ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αντιπρόεδρος στον ΟΟΣΑ ο Λαρισαίος Πάνος Κατής

* Στην επιτροπή μικρομεσαίων επιχειρήσεων- επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 09 Νοε 2014 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:02

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η Ελλάδα αρχίζει να μας εκπλήσσει θετικά κατορθώνοντας να εκλέγει στελέχη της σε θέσεις που διεκδικούνται συνήθως από τα μεγάλα κράτη.

Ο συντοπίτης μας κ. Παναγιώτης Κατής, σύμβουλος της ΜΑ-ΟΟΣΑ, είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας του ΟΟΣΑ.

Η εκλογή του κ. Κατή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής του ΟΟΣΑ έγινε στις 21 Οκτωβρίου όπου και οι τριάντα τρεις εκπρόσωποι των κρατών – μελών του Οργανισμού ψήφισαν θετικά στην εκλογή του Έλληνα υποψηφίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους των τριάντα τεσσάρων κρατών – μελών και είναι το υπεύθυνο όργανο που χαράζει πολιτικές, καθοδηγεί και συμβουλεύει τον Διεθνή Οργανισμό σε θέματα που αφορούν στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η χώρα μας, με την εκλογή του κ. Παναγιώτη Κατή, αποκτά λόγο στον σχεδιασμό των παγκόσμιων πολιτικών που στοχεύουν στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Ελληνική Αντιπροσωπεία δέχτηκε τα συγχαρητήρια από πολλές εθνικές αντιπροσωπείες, από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. S. Kapferer, καθώς και από τους εκπροσώπους των European Association of Mutual Guarantee Societies (AECM), European Investment Fund (EIF), International Council for Small Business (ICSB) και του UN Economic Commission for Europe (UNECE).

Στις 4 Νοεμβρίου συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΟΟΣΑ και καθόρισε τις δράσεις για το επόμενο έτος, οι οποίες συνοψίζονται στις εξής:

- Πολιτικές για την ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας- Νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

- Συγκριτική ανάλυση των πολιτικών ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υιοθέτησαν τα κράτη τα τελευταία 4 χρόνια- Επιλογή και προώθηση των καλυτέρων πρακτικών

- Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ηλεκτρονικό εμπόριο

- Συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην παγκόσμια παραγωγική αλυσίδα

- Πολιτικές που βοηθούν στην ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Παναγιώτης Κατής κατάγεται από τον Αμπελώνα, τελείωσε το Οικονομικό της Νομικής του Α.Π.Θ. και μετά συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Χρηματοδότηση των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της πόλεως της Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Στη συνέχεια εργάστηκε ως υποδιευθυντής στην Pepsi Cola στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει ως Δόκιμος Αξιωματικός του Οικονομικού Σώματος στην Αθήνα. Εν συνεχεία προσλήφθηκε στην Del Monte στη Λάρισα ως προϊστάμενος του Τμήματος Τραπεζών και Πιστωτικού Ελέγχου ενώ το 2001 προσλήφθηκε, μέσω ΑΣΕΠ, στο Υπουργείο Οικονομικών με ειδικότητα στις Τραπεζικές – Χρηματιστηριακές και Χρηματοπιστωτικές Εργασίες και Συναλλαγές. Υπηρέτησε στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας και μετά σε Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου στην Αθήνα συμμετέχοντας παράλληλα ως Σύμβουλος σε πολλές αποστολές του Υπουργείου Οικονομικών στο εξωτερικό. Επίσης, έχει διδάξει χρηματοοικονομικά/λογιστικά για πολλά χρόνια στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, στη ΣΕΥΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών, στο North European Studies και σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και είναι αρμόδιος για τον προϋπολογισμό καθώς και για τις φορολογικές, αναπτυξιακές και χρηματοικονομικές επιτροπές του Οργανισμού. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass