Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ…

«Θέλω τον Δήμο Ελασσόνας... πρότυπο»

* Αποκαλύπτει στην «Ε» πώς και πότε αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία και ποιες υποσχέσεις έδωσε

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2014 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:10
Συνέντευξη: Γιώργος Νούλης
«Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επαγγελματίας της πραγματικής αγοράς. Και ως επαγγελματίας μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως οι δεσμεύσεις είναι αυτές που λειτουργούν ως οδοδείκτης της πορείας μου. Δεσμεύτηκα για κάποια εφικτά πράγματα απέναντι στους συνδημότες μου. Θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. Ρουσφέτια με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε, εγώ δεν πρόκειται να κάνω...».
Με τα λόγια αυτά – αντιπροσωπευτικά της ψυχοσύνθεσης ενός ανθρώπου, που θέλει να εμφυσήσει στα κοινά κάτι από τη δυναμική επαγγελματική του πορεία, ο Νίκος Ευαγγέλου προσεγγίζει το νέο του ρόλο... «Ο ρόλος ενός δημάρχου, τονίζει, είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει. Να συνθέτει και όχι να διαιρεί, ακόμα και αν αυτό εμπεριέχει προσωπικό κόστος. Λίγες ημέρες μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών ο νέος Δήμαρχος Ελασσόνας, σε συνέντευξή του στην «Ε» μας συστήνεται και μας αποκαλύπτει τα «μυστικά» που καθόρισαν την επιτυχία του και που θα ορίσουν τη μετέπειτα διαδρομή του. Ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής πως το αποτέλεσμα δεν ήταν έκπληξη, καθώς όπως είπε «ήταν η δικαίωση ενός πολύπλευρου, αλλά έντιμου αγώνα, ο οποίος στηρίχθηκε σ΄ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στη διάθεση προσφοράς και αλλαγής», δίνει το στίγμα των ενεργειών του από το νέο του ρόλο... «Θέλω να κάνω τον Δήμο Ελασσόνας έναν Δήμο πρότυπο! Γι’ αυτό και λέω από το βράδυ της Κυριακής, το βράδυ της μεγάλης νίκης, πως η δημοτική μου αρχή δεν θέλει ανοχή ούτε για μια μέρα. Ο αγώνας είναι μεγάλος, τα στοιχήματα πολλά, τα προβλήματα των συνδημοτών μου έντονα...».
* Ποιος είναι λοιπόν ο νέος δήμαρχος της Ελασσόνας; Ποιος είναι ο Νίκος Ευαγγέλου;
- Να σας συστηθώ... Γεννήθηκα στην Ελασσόνα το 1962. Προέρχομαι από τον επιχειρηματικό στίβο και, παρόλο που η έδρα των επιχειρήσεών μου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νομού μας, τη Λάρισα, ζω με την οικογένειά μου μόνιμα στην Ελασσόνα, από αγάπη και μόνο γι’ αυτήν. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νωρίς, αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, στο εμπόριο καπνού και με ακτίνα δράσης ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το 1984 ξεκινάω στην Ελασσόνα τη δραστηριότητά μου στο χώρο του αυτοκινήτου με το εμπόριο καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το 1994, 10 χρόνια αργότερα, επεκτείνω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και στη Λάρισα, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση της PEUGEOT για τον νομό. Το 2004 η επιχείρηση μετακομίζει σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, 6.000 τ.μ. στο 4ο χλμ. της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως, πέραν της αρχικής ανάληψης της αντιπροσωπείας της PEUGEOT, αναλαμβάνω και τις αντιπροσωπείες της ISUZU, της SUBARU και της SKODA. Το 2007 αποτελεί έτος επέκτασης των δραστηριοτήτων μου στον χώρο των κατασκευών πολυκατοικιών, διαμερισμάτων, αυτόνομων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, δίνοντας μια νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα στην Ελασσόνα και τη Λεπτοκαρυά. Το 2011 εκλέγομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λάρισας και τον Ιανουάριο 2014 αναλαμβάνω τη θέση του γενικού γραμματέα του Επιμελητηρίου. Είμαι νυμφευμένος με την Άννα Βαρνά και έχω δύο παιδιά, τον Δημήτρη, φοιτητή της κτηνιατρικής, και τη Φέμη, μαθήτρια Γ΄ Λυκείου.
* Πώς όμως ένας επιτυχημένος και γνωστός επιχειρηματίας αποφασίζει να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά της Ελασσόνας;
- Μεγαλώνοντας στην Ελασσόνα η σχέση μου με τον τόπο έχει σφυρηλατηθεί από μικρό παιδί, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, όταν είπα τις πρώτες μου λέξεις. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά στηρίχθηκε στην προτροπή κάποιων στενών φίλων, αλλά και στην ομόφωνη πρόταση, την τιμητική θα τη χαρακτήριζα, της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο. Τα δυο αυτά περιστατικά ήρθαν και προστέθηκαν επάνω στην ανησυχία μου για το μέλλον του Δήμου μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, στο μυαλό μου στριφογύριζε έντονα η ιδέα της ανάληψης ευθυνών. Ίσως γιατί πιστεύω ξεκάθαρα πως αν δεν πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, η κρίση θα γιγαντώνεται.
* Υπήρχε η εμπειρία; Τεθήκατε επικεφαλής συνδυασμού...
- Η εμπειρία μου εδράζεται στη συμμετοχή μου στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενός οργάνου το οποίο αναβαθμίστηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, εκεί όπου πολλοί, αξιόλογοι και σημαντικοί επιχειρηματίες της περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους δείχνοντας στην πράξη το δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.
* Πότε αποφασίσατε να διεκδικήσετε τον δημαρχιακό θώκο της Ελασσόνας;
- Αποφάσισα να διεκδικήσω τον Δήμο Ελασσόνας στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Από τότε άρχισα με μια στενή ομάδα συνεργατών μου να οριοθετούμε τα βήματά μας.
* Τι υποσχέσεις δώσατε για να εκλεγείτε; Πιστεύετε ότι θα τηρηθούν όλες;
- Χαίρομαι για την ερώτηση αυτή. Κοιτάξτε κ. Νούλη. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επαγγελματίας της πραγματικής αγοράς. Και ως επαγγελματίας μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως οι δεσμεύσεις είναι αυτές που λειτουργούν ως οδοδείκτης της πορείας μου. Δεσμεύτηκα για κάποια εφικτά πράγματα απέναντι στους συνδημότες μου. Θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. Ρουσφέτια με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε, εγώ δεν πρόκειται να κάνω.
* Πιστεύατε πως οι δημότες θα στηρίξουν την υποψηφιότητά σας ή προσδοκούσατε σε μια αξιόλογη παρουσία στις εκλογές; Εν ολίγοις το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν αυτό που σας έκανε να πιστέψετε πως η δημαρχία ήταν κοντά;
- Πίστεψα στη νίκη από την πρώτη στιγμή. Από τότε που πήρα την απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο. Εισέπραττα την αγάπη του κόσμου και τη διάθεση συμπαράστασης που μου έδειχναν, σε κάθε βήμα. Για μένα το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ήταν η δικαίωση ενός πολύπλευρου, αλλά έντιμου αγώνα, ο οποίος στηρίχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στη διάθεση προσφοράς και αλλαγής.
* Πώς βιώσατε όλη την προεκλογική εκστρατεία; Είχατε αγωνία, ήταν ψυχοφθόρα;
- Η προεκλογική εκστρατεία ήταν όντως αρκετά ψυχοφθόρα. Όχι όμως εξαιτίας της φύσης μιας προεκλογικής καμπάνιας ή της επαφής μου με τους συνδημότες. Έγινε ψυχοφθόρα, πέρασε σε άλλα επίπεδα, εξαιτίας της απίστευτης λάσπης που δέχθηκα από συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν θα ήθελα όμως να προχωρήσω σ’ αυτά. Σήμερα είναι άλλη μέρα και ο ρόλος ενός δημάρχου είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει. Να συνθέτει και όχι να διαιρεί, ακόμα και αν αυτό εμπεριέχει προσωπικό κόστος.
* Πώς μαθαίνατε την εξέλιξη των αποτελεσμάτων; Πού βρισκόσασταν εκείνη την ώρα;
- Την εξέλιξη των αποτελεσμάτων τη μάθαινα στο εκλογικό μου γραφείο, από τα τηλεφωνήματα των εκλογικών αντιπροσώπων...
* Πώς είναι από απλός πολίτης να ξυπνάτε δήμαρχος την επόμενη;
- Είναι πολύ νωρίς ακόμα να αισθανθώ δήμαρχος. Να σας πω την αλήθεια, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως θα το νιώσω ποτέ...
* Τα τηλέφωνα είναι περισσότερα σήμερα; Αποκτήσατε κιόλας περισσότερους φίλους;
- Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες μέρες τα τηλέφωνα πολλαπλασιάστηκαν, κάτι που είναι λογικό νομίζω. Όλοι ήθελαν να μου ευχηθούν, να μάθουν εντυπώσεις και συναισθήματα.
* Μήπως άρχισαν από τώρα και τα «ρουσφέτια»;
- Υπάρχει διάθεση για βοήθεια και προσφορά, μέσα στο πλαίσιο που σας έθεσα. Η μάχη με τις κατεστημένες αντιλήψεις, πιστεύω, πως θα πρέπει να δοθεί σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, αν θέλουμε τελικά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σαν χώρα.
* Τα νέα καθήκοντα δεν θα σας απορροφήσουν από τα επαγγελματικά σας; Η οικογένειά σας δεν θα στερηθεί την παρουσία σας;
- Η οικογένειά μου θα συνεχίσει να μένει μόνιμα στην Ελασσόνα, εκεί όπου έμενε πάντα δηλαδή. Η επιχείρησή μου είναι οργανωμένη με τέτοιο τρόπο, όπου δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Άλλωστε ο αδερφός μου ο Στάθης είναι μαζί μου από την πρώτη στιγμή, οπότε δεν έχω να φοβάμαι για κάτι. Όσον αφορά στην απουσία μου, αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Μην νομίζετε όμως πως ένας επιχειρηματίας που δίνει τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση και την ανάπτυξη μπορεί να είναι με την οικογένειά του για πολύ περισσότερο χρόνο. Διάθεση, υπομονή και συνεννόηση χρειάζεται. Αυτά που χρειάζονται δηλαδή στα πάντα...
* Τι αυτοκίνητο οδηγείτε και κάθε πότε αλλάζετε το παλιό σας;
- Κοιτάξτε, λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, μου δίνεται η ευκαιρία να οδηγώ πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα. Το δικό μου όμως είναι ένα Peugeot 607, που το αγόρασα το 2006.
* Πώς σκέφτεστε να λειτουργήσετε το Δήμο; Ένας νέος δήμαρχος μπορεί να σκέφτεται να προβεί σε αλλαγές, σε πρόσωπα, σε ρόλους, σε καταστάσεις...
- Για μένα το μυστικό κρύβεται στην επιτυχημένη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Στόχος μου να δημιουργήσω τις συνθήκες εκείνες μέσα στον Δήμο, ώστε να υπάρξει άριστη συνεργασία ανάμεσα στον τελευταίο υπάλληλο του δήμου και στη δημοτική αρχή. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί μετρήσιμο και ουσιαστικό αποτέλεσμα για χάρη του πολίτη.
* Θεωρείτε πως η Δημαρχία της Ελασσόνας είναι «σκαλοπάτι» για κάτι παραπάνω; Σας μπαίνουν ιδέες;
- Δεν μου μπαίνει καμία απολύτως άλλη ιδέα. Εγώ κ. Νούλη έχω μόνο μια ιδέα: να κάνω τον Δήμο Ελασσόνας έναν Δήμο πρότυπο! Γι’ αυτό και λέω από το βράδυ της Κυριακής, το βράδυ της μεγάλης νίκης, πως η δημοτική μου αρχή δεν θέλει ανοχή ούτε για μια μέρα. Ο αγώνας είναι μεγάλος, τα στοιχήματα πολλά, τα προβλήματα των συνδημοτών μου έντονα, οπότε το μυαλό όλων πρέπει να είναι συγκεντρωμένο σ’ αυτά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass