Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Ηρώ Διώτη: Η Θεσσαλία χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση

* Κρίσιμες οι εκλογές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2014 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:37
Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου
«Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες διότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η οποία είναι μοχλός κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης και σε τοπικό επίπεδο, να μπει φρένο στη βαθιά κρίση δημοκρατίας που προκαλούν οι κυβερνώντες, στον αυταρχισμό και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων καθώς και στις λυκοφιλίες με την άκρα δεξιά και τους νεοναζί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε εφιάλτη για τη χώρα».
Τα παραπάνω υπογραμμίζει η υποψήφιας περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη στην «Ε», λίγο πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η κ. Διώτη που διεκδικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», υποστηρίζει ότι η νυν περιφερειακή αρχή είναι ενταγμένη και υποταγμένη στην κυβερνητική πολιτική. Δεν αντέδρασε και δεν αντιτάχθηκε σε τίποτα απ’ αυτά που καθορίζουν τη ζωή των ανθρώπων στη Θεσσαλία γι’ αυτό και πρέπει να φύγει, όπως δηλώνει με έμφαση. Ενώ σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες του συνδυασμού της για τη Θεσσαλία, προτάσσει την αποκέντρωση και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό καθώς και τη «δυναμική αντίσταση της Περιφέρειας στα σχέδια φτωχοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία».
Συγκεκριμένα η κ. Διώτη επισημαίνει τα ακόλουθα:
 
* Κυρία Διώτη ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να διεκδικήσετε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αν και ήσασταν ήδη κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;
 -Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας την πολιτική συγκυρία, τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται κατά της κοινωνίας, αποφάσισε ότι έχει ιστορική ευθύνη να δώσει τη μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών με όλες του τις δυνάμεις και όλα του τα στελέχη ανεξάρτητα αν είναι βουλευτές ή δεν είναι. Σε κάθε περιφέρεια πήρε την καλύτερη δυνατή απόφαση για υποψήφιους και υποψήφιες μαζί με τις τοπικές του οργανώσεις. Σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι και όλες διότι αντιλαμβανόμαστε το μέγιστο επίδικο που είναι να φύγουν οι μνημονιακές δυνάμεις απ’ όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο διότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η οποία είναι μοχλός κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης και σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον πρέπει να μπει φρένο στη βαθιά κρίση δημοκρατίας που προκαλούν οι κυβερνώντες, στον αυταρχισμό και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων καθώς και στις λυκοφιλίες με την άκρα δεξιά και τους νεοναζί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε εφιάλτη για τη χώρα. Είναι πολύ σοβαρά τα ζητήματα για να αφεθούν στην τύχη τους και για πολλούς λόγους αυτά όλα αφορούν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
* Η άποψή σας για τη μέχρι στιγμής διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και για τους συνυποψηφίους σας που διεκδικούν την Περιφέρεια ποια είναι;
- Η άποψή μας είναι ότι η νυν Περιφερειακή Αρχή δεν είχε και δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που σας ανέφερα και πριν. Έγιναν κάποια έργα, από τα στοιχειώδη που συνήθως κάνουν όλες οι Περιφέρειες γιατί διαχειρίζονται κονδύλια, αλλά δεν ήταν ενταγμένα σε κανένα στρατηγικό σχέδιο για τον τόπο μας, ούτε είχαν καμιά κοινωνική ανταποδοτικότητα. Υπάρχουν κρίσιμα θέματα, ανεργίας, φτώχειας, επισιτισμού, λουκέτων, παραγωγής που ούτε καν αγγίχτηκαν. Η νυν Περιφερειακή Αρχή είναι ενταγμένη και υποταγμένη στην κυβερνητική πολιτική. Δεν αντέδρασε και δεν αντιτάχθηκε σε τίποτα απ’ αυτά που καθορίζουν τη ζωή των ανθρώπων στη Θεσσαλία. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγει. Ο κύριος Αγοραστός έκανε την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία δήθεν ενάντια στο καταστροφικό μνημόνιο. Έτσι έλεγε τότε, γιατί έτσι έλεγε η Ν.Δ. μέχρι να έρθει στην κυβέρνηση. Τώρα λέει ότι είναι υπερκομματικός, πράγμα που δεν σημαίνει τίποτα. Σημαίνει μόνο υπεκφυγή.
 Όσο για τους συνυποψήφιους έχω να κάνω δυο σχόλια. Το ένα είναι ότι πρέπει να καταδικαστεί από τον λαό της Θεσσαλίας ο νεοναζί υποψήφιος. Και το άλλο είναι ότι όσα αναχώματα και να φτιάξουν με υποτιθέμενα «κεντροαριστερά ψηφοδέλτια» δεν μπορούν να ανακόψουν το ρεύμα ανατροπής που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.
 * Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που θέτετε για την Περιφέρεια Θεσσαλίας;
-Εμείς λέμε:
- Δυναμική αντίσταση της Περιφέρειας στα σχέδια φτωχοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία.
- Αποκέντρωση και αναπτυξιακός σχεδιασμός σε επίπεδο Περιφέρειας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.
- Αξιοποίηση και αναπροσανατολισμός των υφιστάμενων χρηματοδοτικών και άλλων εργαλείων, για να μπει ένα ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση και την ανεργία.
- Από την πρώτη μέρα της θητείας μας αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη.
- Εξασφάλιση πλήρους προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία και εν γένει για τα εμποδιζόμενα άτομα.
- Ουσιαστική στήριξη πολιτιστικών και αθλητικών θεσμών, φορέων και πρωτοβουλιών.
- Εκπόνηση στρατηγικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη Θεσσαλία με ενίσχυση της συνεταιριστικής και αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, για την αξιοποίηση του αργούντος παραγωγικού δυναμικού (κλειστά εργοστάσια) με στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας και την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
- Ορθολογική διαχείριση υδάτων για να καλυφθούν οι κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες. Κατασκευή και λειτουργία μικρών φραγμάτων που αξιοποιούν τα τοπικά νερά, κοστίζουν λιγότερο από τον Αχελώο και δίνουν τον ίδιο όγκο νερού με την εκτροπή. Πόροι για το περιβάλλον, πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια.
- Στήριξη των αλληλέγγυων εγχειρημάτων που έχουν φτιάξει οι πολίτες και τα κινήματα.
- Μέτρα για την οδική ασφάλεια.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass