Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΥΝΑΡΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΟΡΟΥ

Διεθνής στα δεκατρία του!

Δημοσίευση: 16 Νοε 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:15

Της Λένας Κισσάβου

Είναι μόλις 13 χρόνων και έχει ήδη κατακτήσει 38 μετάλλια! Διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις διαθέτει στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα και συνεχίζει με όνειρο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στους μεγαλύτερους αγώνες του εξωτερικού. Όταν δε εμφανίζεται στον αθλητικό χώρο, είναι αδύνατο να ξεκολλήσει κανείς τα μάτια από πάνω του!

Ο λόγος για τον Λαρισαίο Σταύρο Γκουνάρα, πρωταθλητή στην κατηγορία του, στους λάτιν χορούς, με τη φήμη του να έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα, ως ένα ξεχωριστό ταλέντο, από τα λίγα που εμφανίζονται στα χρόνια, αφού ακόμη και ένας μη γνώστης του αθλητικού χορού, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι ήταν γεννημένος γι’ αυτό.

Στα επτά του χρόνια, ανακοινώνει στους γονείς του ότι θέλει να μάθει χορούς. Αυτοί φαντάστηκαν από τη μεριά τους, τα συνήθη, ότι δηλαδή θέλει να μάθει τους παραδοσιακούς ελληνικούς. Στο άκουσμα των λάτιν, ένιωσαν έκπληξη, αλλά το παιδί φάνηκε να είναι αποφασισμένο γι’ αυτό που θέλει και έτσι ξεκίνησε…

Η πορεία του δείχνει ότι απλά κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για ένα σκοπό και σίγουρα είναι τυχεροί αυτοί που θα τον ανακαλύψουν και θα  εκφραστούν μέσα από αυτόν. Νιώθουν σίγουρα οι ίδιοι καλύτερα, γίνονται οι καλύτεροι και συμβάλλουν στην κατακόρυφη ανάπτυξη αυτού με το οποίο ασχολούνται.

Έτσι και ο μικρός Σταύρος. Διακρίσεις από τα οκτώ του χρόνια, διεθνής πρωταθλητής στα δεκατρία του, με συναγωνιστές χορευτές λάτιν και ευρωπαϊκών χορών, από τη Ρωσία, Ιταλία, Βουλγαρία κ.α.

Πρώτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδας Αθλητικού Χορού 2014, με ντάμα του τη συνομήλική του Ναταλία Τσιαβού και εννιά μετάλλια (επτά χρυσά και δύο ασημένια) στο πρωτάθλημα «Open Acropolis» 2014 στην Αθήνα.

Ο Σταύρος και η Ναταλία είναι από τα λίγα ζευγάρια που έχουν χορηγό για τις εμφανίσεις τους. Στοχεύουν ψηλά και φυσικά δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο.

«Ζει μόνο για τον χορό…», μας είπε ο πατέρας του, ο Άγγελος, περήφανος για τις διακρίσεις του γιου του.

«Το μυαλό του το έχει στο πότε θα έρθει η ώρα να πάει στην προπόνηση», συμπληρώνει και είναι φανερό ότι τόσο αυτός όσο και η μητέρα του Σταύρου, τον στηρίζουν με πάθος στην προσπάθειά του, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του και σεβόμενοι την επιθυμία του.

Είναι εντυπωσιακό δε, ότι και ο δίδυμος αδελφός του, ο Χρήστος, επίσης ασχολείται με τον χορό, αλλά με άλλο είδος, το χιπ-χοπ κυρίως και το μπρέικ ντανς, έχοντας επίσης κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις σε ομαδικές εμφανίσεις.

Μάλιστα τα δύο αδέλφια, σε ηλικία εννιά χρονών, εμφανίστηκαν μαζί

στους πανελλήνιους αγώνες χορού, «Open Acropolis», στην Αθήνα

και κατέκτησαν την 4η  θέση , χορεύοντας χασάπικο.

Σύντομα ο Σταύρος θα δώσει εξετάσεις για την απόκτηση ερασιτεχνικού πτυχίου διδασκαλίας χορού, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χοροδιδασκάλων, μας είπε ο πατέρας του. Σίγουρα θα τον ακούσουμε ξανά κάποια μέρα, όταν θα γυρίζει από το εξωτερικό με διακρίσεις για την Ελλάδα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass