ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ»:

«Εθνικά υπερήφανος και ανεξάρτητος μόνο όποιος είναι οικονομικά αυτοδύναμος»

*«Έρχεται στο προσκήνιο η γενιά αυτών που πρώτα αποδεικνύουν με τα ένσημά τους τι μπορούν να κάνουν και μετά ασχολούνται με την πολιτική για να προσφέρουν»

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2014 0:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:02
 
Την πεποίθησή του ότι έρχεται να ασχοληθεί με την πολιτική «η γενιά από την αγορά, η γενιά των επιτυχημένων επαγγελματιών, των επιτυχημένων επιστημόνων, των αυτοδημιούργητων και όχι των ανεπάγγελτων» εξέφρασε ο Λαρισαίος δικηγόρος – μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Θωμάς Παπαλιάγκας μιλώντας προχθές στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Ελιάς».
«Πρόκειται – τόνισε – για τη γενιά των εραστών της πολιτικής, τη γενιά αυτών που πρώτα πετυχαίνουν στο στίβο της αγοράς, αυτών που πρώτα αποδεικνύουν με τα ένσημά τους τι μπορούν να κάνουν και μετά ασχολούνται με την πολιτική για να προσφέρουν».
«Ο χώρος μας – παραδέχτηκε ο κ. Θ. Παπαλιάγκας - έχει το μοναδικό προνόμιο να έχει συνταξιούχους της πολιτικής, οι οποίοι μπήκαν στα 25 κι σήμερα είναι περίπου 65 κι ακόμη βάζουν την προσωπική τους στρατηγική πάνω και από τη χώρα και από το χώρο της κεντροαριστεράς. Από αυτά τα φαινόμενα πρέπει να απαλλαγούμε τώρα.
Βλέπετε ότι η κοινωνία μιλάει για ανανέωση, αλλά όχι για ανανέωση άκριτη. Θέλετε να σας δείξω τριανταπεντάρηδες με νοοτροπία εξηνταπεντάρη; Άπειροι. Θέλετε να σας δείξω 35ρηδες ανεπάγγελτους, άεργους (δεν εννοώ ανέργους - κι αυτοί είναι πάρα πολλοί); Μάλιστα μερικοί θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί».
Ο Λαρισαίος δικηγόρος επισήμανε πως «οδηγήθηκε η χώρα μας σε μια κρατικοδίαιτη οικονομία και σε μία λογική οι νέοι να έχουν ως όραμα τον διορισμό στο δημόσιο. Αυτή ήταν η συνέπεια όλης αυτής της ποινικοποίησης του κέρδους, της επιχειρηματικότητας, της αυτενέργειας και της πρωτοβουλίας. Αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα να τελειώσει».
Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα «τι είναι αριστερό, τι είναι προοδευτικό, τι είναι σοσιαλιστικό; Μέχρι σήμερα – είπε - η κοινωνία μας λειτουργούσε με τη δύναμη της αδράνειας. Όταν κάποιος πρότεινε μία αλλαγή, μία φυγή προς τα εμπρός, έστω και σε έναν τομέα, θεωρούνταν αντιδραστικός, δεξιός ή συντηρητικός, γιατί έθιγε προνόμια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ασφαλιστικού του Τάσου Γιαννίτση.
Αυτή η φασίζουσα μορφή του λαϊκισμού, αυτή η ιστορία με την πλειοδοσία στην παροχολογία πρέπει να τελειώσει. Η λογική ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι «κουτόφραγκοι», είναι η αγελάδα, που την αρμέγουμε για να ζούμε εμείς καλύτερα χωρίς να κάνουμε τίποτα, πρέπει να τελειώσει.
Διότι εθνικά υπερήφανος και ανεξάρτητος μπορεί να είναι μόνο όποιος είναι οικονομικά αυτοδύναμος. Μόνο μέσα από την αυτενέργεια, την αυτοβουλία, την επιχειρηματικότητα μπορεί να περάσει το μέλλον κι μόνο αν όλοι μας καταλάβουμε ότι το όνειρό μας δε βρίσκεται αλλού ούτε στην «αριστερή» παροχολογία ούτε στο δεξιό λαϊκισμό ούτε στα πατριωτικά φαντάσματα που ορισμένοι κυνηγούν».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass