράτος», δυστυχώς, είναι γεγονός και υπάρχουν στιγμές που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κουλτούρες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας. Εμείς κάναμε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας της δημόσιας διοίκησης. Μια μεγάλη τομή, επίσης, που εμείς εισηγηθήκαμε και ψηφίσαμε, είναι το σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής στο Δημόσιο. Αν, όμως, υπάρξει μια Κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην αξιολόγηση και την καταργήσει, όλες αυτές οι κατακτήσεις θα χαθούν.
* Επιλέξτε τρία πεδία στα οποία πιστεύετε ότι ο ψηφοφόρος πρέπει να εστιάσει την ερχόμενη Κυριακή.
- Πρώτον, η οικονομία. Κάναμε άλματα στον τομέα της σταθεροποίησης και μεγέθυνσης της οικονομίας. Πετύχαμε ισχυρή ανάπτυξη, μεγαλύτερη από αυτήν της Ευρωζώνης. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές κινήθηκαν σε ιστορικά υψηλά. Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ υποχώρησε εντυπωσιακά. Το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας ενισχύθηκαν. Επιβεβαιώνεται αυτό από τις αγορές, τους επενδυτές και τους οίκους αξιολόγησης.
Δεύτερον, η Παιδεία. Εμείς πιστεύουμε ότι η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας και θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση σε ποιοτικό δημόσιο σχολείο. Ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό στην Εκπαίδευση, με 25.000 μόνιμους διορισμούς, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, μεταξύ των οποίων και οι πρώτοι 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή. Αναβαθμίσαμε την ποιότητα των δομών Εκπαίδευσης. Και το πιο σημαντικό ψηφίσαμε και υλοποιήσαμε την αξιολόγηση. Υπάρχει γονιός που δεν θέλει να αξιολογείται, με στόχο να βελτιώνεται, το σχολείο του παιδιού του;
Τρίτον, η άμυνα. Αναβαθμίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θωρακίσαμε την άμυνα της χώρας. Συνήψαμε συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με Γαλλία και ΗΠΑ. Θέλουμε η χώρα να είναι ισχυρή, ικανή να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις. Μια χώρα με ενισχυμένο, ισχυρό διεθνές κύρος είναι υπολογίσιμη δύναμη, υπολογίσιμος περιφερειακός «παίχτης».

* Δώστε μας συνοπτικά τους στόχους της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.
- Το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία κινείται σε έξι μεγάλους κεντρικούς άξονες που οδηγούν αντίστοιχα σε έξι μεγάλους στόχους: Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική, πιο κοινωνική, πιο πράσινη και ψηφιακή, πιο δίκαιη και τελικά πιο ισχυρή.
Ο μεγάλος μας στόχος είναι οι καλύτερες αμοιβές για όλους. Θέλουμε να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει από την Ευρώπη. Ο μέσος μισθός θα αυξηθεί πάνω από 25% μέσα στην τετραετία και θα φτάσει τα 1.500 ευρώ, ενώ ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ εντός της τετραετίας. Το είχαμε πει και το 2019 και το κάναμε πράξη.
Προσωπικά εστιάζω ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, γιατί στον νομό μας χτυπά η καρδιά της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Για την επόμενη τετραετία, λοιπόν, ο στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027. Η οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αύξηση γεωργικών εκτάσεων για παραγωγή βιολογικών προϊόντων, αλλά και οι δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και εκσυγχρονισμός των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, αλλά και επιστροφή ΕΦΚ στο Diesel στους αγρότες και για το 2023.
Αυτό είναι το στίγμα της ΝΔ για τον πρωτογενή μας τομέα. Θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής της εθνικής ανάπτυξης.

* Υπήρξατε ιδιαίτερα δραστήρια κατά την κοινοβουλευτική σας θητεία. Από το βήμα της Βουλής υπεραμυνθήκατε πολλών νομοσχεδίων. Υπάρχει κάποιο θέμα που ίσως άγγιξε περισσότερο;
- Ήταν μια αξέχαστη κοινοβουλευτική τετραετία. Η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τόσα πολλά σημαντικά νομοθετήματα, πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που άλλαξαν την καθημερινότητα των πολιτών, που άλλαξαν την πορεία της Ελλάδας μας. Αν πρέπει να επιλέξω, θα έλεγα ότι με συγκίνησε το νομοσχέδιο για το δημογραφικό. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια συνεχή μείωση του πληθυσμού της. Είναι μια σκληρή αλήθεια που με συγκλόνισε. Δεν μου ήταν άγνωστο βέβαια, όλοι γνωρίζουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα, αλλά με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο μελέτησα το θέμα σε βάθος. Και υποστηρίζω «φανατικά» τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπισή του. Η Νέα Δημοκρατία υλοποίησε μια συνεκτική πολιτική για το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας. Ξεκινώντας με το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας για πολύτεκνους, τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% για βρεφικά είδη, αλλά και με πολιτικές που ευνοούν την εργαζόμενη γυναίκα. Αυξήσαμε την άδεια μητρότητας και πατρότητας για πρώτη φορά από 6 σε 9 μήνες. Φτιάξαμε Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά. Και πολύ σημαντικό είναι το στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους που τους στηρίζει στο ξεκίνημά τους. Η στέγη είναι η πρώτη προϋπόθεση που θέλουν να εξασφαλίσουν τα νέα ζευγάρια προκειμένου να ξεκινήσουν την οικογένειά τους. Το δημογραφικό είναι για μας προτεραιότητα.
* Με μια φράση μόνο, γιατί ΝΔ;
- Για να μη γυρίσουμε πίσω.

* Και γιατί Στέλλα Μπίζου;
- Το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω γιατί είναι η αλήθεια. Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω και να συμβάλλω στην ανάπτυξή του. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση είναι να βρίσκομαι με τους συμπολίτες μου, να μιλάμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Τέσσερα χρόνια τώρα προσπαθώ να υπηρετώ με συνέπεια τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Χωρίς μεγάλα λόγια, μόνο με αλήθεια και συνέπεια. Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να αναδείξω τον νομό μας, να στηρίξω τους ανθρώπους του. Και σε αυτό αφοσιώθηκα χωρίς να διεκδικώ ατομικούς και προσωπικούς στόχους. Ζητώ με ειλικρίνεια από τους συμπολίτες μου να μου κάνουν την τιμή να είμαι η φωνή τους στη Βουλή και στην επόμενη Κυβέρνηση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass