Μαρία Νούσια: «Όραμα μου οι πανανθρώπινες αξίες»

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2014 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:39

Για πρώτη φορά δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο στίβο των δημοτικών εκλογών. Με νέες ιδέες και οράματα για την πόλη και την βελτίωση της καθημερινότητας του Λαρισαίου πολίτη, η Μαρία Νούσια-Παγίτσα κατέρχεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Λάρισα» του Ντίνου Διαμάντου.

Αρκούντος δυναμική και με επαγγελματική υπόσταση η νεαρή Αρχαιολόγος-Επιχειρηματίας της Λάρισας, ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των Λαρισαίων δημοτών, γιατί έχει διάθεση να προσφέρει στην πόλη με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

  *Για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Λαρισαίων. Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την Αυτοδιοίκηση και γιατί με το ψηφοδέλτιο του Ντίνου Διαμάντου;

-Γιατί ζω και δρω μέσα στη Λάρισα καθημερινά, ως επιχειρηματίας αλλά και ως μητέρα. Βλέπω εδώ και μία δεκαετία αδράνεια και στασιμότητα.

Ο κ. Διαμάντος ήταν ο μόνος που με έπεισε με το όραμα του και τις προθέσεις του για μία νέα Λάρισα με συλλογική εργασία. Το εμείς που χρησιμοποιεί καθημερινά στο λεξιλόγιο του και ήθελα να ακούσω, ήταν αυτό που με παρακίνησε. Με γνώση, όρεξη και με φροντίδα για τη Λάρισα μπορούν να γίνουν αυτονόητα πράγματα, όχι υπερπαραγωγές. Η εναλλαγή εξουσίας είναι επιβεβλημένη στις δημοκρατικές κοινωνίες, από την αρχαιότητα ακόμη, όπου οι στρατηγοί της μάχης του Μαραθώνα εναλλάσσονταν μια φορά την εβδομάδα, για να μην υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από αυτούς και το περιβάλλον τους. Έτσι και στην εποχή μας, στη σύγχρονη κοινωνία και στην προκειμένη στο δήμο Λαρισαίων η αλλαγή εξουσίας είναι επιβεβλημένη.

 

*Είστε αρχαιολόγος, πως κρίνετε την πορεία αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου; Για ποιους λόγους κινείται με αργούς ρυθμούς και καθυστερεί η παράδοση του, η οποία θα δώσει στη Λάρισα μέσα και έξω από τα όρια της χώρας να αποκτήσει μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα;

 -Το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας είναι το διαμάντι της πόλης μας, αυτό που μπορεί να αναδείξει τη Λάρισα πολιτιστικά και πολιτισμικά. Η αξιοποίηση, ανάδειξη του πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να καταστεί η Λάρισα πόλος έλξης για τον τουρισμό. Η γνώση της παρούσας δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ελλιπής, έχουν δοθεί τα ανάλογα κονδύλια εδώ και δέκα χρόνια και δυστυχώς το μόνο που βλέπουμε είναι εργάτες να σκαλίζουν… την πέτρα. Πιστεύω ότι με συντονισμό, γνώση αυτό το σπουδαίο έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, να ολοκληρωθεί και να το χαίρονται οι Λαρισαίοι πολίτες και όχι μόνο. Το όραμα του συνδυασμού μας είναι η Λάρισα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 *Στην εποχή του μνημονίου αναδεικνύεται η ανάγκη στήριξης των δομών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας από την αυτοδιοίκηση προς όφελος των δημοτών. Με την οικονομική στενότητα και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορεί ο δήμος Λαρισαίων να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό;

 -Στις μέρες μας κρίνεται αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά η στήριξη της δημόσιας υγείας και της παροχής υπηρεσιών σε ανήμπορους οικονομικά και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ο νέος δήμος που θα προκύψει με επικεφαλής το Ντίνο Διαμάντο, σε αυτή τη συγκυρία θα σταθεί δίπλα στον Λαρισαίο πολίτη και θα προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μέσω δημοτικών ιατρείων και άλλων δομών υγείας. Μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες το αυτονόητο, να εξασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως στην περίπτωση της άνιας με Κέντρα Ημερήσιας Περίθαλψης και με την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών.

  Ποια είναι η Μαρία Νούσια-Παγίτσα

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι κόρη του επιχειρηματία Απόστολου Νούσια και της Αναστασίας Νούσια. Το 2004 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Αρχαιολογίας-Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ξεκινά αμέσως το μεταπτυχιακό της πάνω στις μεθόδους - χρονολογήσεις στην Αρχαιομετρία με νέες προοπτικές και κατευθύνσεις στις μεθόδους χρονολόγησης της ενυδάτωσης οψιδιανού, στον ραδιάνθρακα καθώς και στη θερμοφωταύγεια και οπτική φωταύγεια, στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παράλληλα την καλούν για έρευνα, στο Εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών του Δημόκριτου στο τομέα της πυρηνικής φυσικής όπου και δουλεύει ως το 2006.

Το ίδιο έτος τελειώνει την μεταπτυχιακή της εργασία και επιστρέφει στη Λάρισα.

Το 2010 ξεκινά την διδακτορική της διατριβή με θέμα «Αρχαία ημερολόγια». Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και έχει στο ενεργητικό της 7 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Γνωρίζει Αγγλικά και Τούρκικα. Έχει πτυχίο πιάνου και αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Τέλος το 2011 της ανατέθηκε από μέλη της Ακαδημίας Αθηνών η παρουσίαση της Κίνησης «Προς μια Πνευματική Χάρτα του Αιγαίου», που έγινε στη Λάρισα, όπου και αναγορεύτηκε μέλος της Χάρτας.

Σήμερα είναι παντρεμένη με τον ιατρό-Νευρολόγο Γιάννη Παγίτσα και έχει αποκτήσει 2 γιους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass