Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Β. Μπούτας: «Είμαστε δεσμευμένοι στα λαϊκά συμφέροντα»

*Είμαστε αντίπαλοι με την πολιτική εξουσία

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2014 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:37
Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου
«Είμαστε δεσμευμένοι, στα λαϊκά συμφέροντα, αυτά υπηρετήσαμε τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στους τόπους δουλειάς, στο χωριό, στη γειτονιά, στους χώρους μόρφωσης. Τέτοια εγγύηση είμαστε, και όσο μεγαλύτερη δύναμη μας δώσει ο κόσμος, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε», επισημαίνει στην «Ε» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας.
Ως διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και περιφερειακός σύμβουλος, θα απειθαρχήσουμε στον Καλλικράτη, στο χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, ως εργαλείο - κρίκο στην αλυσίδα των αντιλαϊκών πολιτικών. «Τι θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Μπούτα, νησίδα; », θέτει το ερώτημα και απαντά: «Οχι βέβαια, αλλά το δικό μας προτέρημα είναι ότι είμαστε αντίπαλοι με την πολιτική εξουσία».
Ενώ ως έργο προτεραιότητας θέτει «κάθε έργο λαϊκής ανάγκης με διεκδίκηση μαζί με όλο τον λαό, από το κράτος» και υπογραμμίζει με έμφαση: «Να φορολογήσει το κεφάλαιο με 45% και να βρει τα λεφτά, γιατί υπάρχουν!»
 
* Κύριε Μπούτα
 Ένας προβεβλημένος αγροτοσυνδικαλιστής όπως είστε εσείς, πώς βλέπει τη διαχείριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επίπεδο θεσμού και το μέλλον της Θεσσαλίας, ως Περιφέρειας;
-Η διαχείριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως και όλων, βρίσκεται σ’ ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Το καθορίζει ο Καλλικράτης, που σημαίνει Δήμοι και Περιφέρειες μάνατζερ εταιριών, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών, σημαίνει αντιδραστικά πράγματα για τον λαό - ευνοϊκά για το κεφάλαιο. Εμείς, αντιταχθήκαμε στον Καλλικράτη από την πρώτη στιγμή, και δεν πέσαμε καθόλου έξω. Όλα τα άλλα κόμματα τον υπερψήφισαν, γι’ αυτό βγαίνουν τώρα, μετά από 4 χρόνια εφαρμογής και λένε ότι θα τον βελτιώσουν, π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ως διοίκηση της Περιφέρειας θα απειθαρχήσουμε στον Καλλικράτη, στο χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, ως εργαλείο - κρίκο στην αλυσίδα των αντιλαϊκών πολιτικών. Τι θα πει θα απειθαρχήσουμε; Παλεύουμε μέσα από το κίνημα για έργα με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, διεκδικώντας κονδύλια από το κράτος, πιέζοντας σ’ αυτή την κατεύθυνση, αγωνιζόμαστε να παρθούν αντιδραστικοί νόμοι πίσω, π.χ. για τη μόνιμη σταθερή εργασία ως δικαίωμα όλων, αντιτασσόμαστε κινητοποιώντας τον λαό στην παράδοση δασών, νερών, καθαριότητας, ανακύκλωση σε ιδιώτες. Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Τι θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Μπούτα, νησίδα; Όχι βέβαια, αλλά το δικό μας προτέρημα είναι ότι είμαστε αντίπαλοι με την πολιτική εξουσία αυτού του συστήματος, που είναι αντιδραστικό, όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάζουν κι όπως κι αν βαφτίζονται, από τη στιγμή που δέχονται τον λάκκο με τα φίδια, την Ένωση. Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε μ’ αυτό το πλαίσιο, κάτι που το έχουμε αποδείξει.
* Ποια είναι η άποψή σας για τη διοίκηση που ασκήθηκε στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας τα προηγούμενα χρόνια;
-Ο κ. Αγοραστός, κινήθηκε στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της οποίας είναι στέλεχος. Δεν υπήρξε ούτε μισή απόφαση της ΕΕ, της κυβέρνησης, που να μην στήριξε. Έκοψε πολλές κορδέλες υπερηφανευόμενος για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, τι έγινε στην πραγματικότητα;
Μέχρι κεραίας εφαρμόζει τη στρατηγική κατεύθυνση της Ε.Ε. που επιτρέπει συγκεκριμένα έργα, εκείνα που αποδίδουν κέρδη στις μεγάλες εταιρίες, που τα αναλαμβάνουν είτε μόνες τους, είτε από κοινού με το κράτος, όπως στις ΣΔΙΤ.
Τι έκανε για τον λαό; Με εργαλείο τον Καλλικράτη έβαλαν λουκέτο σε δεκάδες σχολεία, απολύθηκαν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, δεν υπάρχουν καθηγητές στα ΤΕΙ, χάνονται εξάμηνα, συγχωνεύτηκαν δομές υγείας, π.χ. νοσοκομεία Τρικάλων, Καρδίτσας, Κέντρα Υγείας δεν μπορούν να παράσχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες, διαλύονται δομές αποκατάστασης, ενώ πολλαπλασιάζονται και θησαυρίζουν ιδιωτικά κέντρα, ενώ πληρώνουμε διόδια! Την ίδια στιγμή δεν έκανε φυσικά αντιπλημμυρικά, κατασκευαστικά, αντισεισμικής θωράκισης έργα, που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, γιατί αυτά, δεν έχουν κέρδη για τους εργολάβους και τους επενδυτές!
* Είστε αρκετοί οι διεκδικούντες την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ποια είναι η άποψή σας για τους ανθυποψηφίους σας;
- Όλοι τους, κυριολεκτικά, κινούνται στρατηγικά στην ίδια γραμμή, του μονόδρομου της ΕΕ, πίνουν νερό στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων που θα έρθουν να επενδύσουν. Γι’ αυτό και δεν αμφισβητούν το μνημόνιο των μνημονίων, το Μάαστριχτ.
Τοπική ανάπτυξη γι’ αυτούς σημαίνει ξεκλήρισμα του αγρότη, γιατί όλοι τους δέχονται την ΚΑΠ, δηλαδή το εργαλείο του αφανισμού των μικρών παραγωγών, παράδοση σε εταιρίες των νερών, της διαχείρισης απορριμμάτων, της ενέργειας, του φυσικού – δασικού πλούτου της περιοχής μας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες για τουρισμό «μεγάλων πορτοφολιών», σημαίνει «κοινωνική πολιτική φτωχοκομείου» για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης. Γι’ αυτό έχουν ορθάνοιχτη την πόρτα τους στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία. ΑΥΤΗ την ανάπτυξη ευαγγελίζονται, που μάλιστα λένε ότι θα την εφαρμόσουν με «νέο μοντέλο διοίκησης των Δήμων και της Περιφέρειας», φτιάχνοντας την «καθαρή τοπική διοίκηση», που θα έχει «άφθαρτα πρόσωπα»! Καμία εμπιστοσύνη!
* Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτει ο συνδυασμός σας για τη Θεσσαλία;
-Κάθε έργο λαϊκής ανάγκης με διεκδίκηση μαζί με όλο τον λαό, από το κράτος. Να φορολογήσει το κεφάλαιο με 45% και να βρει τα λεφτά, γιατί υπάρχουν!
Ξεχωριστής αξίας έργο είναι η εκτροπή του Αχελώου, η στάση των κομμάτων απέναντι και σ’ αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου. Να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους που άμεσα τη φρενάρουν, όπως και ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, που παριστάνουν ότι θέλουν το έργο, το φρενάρουν έμμεσα, κρύβονται πίσω από τις δικαστικές αποφάσεις για να μην συγκρουστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ούτε εκείνη θέλει το έργο!
Γενική προτεραιότητα αρχής, είναι για τους συνδυασμούς μας, που τους στηρίζει το ΚΚΕ, η απόκρουση της επίθεσης. Την επόμενη μέρα των εκλογών, ο άνεργος θα είναι άνεργος, τα κόλλυβα που σήμερα μοιράζονται προεκλογικά, θα έχουν τελειώσει. Γι’ αυτό και το πολιτικό σύστημα πρέπει να πάρει το σωστό μήνυμα, να μη χάσουμε άλλο χρόνο.
Είμαστε δεσμευμένοι, στα λαϊκά συμφέροντα, αυτά υπηρετήσαμε τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και, στους τόπους δουλειάς, στο χωριό, στη γειτονιά, στους χώρους μόρφωσης. Τέτοια εγγύηση είμαστε, και όσο μεγαλύτερη δύναμη μας δώσει ο κόσμος, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Γιατί έτσι, αναθαρρεύει κι ο ίδιος, θα βλέπει ότι δεν μπορούν να τον βάλουν στο χέρι, αν δείξει τη δύναμή του, οργανώσει τη συμμαχία του. Για να δυναμώνει το τείχος αντίστασης σε όσα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, αλλά και για να πάρει πίσω όσα δικαιούται, οργανώνοντας ο ίδιος διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass