«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Περιμένοντας την απόφαση του Αλέξη για την έδρα

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 0:49
«Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε», δηλώνει ο Νίκος Παπαδόπουλος στην «Ε». Θα βρεθεί στη Βουλή αν ο Αλ. Τσίπρας κρατήσει την έδρα της Κρήτης «Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε», δηλώνει ο Νίκος Παπαδόπουλος στην «Ε». Θα βρεθεί στη Βουλή αν ο Αλ. Τσίπρας κρατήσει την έδρα της Κρήτης

 

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την έδρα που θα κρατήσει ώστε να οριστικοποιηθεί η είσοδος και του Νίκου Παπαδόπουλου εκτός από την Άννα Βαγενά στη Βουλή περιμένουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο ανοίγοντας τον δρόμο προς τη Βουλή για τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή που είχε μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο και ήταν τρίτος κατά σειρά στη λίστα του ψηφοδελτίου του Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι από το βράδυ της Κυριακής κιόλας αλλά και καθόλη της διάρκεια της χθεσινής μέρας ο Νίκος Παπαδόπουλος δεχόταν τα συγχαρητήρια φίλων και γνωστών.

ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μόλις κατά 1,21 % μείωσε τις δυνάμεις του στο νομό ο ΣΥΡΙΖΑ (συγκέντρωσε το 34,93 % έναντι 36,14% στις 25 Ιανουαρίου), σύμφωνα με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, χάνοντας δηλαδή 9.183 ψήφους (έλαβε συνολικά 52.255 όταν στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 61.438).

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την πρωτιά στους έξι από τους επτά δήμους του νομού και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελασσόνα όπου διατήρησε την πρωτιά η Νέα Δημοκρατία αύξησε το ποσοστό του καθώς από το 31,44 % του Ιανουαρίου έφτασε την Κυριακή στο 32, 14 %!

Στους υπόλοιπους δήμους, σημαντική είναι η μεγάλη διαφορά (11,5 ποσοστιαίες δυνάμεις) του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στην πόλη της Λάρισας που έλαβε 24.710 ψήφους και 36,87 %.

Στην Αγιά έλαβε ποσοστό 34,80 % (36,13 % τον Ιανουάριο), στον Δήμο Κιλελέρ 32,90 % (από 35.09 %), στον Δήμο Τεμπών 31,25 % (32,99%), στον Τύρναβο 36,54 % (37,78%) και στα Φάρσαλα 33,58 % (36,70 % τον Ιανουάριο).

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ»

Ιδιαίτερα ικανοποιητικό χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα, πανελλαδικά αλλά και στον νομό ο Νίκος Παπαδόπουλος, τρίτος στη λίστα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα και εν αναμονή βουλευτής αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο.

«Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις και υποχρεώσεις, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε», τόνισε μιλώντας στην «Ε».

Υπάρχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ώστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, ενώ θα πρέπει να υλοποιήσουμε και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στο οποίο ο πρωτογενής τομέας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Η πρόκληση είναι μεγάλη τόσο για το σύνολο της χώρας όσο και για τη Θεσσαλία που με τον κάμπο της έχει σπουδαίο ρόλο να παίξει σε ζητήματα όπως η επάρκεια των τροφίμων. Βαρύτητα θα δώσουμε και στο μεταποιητικό κομμάτι του πρωτογενούς τομέα, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει στην Ελλάδα 1.000 βιομηχανίες τροφίμων. Καταλαβαίνετε πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν αν η κυβέρνηση καταφέρει να δώσει μια νέα πνοή στον συγκεκριμένο κλάδο», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στις έντονες διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου και τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν μεσούσης ακόμα της προεκλογικής περιόδου, ο Νίκος Παπαδόπουλος τονίζει ότι υπάρχουν μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση ώστε να ανακουφιστεί ο μικρομεσαίος αγρότης από τη σημαντική αύξηση της φορολογίας του. Ανάφερε για παράδειγμα μια σειρά μεθόδων με τις οποίες το τεκμαρτό εισόδημα και το «εργόσημο» θα περνάει στα έξοδα, αυξάνοντάς τα, ώστε ακόμα και με την εφαρμογή συντελεστή 23 % να πληρώσει τελικά ο αγρότης μικρότερο φόρο.

«Θα πρέπει να εξηγήσουμε στους μικρομεσαίους αγρότες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι με αυτούς θα πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα, μετά τις μεγάλες αναταράξεις του καλοκαιριού που έφεραν και τη διάσπαση.

«Στο συνέδριο που θα γίνει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το κόμμα θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα των μελών του και αρχών που θα τις στηρίζουν και θα τις υλοποιούν με ενιαία έκφραση, όπου θα τηρείται το καταστατικό και θα υπάρχει η γείωση με την κοινωνία, ώστε να λειτουργεί ως «συλλογικό διανοούμενο», καταλήγει.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass