Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ντ. Διαμάντος: «Είμαστε η Ελπίδα για τη Νέα Λάρισα»

* Καλεί τους δημότες να εμπιστευθούν «το καθαρό και νέο πολιτικό παρόν που επιδιώκει να εκφράσει τα θέλω της κοινωνίας»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2014 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:33
 
Συνέντευξη: Σωτ. Ζαχαριάς
* Κύριε Διαμάντο, σε λιγότερο από δύο μήνες θα έχει οριστικοποιηθεί ποιος θα είναι δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί πιστεύετε ότι θα είστε εσείς;
- Γιατί ο κόσμος βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και για την ακρίβεια, είναι όλοι οι άλλοι και εμείς. Ξεχωρίζει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τη δική μας παρουσία. Εκφράζουμε το νέο. Αυτό που μπορεί να εμπιστευθεί τη ζωή του σε μία νέα πόλη. Σε μία φωτεινή, καθαρή και αξιοβίωτη πόλη. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρουσίες που μέσα από υπερδεκαετείς καταλήψεις θέσεων τοπικής και κεντρικής εξουσίας έχουν απόλυτη ευθύνη για την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης μας και, για ό,τι άσχημο βιώνει η τοπική κοινωνία στην καθημερινότητά της. Ενώ παράλληλα, είναι ακόμα προσκολλημένοι στην παλιά πολιτική τάξη. Γι’ αυτό και επιζητούσαν άμεσα ή έμμεσα όλοι τους, να εκφράσουν τα παλιά κόμματα. Όσο κι αν θέλουν να εξωραΐσουν το πολιτικό τους παρελθόν είναι ανήμποροι να υπερβούν τις κομματικές και προσωπικές τους αγκυλώσεις. Δεν μπορούν λοιπόν να πείσουν κανέναν ότι όσα δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια ξαφνικά, θα μπορέσουν να τα κάνουν αύριο. Το ξεπερασμένο χθες δεν μπορεί να μεταλλαχτεί σε ελπιδοφόρο αύριο.
* Και θα είναι αυτό πιστεύετε καθοριστικό στην επιλογή του κόσμου;
- Οι δημότες ξεχωρίζουν πλέον ότι η γνώση των θεμάτων της πόλης δέκα χρόνια μέσα από το ΤΕΕ ως πρόεδρος, η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που η τοπική κοινωνία πάντα διέκρινε τη σοβαρή τεκμηρίωση και συμφωνούσε ακόμα και σε αντίθεση πολλές φορές με το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, και κυρίως, η μη κατοχή καμίας δημόσιας θέσης ευθύνης σηματοδοτεί μία καθαρή παρουσία.
Το καθοριστικό, λοιπόν, κριτήριο στην ψήφο των δημοτών για την πόλη τους αυτή τη φορά θα είναι η Ελπίδα για κάτι νέο, δημιουργικό, διαφορετικό που μπορεί να προσδώσει περιεχόμενο ποιότητας και οικονομικότερης διαβίωσης στην πόλη μας. Αυτό περνάει μέσα από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς. Και βέβαια, η σιγουριά περνάει μέσα από τους νέους πολιτικούς.
* Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές έχουμε τέτοια πληθώρα υποψήφιων δημάρχων. Πού το αποδίδετε; Βοηθάει αυτό το δικό σας εγχείρημα ή το δυσκολεύει;
-Το αγαθό κίνητρο της προσφοράς ισχύει για όλους. Δεν τεκμαίρεται όμως για όλους. Και ο κόσμος καταλαβαίνει. Διακρίνει τον πολιτικό επαγγελματισμό, την προσωπική αγωνία πολιτικής επιβίωσης από το καθαρό και νέο πολιτικό παρόν που θέλει να εκφράσει τα θέλω της κοινωνίας, να προσφέρει και σε κάθε περίπτωση, αυτό που αφενός έχει συγκρουσθεί και έχει αρνηθεί θέσεις στο παρελθόν αφετέρου, έχει χώρο επαγγελματικό και οικογενειακό να επιστρέψει σε κάθε περίπτωση.
Υπό αυτήν την έννοια προφανώς βοηθάει το δικό μας εγχείρημα διότι, οι παρουσίες και οι φιλοσοφίες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά μας, αναδεικνύουν τη δική μας παρουσία πιο φρέσκια, πιο διαυγή, πιο άμεση με τον κόσμο.
* Η πολυδιάσπαση στον λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο, στον οποίο σας κατατάσσουν, πώς θα λειτουργήσει; Δημιουργείται κίνδυνος να μείνουν όλοι απ’ έξω; Και στον β’ γύρο, θα προλάβουν να επουλωθούν οι πληγές σε μια βδομάδα;
- Η Νέα Λάρισα είναι μία πολυσυλλεκτική και αδέσμευτη αυτοδιοικητική κίνηση που εκφράζει πολιτικά και αυτοδιοικητικά όλους τους Λαρισαίους.
Για την πολυδιάσπαση στον κεντροδεξιό χώρο δικαιούμαι να πω κατηγορηματικά ότι, απλά δεν φταίω. Η εμμονή δύο ανθρώπων που στη βάση προσωπικών φιλοδοξιών και άλλων πιθανόν, κινήτρων, επιμένουν στην «πολιτική μονιμότητα» σίγουρα τραυματίζει τον πολιτικό χώρο που αναφέρεστε και προδιαγράφει σε σχέση με τους δύο κομματικούς εκπροσώπους του μία ήττα εφόσον επιμείνουν. Αν λοιπόν, υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να το δουν, υπάρχει περιθώριο να το σκεφθούν πιο ψύχραιμα και, να μην κάνουν περαιτέρω κακό στο χώρο.
Πληγές πάντως, δεν θα χρειασθεί να επουλωθούν διότι, η δική μας παρουσία στο 2ο γύρο επιτυγχάνεται μέσα από την εμπιστοσύνη του κόσμου στην καθαρή μας παρουσία και στο σοβαρό και δημιουργικό λόγο και όχι σε στείρες αντιπαραθέσεις με το παρελθόν που έχει τελειώσει για τους δημότες.
* Έχει παρατηρηθεί ότι τελευταία δεν είστε τόσο σκληρός πια στην κριτική σας προς τον Κ. Τζανακούλη. Ισχύει; Πρόκειται για τακτική βάσει κάποιου σχεδίου;
- Η ανάδειξη θεμάτων με αρνητική έως και συγκρουσιακή τοποθέτηση όπου χρειάσθηκε έγινε μόνο από μένα και τη Νέα Λάρισα. Όπως άλλωστε γινόταν και τα τελευταία 10 χρόνια ως πρόεδρος του ΤΕΕ. Την ίδια στιγμή που, ακόμα και η αντιπολίτευση σε σημαντικά ζητήματα που ανέδειξα λούφαξε. Δεν θα διστάσω όμως, να εκφράσω και θετικό λόγο για την απερχόμενη δημοτική αρχή όπου βέβαια διαπιστώνω ότι έκανε θετικό έργο. Δεν θα είμαι αυτός που, συλλήβδην και άκριτα, θα ισοπεδώσω τα πάντα και μαζί, πέρα από τον κ. Τζανακούλη, ένα αριθμό Λαρισαίων που τα 16 χρόνια προσέφεραν. Το σχέδιό μας είναι ένα: Πρόταση- Όραμα για την επόμενη δεκαετία για τη Λάρισα των ονείρων μας και των νέων γενιών. Με τη δική μου γενιά να έχει έρθει η ώρα του χρέους της, να μπούμε ασπίδα στις νέες γενιές και να καταστήσουμε τη Λάρισα «οχυρό αντίστασης» και «πόλο δημιουργίας και ελπίδας».
* Παρατηρήθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει μέτωπο εναντίον σας από τον Απ. Καλογιάννη. Παίζει κάτι;
-Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω σ’ αυτό. Υπάρχουν κοινά σημεία σε τομείς αλλά, προσέξτε, το άθροισμα του παλιού με την κομματική σφραγίδα δεν μπορεί να προσδώσει κάτι καινούργιο. Και μην ξεχνάμε ότι το άθροισμα αυτό προήλθε από πολύμηνες διαδικασίες, άγονους συμβιβασμούς, με αποκλεισμούς και στεγανά μέχρι και την τελική διαδικασία. Δεν εκφράζει πολιτικά καν, τη φιλόδοξη συνασπιστική ριζοσπαστική κυβερνητική προοπτική. Πώς λοιπόν μπορεί να εκφράσει και κυρίως, να εγγυηθεί μία νέα ανοικτή δημοκρατική συμμετοχική φιλοσοφία του νέου Δήμου;
* Πώς κρίνετε τη στάση του Δημ. Κουρέτα; Ξεκίνησε μαζί σας ένθερμα, στην πορεία δήλωσε υποψήφιος με τον Κ. Αγοραστό στην Περιφέρεια και προσφάτως πήγε στο «Ποτάμι» για τις ευρωεκλογές...
- Ο Δημήτρης Κουρέτας ήταν συνομιλητής και συνιδρυτής της Νέας Λάρισας. Από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την πολιτική φυσιογνωμία και στρατηγική της Νέας Λάρισας. Μία πολιτική σύγκλισης στην πρόκληση του νέου και δημιουργικού. Της Ελλάδας και της Λάρισας που μπορεί και δρα. Όχι που περιμένει. Στα άλλα επίπεδα της πολιτικής που αναφέρεσθε προσέρχεται με την ίδια φιλοσοφία. Στηρίζει τη Νέα Λάρισα και η Νέα Λάρισα τον στηρίζει. Και βέβαια, αναμείνατε τις τελικές του αποφάσεις για το πεδίο ενεργοποίησης των πολλών δυνάμεών του...
* Αναρωτιούνται κάποιοι, γιατί δεν κατέστη εφικτό να βρεθείτε σε κοινή προσπάθεια με τη Ρ. Καραλαριώτου. Από το ίδιο κόμμα, παράλληλη πορεία, διαφοροποίηση από τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ...
- Με την κυρία Καραλαριώτου συνδεόμαστε φιλικά. Δεν είναι η διαφοροποίηση με τον κ. Τζανακούλη που μας ενώνει. Η πολιτική της φρασεολογία και στάση στο θέμα αυτό αντίθετα μας διαφοροποιεί. Διότι, η δική μου στάση είναι διαχρονική σ’ αυτό και τεκμηριωμένη πολιτικά πάντα, και σε κάθε θέμα που υπήρξε και όξυνση δικαιώθηκα. Η δική της είναι λίγο ...αγοραία στις εκφράσεις της και φαίνεται όψιμη και ευκαιριακή. Διότι, μέχρι πριν λίγους μήνες διατυπώνονταν η άποψή της άμεσα ή έμμεσα ότι, θα δει τι θα κάνει ο κ. Τζανακούλης και θα αποφασίσει.
Μπορούμε να συμβαδίσουμε με την κ. Καραλαριώτου υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, να αποδεχθεί τον αξιακό κώδικα και την πολιτική πυξίδα της Νέας Λάρισας που επικυρώθηκε από το συνέδριο μαζί και με την υποψηφιότητά μου ως δήμαρχος Λαρισαίων. Και δεύτερον, να παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης.
* Πώς εξελίσσεται η προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου σας; Πότε θα ανακοινωθεί; Θα περιλαμβάνει τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό υποψηφίων;
-Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι ήδη σε επίπεδο κατάθεσης. Με άτομα της καθημερινότητας, της δημιουργίας, της εργασίας, της κοινωνικής ευαισθησίας. Θα ανακοινωθεί σταδιακά μέχρι 11 Απριλίου το σύνολο του ψηφοδελτίου, εκτός μικρού αριθμού για ευνόητους λόγους.
* Ο υπερκομματικός χαρακτήρας του εγχειρήματός σας θα τεκμηριώνεται από τη σύνθεση του συνδυασμού σας;
- Τα άτομα που στηρίζουν αλλά και τα άτομα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, σε συνδυασμό με τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις σηματοδοτούν τον αδέσμευτο και υπερκομματικό χαρακτήρα της Νέας Λάρισας. Αταλάντευτα όπως ξεκινήσαμε. Οι Λαρισαίοι με γνωρίζουν από μικρό παιδί και μπορούν να με εμπιστευθούν. Το κυριότερο όμως είναι ότι, μπορούν να «μας εμπιστευθούν».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass