Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Έκτορας Νασιώκας: «Περνάμε και νικάμε»

* «Κανένας άλλος συνδυασμός δεν μας θέλει στον δεύτερο γύρο κι είναι προφανές το γιατί»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42
«Όποιος Λαρισαίος, ανεξάρτητα αν είναι αριστερός, κεντρώος, δεξιός, θέλει να αλλάξει οπωσδήποτε η δημοτική αρχή, να αλλάξουν δηλαδή όχι απλά τα πρόσωπα αλλά κυρίως οι νοοτροπίες και οι πρακτικές, έχει μόνο μία επιλογή την Κυριακή 18 Μαΐου: να ψηφίσει την κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη».
Το μήνυμα αυτό στέλνει στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους ο υποψήφιος δήμαρχος – επικεφαλής της κίνησης ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορας Νασιώκας σε συνέντευξή του στην «Ε» λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος.
Ο κ. Εκτ. Νασιώκας εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη της παράταξής του και αναφέρει ότι στις τάξεις της συσπειρώνονται τα τελευταία 24ωρα όχι μόνο αναποφάσιστοι και αμφιταλαντευόμενοι ψηφοφόροι αλλά και αποφασισμένοι ψηφοφόροι, δηλαδή Λαρισαίοι που αρχικά είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν άλλη παράταξη αλλά πλέον επιλέγουν την «Ανθρώπινη Πόλη» για να περάσει σίγουρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να νικήσει.
* Λίγες ώρες απέμειναν κ. Νασιώκα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής για τον δήμο Λαρισαίων. Τι εκτιμάτε; Θα είστε στον β’ γύρο;
-Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία δεν είναι τι εκτιμούμε εμείς αλλά τι εκτιμούν οι δημότες. Οι Λαρισαίοι, λοιπόν, εμφανίζονται βέβαιοι ότι ναι, η κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» πρόκειται να είναι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και μάλιστα κόβοντας πρώτη το νήμα στον πρώτο γύρο.
* Πώς τεκμηριώνετε την άποψή σας, που συμπυκνώνετε στο σύνθημα «περνάμε και νικάμε»; Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι νικάτε στον δεύτερο γύρο όποιον κι αν βρείτε απέναντί σας;
-Σας απαντώ και πάλι: αυτή είναι η πλειοψηφούσα άποψη στην κοινωνία. Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, και κορυφαία στελέχη όλων των συνδυασμών. Κανένας δεν θέλει τον Έκτορα Νασιώκα και τη «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» στον δεύτερο γύρο. Συνεπώς, ισχύει το «περνάμε και νικάμε». Αντίθετα, οι περισσότεροι συνδυασμοί θέλουν στον δεύτερο γύρο κάποια ή κάποιες συγκεκριμένες παρατάξεις. Με άλλα λόγια, έχουν επιλέξει αντίπαλο και προσπαθούν να τον «σπρώξουν» - όσο μπορούν φυσικά. Είναι ευρέως γνωστά αυτά στην πόλη εδώ και εβδομάδες. Το γιατί είναι προφανές και κατά την άποψή μας οι πολίτες, που είναι φυσικά υποψιασμένοι, οφείλουν να το συνεκτιμήσουν πολύ σοβαρά αποφασίζοντας τι θα ψηφίσουν στον πρώτο γύρο.
* Είπατε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε δημοτική αρχή, όχι αντιπολίτευση». Τι εννοείτε; Υπάρχει «χαμένη ψήφος» στις εκλογές;
- Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν παρατάξεις που συναντούν μεγάλες δυσκολίες στο να αναπτύξουν δυναμική στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Εμφανίζουν ήδη σημάδια «κόπωσης», φαίνεται να έχουν φθάσει στο «ταβάνι» της δυναμικής τους ημέρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος του πρώτου γύρου.
Συνεπώς, ενθαρρύνουμε τους δημότες εκείνους που πιθανόν είχαν σκεφτεί να επιλέξουν αυτές τις παρατάξεις για διάφορους λόγους, να το ξανασκεφτούν. Οι εκλογές είναι μαθηματικά: νέα δημοτική αρχή θα εκλεγεί η παράταξη που μπορεί και θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Άρα, η ψήφος στον πρώτο γύρο σε μια παράταξη που είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί να αναπτύξει τέτοια δυναμική, εκ των πραγμάτων είναι ψήφος επιλογής αντιπολίτευσης κι όχι δημοτικής αρχής. Το ζητούμενο, όμως, στις επικείμενες εκλογές είναι να αλλάξει η δημοτική αρχή κι όχι η αντιπολίτευση.
Γι’ αυτό εμείς ως κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη πόλη» ζητούμε ψήφο από τον πρώτο γύρο και εγγυόμαστε τη νίκη στο δεύτερο και άρα την πραγματική αλλαγή στον δήμο Λαρισαίων.
* Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έγινε μεγάλη συζήτηση για γκάλοπ, συζήτηση που φούντωσε τα τελευταία 24ωρα. Ποια είναι η άποψή σας; Τι γνωρίζετε εσείς;
-Όπως είναι γνωστό αλλά και να μην είναι, γίνεται εύκολα αντιληπτό, η παράταξή μας κάνει έναν εξαιρετικά λιτό προεκλογικό αγώνα, που βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των μελών και των υποψηφίων της. Ως εκ τούτου δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε γκάλοπ κάθε εβδομάδα ούτε, όπως άλλοι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από συγκεκριμένα κόμματα, έχουμε πρόσβαση στα κυλιόμενα κομματικά γκάλοπ τα οποία «τρέχουν» σίγουρα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ενδεχομένως κι άλλα.
Παρ’ όλα αυτά έχουμε κι εμείς σαφή εικόνα από τις μετρήσεις αλλά θα μου επιτρέψετε όχι μόνο να μην κάνω σχόλιο αλλά ούτε να αφήσω το παραμικρό υπαινιγμό. Μου είναι εύκολο να το κάνω αλλά θα δεν θα το κάνω. Και ξέρετε γιατί; Επειδή θεωρώ αδιάψευστη απόδειξη της αδυναμίας ενός υποψηφίου δημάρχου όταν φθάνει στο σημείο να υπαινίσσεται αποτελέσματα γκάλοπ που πιθανόν και να μην υπάρχουν μόνο και μόνο για να δημιουργήσει «κλίμα» υπέρ του. Δυστυχώς, αυτό γίνεται κατά κόρον στη Λάρισα. Κι είναι λυπηρό που γίνεται και από υποψηφίους οι οποίοι υποτίθεται ότι επαγγέλλονται το «νέο» ή το «προοδευτικό» στον δήμο.
Εμείς, πάντως, ούτε είναι στην πολιτική ηθική μας αλλά, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έχουμε κι ανάγκη τέτοιες μεθόδους στην παράταξή μας. Το «κλίμα» νίκης για την παράταξή μας στην κοινωνία της Λάρισας είναι υπαρκτό, ούτε μία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας δεν προέκυψε η ανάγκη να προσπαθήσουμε να το «φτιάξουμε» τεχνητά με γκάλοπ και ποσοστά που υπάρχουν μόνο στη φαντασία αυτών που τα διακινούν.
* Ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το κριτήριο που θα βαρύνει στην ψήφο των Λαρισαίων: η πολιτική τοποθέτηση – ένταξη ή η επιλογή του υποψηφίου και της παράταξης που θεωρούν καλύτερη για τον δήμο;
-Είναι βέβαιο ότι η σκληρή και περίοδος που βιώνουν οι πολίτες και οι βίαιες ανατροπές που συμβαίνουν στον προγραμματισμό της ζωής τους επιδρούν και στην ψήφο τους. Δηλαδή στην αναλογία «λογική – συναίσθημα» με βάση την οποία ψηφίζει ο μέσος Έλληνας, σε κάποιους ενισχύεται το συναίσθημα κερδίζοντας έδαφος από τη λογική.
Από την άλλη, όμως, οι πολίτες κατάλαβαν πολύ καλά στο πετσί τους ποια ήταν τα αποτελέσματα για τους ίδιους όταν ακολουθούσαν «τυφλά» κομματικές επιλογές που συνήθως αποφασίζονταν στα κομματικά γραφεία ερήμην της κοινωνίας. Όπως πολύ καλά αντιλαμβάνονται που οδήγησε τον τόπο μας ο λαϊκισμός.
Κάποιοι και στη Λάρισα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια περισσότερο στις περιφερειακές αλλά και τις δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, από τις επαφές μου με τους πολίτες είμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία προτίθεται να ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Άλλωστε, πάντοτε η κοινωνία αποδεικνύει και με την ψήφο της ότι βρίσκεται πολύ πιο μπροστά απ’ ό,τι νομίζουν στα κομματικά επιτελεία.
* Είστε έμπειρος στα κοινά. Θεωρείτε ότι λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες υπάρχουν αναποφάσιστοι; Κι αν ναι, πώς τους προσεγγίζετε;
-Όχι μόνο αναποφάσιστοι. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ψηφοφόροι που είναι αμφιταλαντευόμενοι αλλά ακόμη και ψηφοφόροι που είχαν διαμορφώσει στο μυαλό τους μια συγκεκριμένη επιλογή και τώρα αποφασίζουν να κάνουν μια άλλη επιλογή. Συνεπώς, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που πρόκειται να αποφασίσουν από σήμερα έως και την ώρα που θα βρεθούν πάνω στην κάλπη.
Να σας μεταφέρω ένα συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη σήμερα για να δείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία. Με συναντά κάποιος και μου λέει: «αποφασίσαμε κ. Νασιώκα να σας ψηφίσουμε αν και αρχικά είχαμε κατά νου να ψηφίσουμε μία άλλη παράταξη. Και το κάνουμε γιατί όντως θέλουμε να αλλάξει η δημοτική αρχή και θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως θα αλλάξει η δημοτική αρχή. Άρα, πρέπει να είστε εσείς οπωσδήποτε στον δεύτερο γύρο». * Τι άλλο να πω εγώ περισσότερο;
Στην παράταξή μας λοιπόν, προσεγγίζουμε και τους αναποφάσιστους και τους... αποφασισμένους. Μιλάμε με κάθε πολίτη χωριστά, παρουσιάζουμε σε κάθε οικογένεια τις πρωτοποριακές προγραμματικές μας θέσεις. Πάντοτε με την ακεραιότητα, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα των πρόσωπων που απαρτίζουν την παράταξη μας.
* Τι το καινούργιο δεσμεύεστε να φέρετε στον δήμο Λαρισαίων εφ’ όσον εκλεγείτε;
-Δεσμευόμαστε για μια αναπτυξιακή συμφωνία που να περιλαμβάνει όλες τις όψεις της πραγματικής ανάπτυξης, δηλαδή την αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση των πόρων, την διαφάνεια, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τις σύγχρονες υπηρεσίες, την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.
Δεσμευόμαστε για ένα άλλο μοντέλο Δημοτικής Αρχής, της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, της προόδου.
Μια δημοτική αρχή που να είναι διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία, να έχει στόχους , σχέδιο και να αναλαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Μια δημοτική αρχή που να συνεργάζεται με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
Μια δημοτική αρχή που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα νέες βάσεις για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με σύγχρονες αντιλήψεις όσον αφορά την δομή και την οργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Μια δημοτική αρχή που ο πολίτης να την αισθάνεται δίπλα του.
Μια δημοτική αρχή που ο Δήμαρχος δεν αποφασίζει μόνος του, αλλά εργάζεται συλλογικά, μια δημοτική αρχή που εγγυάται την ενίσχυση των θεσμικών συλλογικών οργάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με κοινωνικό διάλογο και ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες της Λάρισας.
* Ποιο μήνυμα στέλνετε στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες;
-Μία φράση μόνο: όποιος Λαρισαίος, ανεξάρτητα αν είναι αριστερός, κεντρώος, δεξιός, θέλει να αλλάξει η δημοτική αρχή, να αλλάξουν δηλαδή όχι απλά τα πρόσωπα αλλά κυρίως οι νοοτροπίες και οι πρακτικές, έχει μόνο μία επιλογή την Κυριακή 18 Μαΐου: να ψηφίσει την κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη». Τη μοναδική παράταξη που κερδίζει σίγουρα στον δεύτερο γύρο, άρα τη μοναδική παράταξη που μπορεί να κάνει πράξη την πραγματική αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων μετά από 16 χρόνια. Τη μοναδική παράταξη με ουσιαστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα του δήμου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass