Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΤ. ΠΛΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Ελκυστικό για τους νέους το «Ποτάμι» του διαλόγου

* Τι λέει για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:27

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

«Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Αλέξης Τσίπρας οφείλουν να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές, το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Είναι η μόνη πρόταση που μας βγάζει από τον βούρκο χωρίς να οδηγεί τη χώρα στην αστάθεια».

Την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη προκρίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του «Ποταμιού» στη Λάρισα, Ντίνος Πλίτσης, για να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ενώ με συνέντευξή του στην «Ε» μιλά για τη διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου στο νομό και τις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς «σε μια χώρα με απαξιωμένους πολιτικούς, είναι δύσκολο να πειστεί κάποιος να εκτεθεί ως υποψήφιος, ακόμη και αν συμφωνεί απόλυτα με το "Ποτάμι". Ωστόσο η κοινωνία κρύβει ανοιχτά δημιουργικά μυαλά, που αν και δεν θέλησαν ποτέ να περάσουν το κατώφλι των παλιών κομμάτων, βλέπουν στο "Ποτάμι" τη δύναμη του διαλόγου, της συναίνεσης και της λογικής».

Ο κ. Πλίτσης αποφάσισε να συστατευθεί με το «Ποτάμι» όταν συμμετείχε τον περασμένο Ιούνιο στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος και συνάντησε «ανθρώπους με τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες ελπίδες».

 

* Όπως είναι γνωστό το "Ποτάμι" δεν θέλει εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζεται, αφού οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δείχνουν κάλπες. Σε ποια φάση βρίσκεται η τοπική πολιτική οργάνωση στο νομό Λάρισας;

- Η πολιτική αστάθεια, η αβεβαιότητα, η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων και η απραξία εδώ και μήνες στην οποία έχουν περιέλθει κυβέρνηση και αντιπολίτευση οδηγούν σαφέστατα τη χώρα σε αδιέξοδο. Όμως το να πάμε τώρα σε ξαφνικές, πρόωρες εκλογές, χωρίς να έχει προχωρήσει κανένα μεγάλο θέμα, χωρίς να έχουμε συμφωνήσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση, σε αλλαγή εκλογικού νόμου, μέσα σε αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και με την τρόικα να μας πιέζει ασφυκτικά θα ήταν αυτοκτονικό.

Παρ' όλα αυτά, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Είναι η μόνη πρόταση που μας βγάζει από τον βούρκο χωρίς να οδηγεί την χώρα στην αστάθεια. Οι εθελοντές της Λάρισας, της Λαρίσης το "Ποτάμι", αμέσως μετά την επίσπευση της εκλογής ΠτΔ, βρίσκονται σε εγρήγορση και είναι έτοιμοι για εκλογές στο τέλος Ιανουαρίου.

* Για τα ψηφοδέλτιά σας, αναζητάτε ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί με την πολιτική και είναι πετυχημένοι στους επαγγελματικούς τους χώρους. Πόσο εύκολο είναι να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως να τους πείσετε να κατέβουν υποψήφιοι με το κόμμα σας;

- Το «Ποτάμι» είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός χωρίς κομματικό μηχανισμό και κομματικό στρατό. Βασίζεται σε άτομα που προσφέρουν εθελοντική εργασία χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα και η περαιτέρω ενασχόλησή τους με την πολιτική θα εξαρτηθεί από την πορεία τους, το κοινωνικό και ηθικό τους εκτόπισμα. Γι' αυτό ζητήσαμε από τους πολίτες να προτείνουν μέσα από την πλατφόρμα του Ποταμιού, αυτούς που θεωρούν κατάλληλους να αντιπροσωπεύσουν την περιοχή τους στο Κοινοβούλιο. Έχουμε δεχθεί δεκάδες προτάσεις και τις αξιολογούμε μέσα από διεθνή πρότυπα, αλλά και από προσωπική συνέντευξη και κάποια στιγμή, σύντομα, θα τους παρουσιάσουμε στην κοινωνία. Βέβαια σε μια χώρα με απαξιωμένους πολιτικούς, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να πειστεί κάποιος να εκτεθεί σαν υποψήφιος, ακόμη και αν συμφωνεί απόλυτα με το "Ποτάμι".

* Πόσο απέδωσε η πρόσφατη διαδικασία «ανάκρισης» κάποιων συμπολιτών μας, οι οποίοι προτάθηκαν στο κόμμα για το ψηφοδέλτιο. Κλείστηκαν κάποιες καταρχήν συμφωνίες;

- Οι συνεντεύξεις με τους προτεινόμενους υποψήφιους από τον νομό Λάρισας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για το "Ποτάμι", αλλά και για τους ίδιους. Διαπιστώσαμε, ότι η κοινωνία κρύβει ανοιχτά δημιουργικά μυαλά, που αν και δεν θέλησαν ποτέ να περάσουν το κατώφλι των παλιών κομμάτων βλέπουν στο "Ποτάμι" τη δύναμη του διαλόγου, της συναίνεσης και της λογικής. Τις λύσεις λοιπόν θα τις δημιουργήσουμε με την Ελλάδα που δουλεύει, σχεδιάζει και παράγει και όχι με τα παιδιά των κομματικών σωλήνων. Άλλωστε, πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί να σώσει τη χώρα, αν δεν μπουν νέοι άνθρωποι στο παιχνίδι.

* Τόσο ο πρόεδρος σας, τον οποίο έχουμε δει να οδηγά ένα τρίκυκλο, όσο και οι Ομάδες Εθελοντών κινούνται με κάποιον πρωτότυπο τρόπο προεκλογικά. Για παράδειγμα θεματικές εκδηλώσεις που ονομάζονται Πολιτικό Εργαστήρι. Οι αντίπαλοι σας σχολιάζουν ...«καλό το θέαμα, αλλά ουσία καμιά». Τι τους απαντάτε;

- Τα Πολιτικά Εργαστήρια που οργανώνουμε είναι πολιτικές εκδηλώσεις διαφορετικές από αυτές που τα παλιά κόμματα, μας είχαν συνηθίσει. Δεν είναι ανιαροί κομματικοί μονόλογοι αλλά αφορμή πολιτικού διαλόγου. Ο σκοπός τους είναι διττός. Αφενός μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλουμε τις θέσεις του "Ποταμιού" και αφετέρου – και αυτό είναι το σημαντικότερο- έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τις απόψεις της κοινωνίας και με βάση αυτές να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας. Δεν λέμε τυχαία ότι είμαστε: «Το Ποτάμι που ακούει».

* Να κλείσω με μια προσωπική ερώτηση. Τι σας οδήγησε στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και μάλιστα να αναλάβετε μια θέση ευθύνης, όπως αυτή του εκπροσώπου Τύπου του "Ποταμιού" στη Λάρισα;

- Αν και ανέκαθεν σκεφτόμουν πολιτικά – παιδί γαρ της Μεταπολίτευσης- ποτέ δεν εντάχθηκα σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό. Πιστεύω ότι τα παλιά κόμματα έχουν σαν πρωταρχικό σκοπό την επιβίωσή τους και όχι την επιβίωση του τόπου. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οδηγηθήκαμε στην σημερινή κρίση. Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τους απλούς πολίτες να βοηθήσουν για να αλλάξει η χώρα, αυθόρμητα δήλωσα εθελοντής. Τον Ιούνιο στο ιδρυτικό συνέδριο γνώρισα ανθρώπους με τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες ελπίδες με μένα. Εκεί αποφάσισα ότι άξιζε να ασχοληθώ ενεργά και να βοηθήσω μια τέτοια προσπάθεια. Το "Ποτάμι" ανέθεσε στον καθηγητή των ΤΕΙ κ. Βασίλη Βλάχο και σε μένα την εκπροσώπησή του στα ΜΜΕ της Λάρισας. Αν και κανένας μας δεν είχε προηγούμενη εμπειρία σε μια τέτοια θέση ευθύνης, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ποιος είναι ο Ντ. Πλίτσης

Ο Ντίνος Πλίτσης γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα Γεωργίου (γεωπόνο) και έχει 2 παιδιά φοιτητές. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία 1983-84. Εργάζεται σαν Μηχανικός από το 1985. Από το 1988 διατηρεί την εταιρία θέρμανσης και κλιματισμού «THERMON» με συνέταιρο τον Μιχάλη Μαντέλα. Στο ιδρυτικό συνέδριο του "Ποταμιού" εκλέχθηκε περιφερειακός συντονιστής Θεσσαλίας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass