ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΖΗΤΑΕΙ Ο Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ

Μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:31
 Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου
Ψήφο αναγνώρισης της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής, ψήφο εφαλτήριο για να πάει ο Δήμος Κιλελέρ μπροστά και «να μην επικρατήσουν λογικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, για να μην χαθούν όσα επιτεύχθηκαν με τους κόπους των δημοτών» διεκδικεί στις επικείμενες εκλογές ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος, κ. Ρίζος Κομήτσας. Σε συνέντευξή του στην «Ε» ο κ. Κομήτσας εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα δώσουν στην «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του δημάρχου Κιλελέρ έχει ως εξής:
 
* Κύριε Κομήτσα, διεκδικείτε εκ νέου τη δημαρχία του Κιλελέρ. Με ποια κριτήρια αποφασίσατε να θέσετε εαυτόν εκ νέου στην κρίση του λαού και γιατί ζητάτε από τους πολίτες να σας ψηφίσουν;
-Τα τελευταία τριάμισι χρόνια εμείς καταφέραμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι στην κρίση αλλά και να εξυγιάνουμε τον Δήμο Κιλελέρ, να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας. Υπό πολύ αντίξοες συνθήκες φτιάξαμε έναν Δήμο αλληλέγγυο και συμπαραστάτη στους δημότες μας, υπηρέτη των συμφερόντων τους, που λειτουργεί υποδειγματικά και με διαφάνεια.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αφήσουμε να χαθούν όσα με τόσο κόπο καταφέραμε όλοι μαζί, ο Δήμος μας να απολέσει τη δυναμική του, να επικρατήσουν λογικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, χρεοκοπημένες πρακτικές που ο κόσμος έχει απορρίψει από καιρό.
Γι’ αυτό θέτω εαυτόν στην κρίση του κόσμου και μαζί με τους υποψήφιους της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών», ζητάμε οι πολίτες να μας εμπιστευτούν για να συνεχίσουμε το νοικοκύρεμα και τη συνετή διαχείριση, τιμώντας το κάθε ευρώ που εισφέρουν από το υστέρημά τους, για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για έναν ισχυρό Δήμο Κιλελέρ όπου αξίζει να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Δεν ζητάμε ψήφο ανοχής αλλά ψήφο επιβράβευσης των προσπαθειών μας, ψήφο αναγνώρισης του ήθους, της συνέπειας και της αποτελεσματικότητάς μας. Και είμαι σίγουρος ότι θα λάβουμε μία καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να πάμε τον Δήμο μας μπροστά, είμαι βέβαιος ότι στις 18 Μαΐου η νίκη μας θα είναι μεγάλη, θα είναι νίκη όλων των δημοτών του Κιλελέρ.
* Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι είστε πολλά χρόνια δήμαρχος και ό,τι ήταν να προσφέρετε, το προσφέρατε;
-Απαντώ ότι η εμπειρία και η βαθιά γνώση της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης δεν είναι μειονεκτήματα αλλά εφόδια ενός δημάρχου, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, όπου τίποτα δεν μας χαρίζεται και χρειάζεται καθημερινός αγώνας για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Προσωπικά, έχω δώσει τα δείγματα γραφής μου και οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είμαι, πώς λειτουργώ στη ζωή μου και στη διοίκηση του Δήμου. Δεν μπορώ να κρυφτώ, δεν μπορώ να υποκριθώ κάτι που δεν είμαι για να τους κοροϊδέψω και να «κλέψω» την ψήφο τους. Είμαι ο Ρίζος και κοιτάζω όλο τον κόσμο μέσα στα μάτια, έχω μάθει να λέω καθαρές κουβέντες και να μην κρύβομαι πίσω από μισόλογα, ψιθύρους, υπόγειες συμφωνίες ή συνδιαλλαγές.
Αλλά σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαι μόνος μου. Στην «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» είμαστε μια μεγάλη, πολυσυλλεκτική, δυναμική ομάδα αξιόλογων και αξιοπρεπών ανθρώπων. Όλοι μαζί υπηρετούμε το κοινό όραμα για έναν Δήμο Κιλελέρ δυναμικό, ανεξάρτητο, λειτουργικό, ιδανικό για να φτιάξει κανείς το σπίτι του και να μεγαλώσει την οικογένειά του.
* Πώς αξιολογείτε τους αντιπάλους σας και τα όσα ευαγγελίζονται για τον Δήμο Κιλελέρ;
- Υπάρχουν δύο συνδυασμοί στον Δήμο μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το «Πάμε Κόντρα», που έχουν αναφορά σε κομματικούς σχηματισμούς και μπορεί μαζί τους να μη συμφωνούμε σε πολλά αλλά οι απόψεις τους είναι συγκεκριμένες και απολύτως σεβαστές.
Ο έτερος συνδυασμός, το «Νέο Κιλελέρ», αποτελεί τη συνέχεια του συνδυασμού Κοκκινούλη. Τον επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Θανάση Νασιακόπουλο, τον γνωρίζω προσωπικά. Το ότι δεν έχει καμία, απολύτως, εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση εκτιμώ ότι μπορεί να αποβεί εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου μας, αφού τα προβλήματα δεν αφήνουν περιθώρια για περιόδους μαθητείας ή προσαρμογής σε μία σκληρή πραγματικότητα, που κάποιος δε γνωρίζει ούτε κατ’ ελάχιστον.
Στο συνδυασμό του, βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που φέρουν τεράστια ευθύνη για τη διάλυση της ΕΑΣ Λάρισας. Φέρουν ευθύνη για το ξεπούλημα των περιουσιακών της στοιχείων, εκκοκκιστηρίων, εργοστασίων και αποθηκών, που δημιουργήθηκαν με τον μόχθο χιλιάδων έντιμων συνεταιριστών αγροτών. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, αυτά τα άτομα έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας υποσχόμενοι, μάλιστα, έναν καλύτερο Δήμο Κιλελέρ.
Μαζί τους ενεργοποιούνται και ορισμένα πρόσωπα από διάφορους πολιτικούς χώρους, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επιζητούν ρόλο και λόγο προκειμένου να εξυπηρετήσουν το προσωπικό τους συμφέρον και μόνο.
Όλοι αυτοί μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις, τάζουν λαγούς με πετραχήλια στον κόσμο και επιδιώκουν να μας χωρίσουν σε στρατόπεδα, λες και οι εκλογές δεν είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας μας αλλά σύγκρουση μεταξύ χούλιγκαν πριν από ποδοσφαιρικό ντέρμπι.
Λυπάμαι, αλλά εμείς δεν υιοθετούμε τη λογική τους, δεν βάζουμε τον κόσμο σε καλούπια. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες με τους δημότες μας αλλά δεν μοιράζουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Εμείς, την επομένη τον εκλογών θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες ισότιμα και όχι να χωρίζουμε τον κόσμο σε «δικά μας» ή «δικά τους παιδιά».
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΣ…
* Για ποια πράγματα που έγιναν στον Δήμο επί των ημερών σας είστε υπερήφανος;
Είναι πολλά αυτά που πετύχαμε, κ. Κισσάβου, και μάλιστα με το 1/3 των πόρων που έπαιρναν οι Δήμοι πριν το 2010. Ο Δήμος Κιλελέρ λειτουργεί άριστα εξυπηρετώντας τον κόσμο γρήγορα και αποκεντρωμένα. Μηδενίσαμε το μεγάλο χρέος των 4,2 εκατ. ευρώ, που ο Δήμος μας παρέλαβε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους. Το καταφέραμε περικόπτοντας τις αλόγιστες σπατάλες και τις δαπάνες, που προκαλούσαν παρά υπηρετούσαν τους πολίτες.
Κρατήσαμε «παγωμένα» τα δημοτικά μας τέλη επί τρία συνεχή χρόνια και δεν αυξήσαμε ούτε κατά ένα λεπτό την τιμή του νερού στα χωριά μας. Την ίδια ώρα αλλάξαμε εκατοντάδες μετρητές στο δίκτυο ύδρευσης και εγκαταστήσαμε ηλεκτρονικές κάρτες για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών αρδευτικών γεωτρήσεων.
Αξιοποιήσαμε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και εκτελέσαμε δεκάδες παρεμβάσεις για την ενίσχυση και τη βελτίωση υποδομών στα χωριά μας σε έργα συνολικού ύψους περίπου 9.500.000 ευρώ. Εκμεταλλευτήκαμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το «Πράσινο Ταμείο», το LEADER και αξιοποιήσαμε κατά τον καλύτερο τρόπο τους ίδιους πόρους και τη ΣΑΤΑ.
Αναδείξαμε την επέτειο μνήμης του Κιλελέρ σε θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας για την ενημέρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Ο Δήμος μας έχει φωνή και παρεμβαίνει για τα συμφέροντα των αγροτών στα Υπουργεία, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και όλες τις υπηρεσίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.
Υλοποιήσαμε μία σειρά από προγράμματα για τη στήριξη της καθημερινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δράσεις για την αύξηση της απασχόλησης των ανέργων, τη στήριξη των εργαζόμενων μητέρων μέσω της ελάφρυνσής τους από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε χιλιάδες δημότες μας, τη δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων.
Κάναμε πράξη τη φροντίδα μας για το περιβάλλον με την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος για την ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Εγκαταστήσαμε μπλε κάδους σε κάθε χωριό. Κερδίσαμε το στοίχημα της καθαριότητας και της λειτουργικότητας στους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου.
Βάλαμε τις ανάγκες της νεολαίας σε πρώτο πλάνο με την έμπρακτη υποστήριξη των δραστήριων τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, με παρεμβάσεις στους χώρους άθλησης και συγκέντρωσης των νέων.
...ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ
* Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός σας για τη νέα θητεία και ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους πολίτες ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου;
- Η προετοιμασία μας για τη νέα εποχή στον Δήμο Κιλελέρ είναι καθημερινή με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ και την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής στην περιοχή μας, όπως λ.χ. το δίκτυο αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός.
Συνεχίζουμε το νοικοκύρεμα ενώ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση επενδύσεων χαμηλής και μεσαίας όχλησης στον Δήμο μας με την αξιοποίηση της κομβικής μας θέσης. Πολλές τέτοιες επενδύσεις είναι έτοιμες να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα δημιουργώντας θέσεις εργασίες για τους νέους και τις νέες μας και ενισχύοντας την απασχόληση στον τόπο μας.
Εμείς διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, που θέλουν να δουλέψουν σωστά, χωρίς να τους δημιουργούμε γραφειοκρατία ή άλλα προσκόμματα. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημότες μας, καθώς στη νέα θητεία ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει ακόμη ταχύτερη εξυπηρέτηση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Κιλελέρ.
Φυσικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε διπλά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας με πολύ περισσότερες παρεμβάσεις σε μικρά και μεγαλύτερα έργα υποδομής, αφού έχουμε μηδενίσει το χρέος και πλέον μπορούμε να κάνουμε πράγματα, που στην προηγούμενη θητεία δεν είχαμε τους πόρους για να γίνουν.
Συνάμα, ολοκληρώνουμε τα μεγάλα έργα εξασφαλίζοντας ποιοτικό νερό για την ύδρευση όλων μας των χωριών. Αυτή τη στιγμή το κόστος άρδευσης στην περιοχή μας είναι απαγορευτικό για τη συνέχεια πολλών καλλιεργειών. Γι’ αυτό στη νέα θητεία διεκδικούμε, δυναμικά, έργα υποδομής για την άρδευση και τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα, με κατασκευή ταμιευτήρων και μεταφορά νερού μέσω κλειστών δικτύων.
Τώρα, ως προς το μήνυμα, θέλω να πω στις φίλες και τους φίλους με τους οποίους ζούμε μαζί στον Δήμο Κιλελέρ ότι ο δικός μας σύμβουλος είναι η δική τους γνώμη και άποψη για όλα τα ζητήματα του τόπου μας.
Η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι για μας όρκος τιμής, που ποτέ δεν πρόκειται να παραβούμε. Με τη δική τους εκτίμηση και ψήφο θα πορευθούμε μπροστά ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, κάνοντας τον Δήμο μας μοντέλο ευημερίας και προκοπής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass