ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο άνθρωπος Παναγιώτης Σαρχώσης

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2014 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:02
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Νέος δήμαρχος Τυρνάβου εξελέγη ως γνωστόν για την επόμενη 5ετία η οποία αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ο κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήρθε από το πουθενά στον Δήμο Τυρνάβου. Αντίθετα, υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στον απλό πολίτη.
 Μάλιστα, γεγονός που οι περισσότεροι συνδημότες του δεν το γνωρίζουν, γιατί έτσι επέλεξε ο ίδιος, ότι στην τετραετία 2007 – 2010 όταν διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τύρναβου, επί δημαρχίας Χρήστου Κιτσίδη, δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από την προεδρική του αποζημίωση. Αντίθετα όλα αυτά τα χρήματα διατέθηκαν σε κοινωφελείς σκοπούς και στη βοήθεια ιδρυμάτων και προσώπων που τα είχαν πραγματική ανάγκη.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης είναι κυριολεκτικά ο άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Τύρναβου συμπληρώνοντας 24 χρόνια συνεχούς παρουσίας, αγώνα και ουσιαστικού έργου.
Ποιος είναι όμως ο απλός άνθρωπος, ο απλός πολίτης του Δήμου Παναγιώτης Σαρχώσης; Πολλοί από τους συνδημότες του ίσως να μην τον γνώρισαν από κοντά σε ένα τεράστιο πλέον σε έκταση και πληθυσμό Δήμο Τυρνάβου, αλλά άκουσαν, έμαθαν γι’ αυτόν και πίστεψαν στο όραμά του για κάτι καινούργιο.
 Ο Παναγιώτης Σαρχώσης είναι ένας τίμιος άνθρωπος, στα λόγια και στις πράξεις του. Είναι για τους πολλούς Τυρναβίτες ο φαρμακοποιός τους. Ο δεύτερος «γιατρός» τους. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξεπέρασε αμέσως τα θέλγητρα των μεγάλων πόλεων και συνειδητά επέλεξε τον δύσκολο δρόμο του ιδιώτη φαρμακοποιού, ανοίγοντας φαρμακείο στον Τύρναβο.
Ο Παναγιώτης Σαρχώσης όμως δεν έμεινε στη σιγουριά του ιδιώτη φαρμακοποιού. Όντας συνειδητοποιημένος και με σημαντική παρουσία στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος στην τότε εποχή, συνέχισε να είναι ενεργός πολίτης και στον Δήμο Τυρνάβου.
Πιστός στις αρχές του για στήριξη των συμπολιτών του ο κ. Σαρχώσης υπήρξε επίσης ενεργό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Τυρνάβου ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, είναι γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν τους συνδημότες.
Δύο μέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών ο κ. Παναγιώτης Σαρχώσης μίλησε στην «Ε», όχι για το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την ερχόμενη 5ετία, αλλά για τον άνθρωπο – δήμαρχο. Τον συνδημότη, τον δικό του άνθρωπο.
Ο κ. Σαρχώσης, χαλαρά, μιλάει για νίκη όχι απλά του ίδιου και του συνδυασμού του, αλλά όλων των δημοτών του Δήμου Τύρναβου, όπως ο ίδιος δήλωσε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών του δεύτερου γύρου.
Μιλώντας μαζί του δεν του θέσαμε δημοσιογραφικά κλισέ ερωτήσεις, όπως τι μεγάλα έργα θα κάνει...
Ζητήσαμε από τον κ. Παναγιώτη Σαρχώση να μας ανοίξει την καρδιά του.
Η πρώτη συνέντευξη λοιπόν του νεοεκλεγμένου δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση έχει ως εξής:
* Κύριε δήμαρχε, το πρόγραμμα του συνδυασμού σας δυναμικό, ρεαλιστικό και εφικτό, όμως θα ήθελα να ξεφύγουμε λίγο από αυτά και να που πείτε πόσο κοντά στον μεγάλο αγώνα που κάνατε ήταν η οικογένειά σας;
- Κύριε Τσόλα, είναι τόσο σημαντικός ο θεσμός της οικογένειας για εμένα προσωπικά που από την πρώτη κιόλας ημέρα που τέθηκε θέμα συμμετοχής μου ως επικεφαλής αυτού του τεράστιου εγχειρήματος που λέγεται «συνΠολιτεία στροφή στον πολίτη» ζήτησα τη γνώμη της οικογένειάς μου η οποία ήταν σύμφωνη. Χωρίς τη δική τους στήριξη σίγουρα δεν θα είχα φτάσει με τόσο ενθουσιασμό και τόλμη ως το τέλος. Τους ευχαρίστησα και τους ευχαριστώ καθημερινά μέσα από την καρδιά μου.
*Πολλοί δεν γνωρίζουν, όταν αθόρυβα τα χρήματα που δικαιούσασταν ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου δεν τα βάλατε στην τσέπη σας, αλλά τα προσφέρατε. Γιατί κάνατε αυτή την αθόρυβη κίνηση;
- Σήμερα, τα νοικοκυριά με δυσκολία ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους ανάγκες όπως σίτιση, ένδυση, μόρφωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει και πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Η καταγραφή των αναγκών, η προσέγγιση όσων έχουν ανάγκη και η στήριξή τους θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης. Σ΄ αυτό το σημείο μου δίνετε τη δυνατότητα να αναφερθώ στη φιλανθρωπική δράση που μπορεί και πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς. Βέβαια δεν επιζήτησα αλλά ούτε το κάνω ούτε και το θέλω να βγει προς τα έξω αυτή μου η κίνηση. Η φιλανθρωπία θα πρέπει να γίνεται μόνο μέσα από τη μη ανάδειξή της και τη μη εκμετάλλευσή της για προσωπική προβολή. Είναι ίσως από τις πλέον βασικές δράσεις που πρέπει να προωθηθούν και να γίνουν σημείο κατατεθέν σε όλους μας για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία και για ένα δήμο που νοιάζεται για τον άνθρωπο.
Κάπου εδώ θα ήθελα να κάνω μία αναφορά σε έναν πολύ καλό φίλο που δεν είναι πλέον μαζί μας και είμαι σίγουρος ότι εκεί που βρίσκεται θα είναι πολύ χαρούμενος για αυτό που έχει συμβεί. Για εμάς θα είναι πάντα χαραγμένος στην καρδιά μας. Να περνάς καλά Γιάννη...
* Κύριε δήμαρχε, ο Αμπελώνας σας τίμησε με την ψήφο του δυναμικά, έμπρακτα και ξεκάθαρα. Τι να περιμένουν από εσάς τον Τυρναβίτη οι Αμπελωνίτες; Επίσης θα είστε δήμαρχος εκείνων που σας ψήφισαν ή δήμαρχος όλων των δημοτών;
- Η στήριξη του Αμπελώνα με το αποτέλεσμα που ήρθε ήταν κάτι παραπάνω από δυναμική. Ήταν μία αντίδραση με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο που δείχνει ξεκάθαρα την αντίδραση του κόσμου από τις λανθασμένες πολιτικές. Η εποχή που διανύουμε είναι τόσο έντονη από πολιτικής απόψεως που ο κόσμος δεν μπορεί να είναι αμέτοχος πια. Μας γεμίζει με θάρρος αλλά κυρίως με ένα έντονο αίσθημα ευθύνης να μην απογοητευτούν όλες αυτές οι οικογένειες για άλλη μία φορά και για αυτό είμαστε σίγουροι. Διότι από την πρώτη κιόλας στιγμή τονίσαμε πως ο δήμαρχος δεν είναι για εμάς ένα εγωκεντρικό πρόσωπο με κατάχρηση εξουσίας. Είναι δήμαρχος όλων με μοναδικό σκοπό να είναι δίπλα στους δημότες του είτε αυτοί είναι κάτοικοι Αμπελώνα, είτε είναι κάτοικοι Τυρνάβου, είτε κάτοικοι οποιουδήποτε χωριού. Δεν διαχωρίζουμε κανένα δημότη με βάση την επιλογή του στην εκλογική διαδικασία, είμαστε ευτυχείς από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής η πλειοψηφία των πολιτών μας εμπιστεύθηκε περιμένουμε τώρα και αυτούς που σε πρώτη φάση δεν τους έπεισε το πρόγραμμα και ο τρόπος σκέψης μας να είναι δίπλα μας με νέες ιδέες ώστε να επιτύχουμε όλοι μαζί ένα νέο δήμο Τυρνάβου πρότυπο και για άλλους δήμους. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass