Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ...

«Να γυρίσουν τα χαμόγελα και η ελπίδα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:52
Δύο σχεδόν 24ωρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη των Ελλήνων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η αγωνία κορυφώνεται. Κυρίως στις τάξεις εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για τη γνησιότητα του μηνύματος που θα εκπέμψει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για το αν προκύψει ζήτημα διασάλευσης ή και αλλαγής της εγχώριας κοινοβουλευτικής κατάστασης. Ευτυχώς υπάρχουν και οι της αντίπερα όχθης, οι οποίοι «ζουν και αναπνέουν» για την εκκίνηση της αλλαγής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την απαρχή της υποχώρησης και τελικής συντριβής του μερκελισμού. Σ’ αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος κατέρχεται στον αγώνα με τη σημαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ιδεολογικό του λάβαρο την αποτίναξη των μνημονικών δεσμών. Προϊούσης λοιπόν της αντίστροφης μέτρησης ενόψει των κυριακάτικων ευρωεκλογών, ο Λαρισαίος υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. μίλησε στην «Ε» και χωρίς μισόλογα και διπλωματικές δολιχοδρομίες κατέθεσε με σαφήνεια και παρρησία τις θέσεις του. Θέσεις που ταυτίζονται με εκείνες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και αποτελούν τη βίβλο του αγώνα για την ανατροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδοποίησης. Αυτής που προωθείται, κατά τον κ. Κιούση, από τη Μέρκελ και τους ιδεολογικοοικονομικούς συνεταίρους της, οι οποίοι στοχεύουν στον απόλυτο υποβιβασμό του νότου και στη μετατροπή της χώρας μας σε εγκατελειμμένη ...Νομαρχία και σε απέραντο τόπο δημιουργίας πληβείων και υπηρετών του πλούσιου Βορρά.
* Κύριε Κιούση, τι καταλογίζετε στους ευρωαντιπάλους σας και με ποια στοιχεία ζητάτε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών;
-Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας που θεωρητικά είναι η αδυσώπητη πραγματικότητα αλλά ταυτόχρονα και κοινό μυστικό.Τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία, τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την απόλυτη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την πρωτοφανή εξαφάνιση του επιχειρηματικού ιστού, από μόνα τους αποτελούν τη δέσμη των στοιχείων που με ρωτάτε. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πίστη μου στις αδιαπραγμάτευτες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ορίζουν το περίγραμμα των αγώνων που θα δώσω μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, είναι προφανές ότι οι απαντήσεις είναι δύσκολο να απαριθμηθούν. Το τι μπορεί να καταλογίσει ο καθένας στους δεσμώτες του ελληνικού λαού είναι αριθμητικά απροσδιόριστο. Ληστρικές επιθέσεις σε όλα τα λαϊκά στρώματα από παντού και σε καθημερινή βάση. Εν ονόματι της ...σταθερότητας λένε, οι απόλυτοι αποσταθεροποιητές της ευημερίας αυτού του τόπου. Σταθερότητα όμως, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, υπάρχει και στα νεκροταφεία. Εκεί που τα σώματα παραμένουν ακίνητα. Τέτοια προφανώς ...σταθερότητα ευαγγελίζονται για την πατρίδα μας οι «σωτήρες» της. Οφείλουν όμως να γνωρίζουν, ότι η Ελλάδα νεκροταφείο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και την Κυριακή πιστεύω ότι θα τελεστεί το πρώτο ...μνημόσυνο των επίδοξων νεκροθαφτών μας.
* Κατέρχεστε στη μάχη των ευρωεκλογών με πολιορκητικό κριό την ανατροπή. Πώς και γιατί;
-Στο όνομα του εφιάλτη ενός ψευδεπίγραφου ευρωπαϊκού ονείρου, υποστήκαμε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην ανυπαρξία παραγωγικής διαδικασίας και σε κοινωνικό και εργασιακό κώμα. Η πρωτογενής παραγωγή, με πρώτο τον αγροτικό τομέα, οδηγήθηκαν μέσα από μία αρρωστημένη και σκόπιμα μεθοδευμένη πολιτική επιδοτήσεων και ανυπαρξίας στρατηγικής, σε συρρίκνωση και αβεβαιότητα. Ευρωπαϊκές πολιτικές που υπέδειξε η τρόικα και στις οποίες οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν τόλμησαν καν να αντισταθούν υπηρετώντας κατά γράμμα τα κομματικά «φέουδα». Το εθνικό συμφέρον παραμερίστηκε και οι αποφάσεις που περνούσαν με ανύπαρκτες έως θεατρινίστικες αντιδράσεις, περιθωριοποίησαν τη χώρα μας στο μέγιστο βαθμό ακόμα και μέσα στη δήθεν ευρωπαϊκή οικογένεια. Αποτέλεσμα να ηττηθεί η προοπτική ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας και η χώρα να είναι εξαρτώμενη στις δικές τους ορέξεις και σήμερα να αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι και να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα. Η Ευρώπη της Ισότητας και της Αλληλεγγύης, έγινε εφιάλτης και δούρειος ίππος της εθνικής μας καταστροφής. Αυτή την Ευρώπη σήμερα καλούμαστε να ανατρέψουμε και να δώσουμε ξανά μια άλλη προοπτική μέσα από τη συνεργασία και την κοινή πλεύση, σεβόμενοι τα κράτη έθνη και την κυριαρχία τους.
* Ως ΑΝ.ΕΛ. χαρακτηρίζεστε αντιμνημονιακοί, ενώ οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, σας καταλογίζουν μια στείρα αντιπολιτευτική διάθεση. Αποδέχεστε τους χαρακτηρισμούς;
-Θα μπορούσα κάλλιστα να αντιστρέψω το σκεπτικό και να καταλογίσω στους «κατηγόρους» μας απόλυτη μνημονιακή προσήλωση και δουλοπρεπή συμπεριφορά. Προσπερνώ όμως τις κενού περιεχομένου κορώνες τους και απλά να υπενθυμίσω τα εξής: Εμείς πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όπου όλα τα κράτη-μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας την εθνική τους υπόσταση και αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα αρνούμαστε τις λογικές και πρακτικές που έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε όχημα συμφερόντων των ισχυρών χωρών και του παγκόσμιου τοκογλυφικού συστήματος. Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, εκ παραλλήλου όμως αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στη διεθνή απομόνωση, στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και στην απόλυτη ερήμωση του εργασιακού και επιχειρηματικού τοπίου. Είμαστε υπέρ του ευρώ, τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της Ευρώπης των λαών και σηκώνουμε απαγορευτικό στην επιχειρούμενη ομοσπονδοποίηση των κρατών-μελών, έναν οφθαλμοφανέστατο πλέον στόχο των φεντεραλιστών της Μέρκελ και των συνοδοιπόρων της.
* Πέραν των ψηφοφόρων που ανήκουν στους ΑΝ.ΕΛ. και στον ιδεολογικό σας χώρο, σε ποιους άλλους απευθύνεστε;
-Πρώτα και πάνω απ’ όλα, απευθύνομαι στους συμπολίτες μου Λαρισαίους και συμπατριώτες μου Θεσσαλούς. Ζητώ την ψήφο τους και τη στήριξή τους, ώστε να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις από την πρώτη γραμμή. Για μένα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής που αφορά στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν διακυβεύεται η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα ψευτοδίλημμα που εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς αυτών που το επισείουν ως μπαμπούλα. Στις βουλευτικές ψηφίζουμε για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στις περιφερειακές για περιφερειάρχη και στις τοπικοαυτοδιοικητικές για Δημοτική Αρχή. Στις ευρωεκλογές γιατί να υπάρχουν άλλες ερμηνείες πέραν της μιας; Ψηφίζουμε για τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Και εκεί πρέπει με την ψήφο μας να στείλουμε τους αγωνιστές των ελληνικών συμφερόντων, τους καταλληλότερους, τους ανυποχώρητους και όχι βέβαια τους υπηρέτες των τοκογλυφικών συμφερόντων και της πολιτικής συμμορίας εκείνων που προσπαθούν να μεταλλάξουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της Ε.Ε., δημιουργώντας μια ένωση δύο, τριών ή και τεσσάρων ταχυτήτων.
Ποντάρω στην περηφάνια του ελληνικού λαού και προστρέχω στην αδάμαστη θέλησή του να μην επιτρέψει νέα συρρίκνωση της εθνικής αξιοπρέπειας και του πενιχρότατου έως ανύπαρκτου βιοτικού επιπέδου.
Από την άλλη, δεν πάμε στην Ευρωβουλή παθητικά ώστε να αποτρέψουμε απλά και μόνο την περαιτέρω διολίσθηση. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να γίνει πράξη η επανεκκίνηση της οικονομίας μας και η πατρίδα μας ν’ αποκτήσει πάλι προοπτική. Βλέπω κάπου αχνά τα χαμόγελα να επιστρέφουν στα πρόσωπα των συμπατριωτών μου και μαζί με όλους τους γνήσιους εκφραστές της ισότιμης ευρωπαϊκής ιδέας θα παλέψουμε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε αυτά τα χαμόγελα να ταξιδέψουν με ταχύτητα από τα βάθη των οριζόντων και μαζί με την ελπίδα να απλωθούν και πάλι σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass