«ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ κ. ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ

«Ο λαϊκισμός δεν περνά στην Ευρώπη»

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2014 4:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:56
 Στην εκτίμηση πως οι αυριανές εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη, εκφράζει στην «Ε» η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Νίκη Τζαβέλα. Η κ. Τζαβέλα αναφέρεται στο ιδανικό προφίλ που πρέπει να έχει ο ευρωβουλευτής, στα θέματα που χειρίστηκε την περασμένη θητεία και εξηγεί τους λόγους της επιλογής της να είναι υποψήφια με τη ΝΔ.
 
* Κυρία Τζαβέλα βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Ποιο είναι το διακύβευμά τους;
- Αυτές οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Το αν δηλαδή θα παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα των χωρών της Ένωσης στον οποίο ανήκουμε από τη στιγμή που ενταχθήκαμε το 1981 όταν γίναμε το δέκατο μέλος. Στις ευρωεκλογές οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν 21 ευρωβουλευτές οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία έτσι ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τα πολύ σημαντικά θέματα που θα περάσουν από την Ευρωβουλή την επόμενη πενταετία. Τώρα αρχίζει η πραγματική ανασυγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα δούμε μεγάλες αλλαγές τα επόμενα 5 χρόνια.
* Ποιο είναι το ιδανικό προφίλ ενός ευρωβουλευτή; Γιατί να σας ψηφίσουν οι Έλληνες;
- Ένας ευρωβουλευτής πρέπει να διαθέτει μόρφωση, εμπειρία και διάθεση να δουλέψει για το καλό της χώρας του και ταυτόχρονα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι μια γυναίκα που έχει δουλέψει πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Μπήκα στην πολιτική μόνο όταν θεωρούσα ότι μπορώ να προσφέρω στη χώρα μου. Πιστεύω ότι έχω κάνει σημαντικό έργο την τελευταία πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να το συνεχίσω.
* Από την προσωπική σας εμπειρία, ποια θέματα χειριστήκατε που ήταν σαφώς ελληνικού συμφέροντος;
- Το θέμα της ΑΟΖ ίσως είναι το πιο κατανοητό. Ως ευρωβουλευτής είχα την Έκθεση για την Ενεργειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2050. Βρήκα λοιπόν την ευκαιρία, να περάσω ότι μέσα σε μία ενιαία Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική στη θάλασσα, πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της θαλάσσης. Αυτό είναι που κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας έναντι της Τουρκίας.
* Κυρία Τζαβέλα γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία;
- Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχετε την εντύπωση ότι θα λάβει κανείς στην Ευρώπη στα σοβαρά αυτά που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για λαϊκή κατανάλωση; Ο λαϊκισμός δεν περνά στην Ευρώπη. Από τη μία καταγγέλλει το Μνημόνιο και την έξοδο στις αγορές και από την άλλη στην ουσία δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι θα συνεχίσουν να δανείζονται τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη με επιτόκιο 3 ή 4% και να δανείζουν εσαεί την Ελλάδα με 1,5 ή 2%. Τα τελευταία χρόνια υποφέραμε πολλά με τους λαϊκισμούς του τύπου «λεφτά υπάρχουν» και τους σύγχρονους Μαυρογυαλούρους και είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο ελληνικός λαός θα προασπίσει τις κατακτήσεις, που αποκτήθηκαν με τόσο επώδυνες θυσίες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass